Construction Equipment Magyarország

Volvo ECR355E: sosem marad el a céltól

A Volvo Construction Equipment új E-sorozatú kotrója akár 10%-kal nagyobb üzemanyag-takarékosságot kínál megnövelt üzemanyag-teljesítménnyel, nagyobb emelő- és szakítóerőt, vezérelhetőséget és maximális üzemidőt az elérhető legjobb termelékenységért és teljesítményért.

Bemutatkozik a Volvo Construction Equipment új ECR355E rövid fordulási sugarú kotrógépe. A már bizonyított E-sorozatú kivitel legújabb munkagépe erős és precíz, miáltal a 35 tonnás munkagép ideális partner a csőfektetéshez, az ásási projektekhez és a közüzemi munkálatokhoz.

A nagy teherbírású munkagép lelke a robusztus IV. végső fázisú tanúsítással rendelkező Volvo motor. A nagy nyomatékot alacsony motorfordulatszámmal kombináló Volvo D8 motor 180 kW (241 Hp) lóerőt és akár 10%-kal nagyobb üzemanyag-takarékosságot kínál, segítve az ügyfeleket abban, hogy többet végezhessenek el kevesebbért. A továbbfejlesztett elektro-hidraulikus rendszer az erős Volvo motorral együttműködve csökkenti az üzemanyag-hatékonyságot és a kibocsátásokat, valamint elősegíti a gyorsabb és gördülékenyebb munkavégzést. A gyorsabb ciklusidőket a gémlebegtetési funkció is növeli, ami szivattyúerőt takarít meg a gém leengedésekor.

A nagy teljesítmény és a kis fogyasztás érdekében az ECR355E munkagép integrált Volvo munkamódrendszert tartalmaz. Az aktuális feladattól függően a gépkezelő választhat az I (Idle, Üres), F (Fine, Finom), G (General, Általános), H (Heavy, Nehéz) és P (Power max, Max. teljesítmény) között. Az új ECO mód a legújabb elektronikus szivattyúzási technikát használja az üzemanyag-hatékonyság növeléséhez teljesítményveszteség nélkül a legtöbb munka esetében.

Rövid fordulás, nagy potenciál

A Volvo ECR355E nemcsak többet dolgozik kevesebb üzemanyaggal, de ráadásul kisebb erőfeszítéssel is. Például az elektro-hidraulikus rendszer jelentős növekedést kínál mind az emelési kapacitásban, mind a kotrási erőben. A kotrásra, fordulásra és több anyag mozgatására képes ECR355E nagyobb termelékenységet ér el többféle tevékenységben és körülmények között.

Az útépítésektől a nagy közműberuházásokig az ECR355E alkalmazkodik a munkaterülethez, hála a tartós kialakításának és standard, valamint választható funkciói széles választékának, mint amilyen például a Volvo bulldózerlapát, a gyorscsatlakozó, a kiegészítő hidraulika és a választható kétrészes gém. A különböző munkafeltételekhez való jobb alkalmazkodás érdekében a Volvo ECR355E kompakt méretének köszönhetően könnyedén szállítható egyik munkaterületről a másikra. Keskeny és hosszú alváz is választható a nagyobb gépmobilitás érdekében. Az ECR355E hidraulikus áramlást is lehetővé tesz a pontos vezérlés érdekében lejtőkön és kombinált műveletek esetén. A szinkronizált gém és kar elősegítik a mozgást egyidejű szállítás és emelés esetén, valamint hozzájárulnak a jobb minőségű munkához lejtőkön való használat során.

A munka termelékenységét a Volvo Termelékenységi szolgáltatásokkal segíti. A gépkezelő viselkedése, a munkaterep előkészítése és a gép konfigurálása csak néhány a számos tényező közül, amelyekkel a Termelékenységi szolgáltatások növelheti a termelékenységet. Az ügyfelek több gépkonfiguráció közül választhatnak, Segédmegoldásokkal és képzési csomagokkal javíthatják Volvo flottájuk teljesítményét – ami segít a jobb teljesítmény és a nagyobb profit elérésében.

