Construction Equipment Magyarország

A közepes méretű H-sorozatú kerekes rakodók 20%-kal kevesebbet fogyasztanak

Az akár 20%-kal nagyobb üzemanyag-hatékonysággal, még nagyobb sokoldalúsággal és az alacsonyabb működtetési költségekkel a továbbfejlesztett L60H, L70H és L90H Volvo kerekes rakodók sokszínű és hatékony munkagépek.

Volvo wheel loader L60H T4F

Nehéz elképzelni, hogyan lehet fejleszteni a Volvo Construction Equipment közepes méretű kerekes rakodóit, de a továbbfejlesztett L60H, L70H és L90H munkagépek mégis fejlesztések egész sorát tartalmazzák. A Volvo CE az első gyártó, amely több mint fél évszázaddal ezelőtt bevezette a kerekes rakodó koncepcióját, és azóta mérnöki tudásával könnyebben használhatóvá tette az új Volvo gépeket, külön ügyelve az üzemanyag-takarékosságra, a termelékenységre, a megbízhatóságra és a hasznos üzemidőre. A következő generációs H-sorozat a tökéletes kerekes rakodókból áll, amelyek jól demonstrálják, miért maradt a Volvo CE iparágvezető ezen a területen.

Akár 20%-kal hatékonyabb

Volvo L90H T4F kerekes rakodóElődeikkel szemben az egyik legnagyobb fejlődést az üzemanyag-hatékonyságuk jelenti – a közepes méretű kerekes rakodók akár 20%-kal hatékonyabbak. Az erős motorral és intelligens hidraulikával rendelkező H-sorozat esetében kulcsfontosságú az üzemanyag-hatékonyság, amelyről az új, továbbfejlesztett modelleknél a lezárás funkció is gondoskodik. Az opcionális funkció csökkenti a nyomatékveszteséget azáltal, hogy közvetlen hajtást biztosít a motor és a váltó között, ami hatékonyabban dolgozik a tengelyekkel. A nyomatékváltó lezárása szintén automatikus, gépkezelői beavatkozást nem igényel, és személyre szabható a jobb ciklusidőkért és a még jobb üzemanyag-felhasználásért. Minden munkaciklus hatékonyságát tovább növeli az 50 km/órás legnagyobb sebesség, amelyet megkönnyít a lezárás funkció. Az L70H és az L90H kerekes rakodókon elérhető funkcióval a gépkezelők jobb hajtásreakciót, lejtőn való teljesítményt, gyorsabb berakodást és szállítási munkálatokat, valamint gördülékenyebb haladást tapasztalhatnak.
Az alkalmazás és a talajminőség összehangolása érdekében a gépkezelő egyszerűen állíthatja a rimpull vezérlést, amivel nem csak üzemanyagot takarít meg, hanem csökkenti a kerékkopást is, és megakadályozza, hogy a kerék kipörögjön, így hatékonyan töltheti meg a kanalat. A munkában a legjobb motorteljesítmény érdekében a H-sorozat a Smart Control funkcióval garantálja a minden szituációban helyes nyomatékot. Mindeközben az Eco pedál csökkenti az üzemanyag-fogyasztást is a gépi visszaható erőnek köszönhetően, amely a gépkezelőt arra ösztönzi, hogy vegyen vissza a gázból, amikor a motorfordulatszám átlépi az optimális működési tartományt.

Termelékenységre termett

A termelékenységet a gép kiemelkedő stabilitása segíti elő. Az újonnan optimalizált rakodóegység és az újratervezett nagy teljesítményű ellensúly garantálják, hogy a munkagép bármilyen terepen biztosan álljon a talajon. Az L90H emellett 73 mm-es megnövelt emelési magassággal és 3%-kal magasabb billentési raksúllyal rendelkezik.
Nemcsak a továbbfejlesztett L60H, L70H és L90H áll készen bármilyen kihívásra – a Volvo fülke kényelméből a gépkezelő is termelékeny munkára számíthat. A gépkezelői termelékenység javítása érdekében a Volvo fülke tágas, a jobb használhatóság érdekében átpozícionált indítógombbal, valamint ergonomikus vezérlőkkel rendelkezik, és jó rálátást nyújt a szerelékre és a környező munkaterületre. A láthatóságot tovább növelik az újratervezett oldaltükrök és a hátoldali kamera, valamint az opcionális elülső kamera.
A vezérelhetőségről az elektro-szervo vezérlők gondoskodnak. Az opcionális funkció a gépkezelőnek teljes irányítást kínál a hidraulikafunkciók felett azáltal, hogy könnyed váltást kínál a lineáris és az egykaros vezérlés között. Fél szemmel a munkát figyelve a gépkezelő három hidraulika-beállítás közül választva igazíthatja a kart a preferenciáihoz. A kar tartalmazza a harmadik funkciót, a gém felemelését, az ásáshoz való visszatérést, valamint a kanálszintező funkciót, amely automatikusan visszahozza a kanalat a billentési és a begörbítési pozíciókból. A könnyen leolvasható Contronics kijelzőről a gépkezelő teljes mértékben ráláthat az alapvető gépinformációkra, és különböző konfigurációkat végezhet el az általa választott állítható ülés kényelméből.

Sokoldalú munkagépek

A következő generációs L60H, L70H és L90H kerekes rakodók nemcsak hatékonyak, hanem a Torque Parallel (TP) kapcsolódásnak köszönhetően számos különféle munkákhoz alkalmasak. A H-sorozatú kerekes rakodóknál – az L60H-tól az L220H-ig – a TP kapcsolódás a Z-rúd és a párhuzamos kapcsolódás előnyeit ötvözi a nagy szakítóerőt adó nyomatékkal, valamint kiváló párhuzamos mozgást tesz lehetővé a teljes emelési tartományban. A gépkezelőnek teljes ellenőrzési lehetősége van a rakomány felett, ami garantálja, hogy az egész munka során szintben marad a megnövelt biztonság és termelékenység érdekében.
Volvo L90H T4F kerekes rakodó Bármi legyen is a munka, a Volvo megfelelő eszközökkel rendelkezik az elvégzéséhez. A továbbfejlesztett H-sorozat szerelékek széles skálájával kompatibilis, beleértve a fogókat, a seprőket, az anyagmozgatókat, a hókotrókat és az egyedi kialakítású szerelékeket is. A könnyű anyagoktól a nehéz kőzetekig, a munkagépek egy sor különböző Volvo kanálhoz illenek, úgymint az általános kanál, a szintezőkanál, a salakhoz vagy a könnyű anyagokhoz készült kanál. A több szerelék használata is könnyen lehetséges, hiszen