Végezzen el többet – kényelmesen

A munkaterület nehezen megközelíthető részein történő manőverezés megkönnyítése érdekében a legújabb E-sorozatú kotró magasabbra teszi a lécet a vezérelhetőség és a gépkezelői kényelem terén egy sor új funkcióval. Az alacsony zajszintű Volvo fülke belsejében a joystickek személyre szabható válaszadási módjai gondoskodnak arról, hogy a gép pontosan azt tegye, amit a gépkezelő szeretne. A hidraulika rendszer a Volvo D8 motorhoz igazodva tovább növelő a kotró teljesítményét és irányíthatóságát. A könnyebb vezérelhetőséget a Human Machine Interface (HMI) nevű elektronikai rendszer segíti, amely lehetővé teszi, hogy a gépkezelő egy sor funkciót finomra hangolhat egy monitor és egy billentyűzet segítségével. Az ergonomikus vezérlők és az egyszerűsített kapcsolók itt egy billentyűzetben kaptak helyet, így a HMI összekapcsolja a gépkezelőt és a technológiát, egyetlen, összehangolt munkakörnyezetet alkotva.

Az iparágvezető ROPS-tanúsítással rendelkező Volvo fülkében a tágas ablakoknak és a keskeny oszlopoknak köszönhetően a gépkezelő élvezheti a minden irányú kilátást. A választható Volvo Smart View funkció négy külső szerelésű kamerával kínál madártávlati képet a gép körül, melyet egy monitoron jelenít meg. A rendszer segítségével a gépkezelő megfigyelheti a gépet körbevevő területet: ez nagy előny, ha szűk területen kell dolgozni.

Az ergonomikus kialakítású fülke nagy függőleges szélvédővel biztosítja a nagyobb láthatóságot és biztonságot. Az elülső nagy felső szélvédő könnyen felhúzható, hogy ne legyen útban, és az alsó része levehető és a fülkében tárolható a nagyobb kényelem érdekében. A kényelmet továbbfejlesztett klímavezérlő rendszer is segíti, amely könnyedén állítható a nyolchüvelykes LCD monitoron. Az iparágvezető levegőkeringtető és jégmentesítő rendszer a kényelmesebb munkakörnyezet érdekében felgyorsítja a fűtési és hűtési folyamatot. Az egyéb standard funkciók között találjuk az állítható ülést, a bőséges lábteret és a rezgéscsökkentést, amelyek elősegítik, hogy a gépkezelő sokáig friss, éber és összeszedett maradjon.

Kiállta a próbát

A termelékenységen és a vezérlésen túl a nagy teljesítményű gép mindig készen áll a munkára. Az ECR355E X-keretű alváza kovácsolt acél felső görgőkkel és erős gémmel és karral garantálja a fenntartható üzemidőt és a hosszú élettartamot. A szélesre nyíló ajtók akadálymentes talajszinti megközelítést tesznek lehetővé az alapvető karbantartási munkálatokhoz, beleértve a szivattyúnyomás-csapokat, szűrőket és a hűtőrendszert is. A logikus elrendezésű kenési pontoknak, a csúszásgátló lemezeknek és a sok fogantyúnak köszönhetően pedig a gépkezelő hamar és biztonságosan visszatérhet a munkához.

A bontáshoz és más nagy teljesítményű munkához a Volvo megerősítő és védő csomagokat kínálva gondoskodik a Volvo gépek védelméről. Az ügyfelek opciók széles skálájából választhatnak, beleértve a gém és a kanál hengervédőket, a nehéz munkákhoz tervezett oldalsó ajtókat, a megerősített alvázat, a terelőgyűrű-védelmet és a fülkére szerelt leeső tárgyak elleni védelmet (Falling Object Guarding, FOG).

A Termelékenységi szolgáltatások mellett a Volvo Hasznos üzemidő szolgáltatásokat is kínál a szerelési költségek és a nem tervezett leállások csökkentése érdekében. Innovatív technológia használatával a Volvo kereskedők távolról monitorozhatják az ügyfelek gépeit. Így bármilyen probléma korán diagnosztizálható, és lépéseket lehet tenni a fenntartható megoldásért.

Több mint gép

A Volvo szerelékek és az ügyfeleknek kínált megoldások átfogó skálájával az ECR355E munkagép valóban maximalizálja a ciklusidőket és a termelékenységet. A Volvo gyorscsatlakozói és szerelék-kezelési rendszere gyors váltást tesz lehetővé a hidraulikus fékek, az általános kanalak, a nagy teljesítményű kanalak, a hidraulikus görgetők és a Steelwrist® billenő rotátor között.

A Volvo gyorscsatlakozók teljes skáláját kínálja, ahova a Volvo S-típus, az univerzális és a SteelWrist® gyorscsatlakozó is tartozik. A gyárilag szerelt billenő rotátorok külön joystickeket tartalmaznak és színes kijelzőjük teljesen integrált a gép rendszerébe. A billenő rotátorok tökéletes illeszkednek a Volvo Aggressive Cut kotrókanalainak új szériájához. A hidraulikus szerelékek, úgymint nyírók, aprítók, vágók, őrlők és billenő rotátorok helyes áramlásának és nyomásának elérése érdekében a munkagép gyárilag szerelhető extra hidraulikus eszközök sorával, mint az aprító- és vágó, valamint a rotátor vezeték.

A jelszóval védett szerelékirányító rendszer akár 20 különböző szerelék tárolását is lehetővé teszi. A felhasználóbarát rendszer lehetővé teszi, hogy a gépkezelő előre beállítsa a hidraulikus áramlást és nyomást a fülkén belül a monitor használatával, hogy a szerelék a legjobb teljesítményt nyújtsa.

A kevesebb állásidő és szakszerű karbantartás érdekében a Volvo, helyi szakszervizei és helyszíni szervizkocsijai segítségével, proaktív módon, gyorsabban válaszol az Ön kívánalmaira, és teljeskörűen támogatja szerviz- és karbantartási igényeit. Ezenfelül az Eredeti Volvo alkatrészeket szigorú teszteknek és jóváhagyási eljárásoknak vetjük alá, hogy garantálhassuk a gép hosszú üzemidejét és élettartamát. A Volvo kereskedők örömmel segítenek, hogy a legtöbbet hozhassa ki mindegyik munkagépéből: korlátlan hozzáférést biztosítanak szolgáltatások átfogó skálájához, így védve az ügyfél beruházásának maximális megtérülését.

ECR355E műszaki adatai

A következő gépkonfiguráció alapján: ECR355EL, kétrészes gém 6,2 m, 2,55 méteres kar, 700 mm-es talp.

Fő műszaki adatok:

Motor D8J  
Üzemi tömeg kg 34 100 - 38 000
font 75 200 - 83 800 
Bruttó teljesítmény kW 180
LE (imp) 241 
...motorfordulatszámnál ford/perc 1 800 
Kanál kapacitása m3 0,92 - 2,06
y3 1,24 - 2,69 
Emelőteljesítmény az alváz mentén kg 12 680 
font 27 490 
... a következő kinyúlás/magasság mellett M 6,0 / 1,5 
láb 20 / 5
Maximális kotrási kinyúlási távolság  mm 10 741 
láb hüvelyk 35'3" 
Maximális kotrási mélység mm 6 818 
láb hüvelyk 22'4" 
Szakítóerő, SAE J1179 (Normal) kN 165 
lbf 37 090 
Szakítóerő SAE J1179 (Boost)
kN 179 
lbf 40 240 
Kitépő erő, SAE J1179 (Normal) kN 133
lbf 29 900
Kitépő erő, SAE J1179 (Boost)
kN 144 
lbf 32 370 
Teljes szélesség mm 3 340 
láb hüvelyk 10'11" 
Magas fordulási sugár mm 1 900
láb hüvelyk 6'3"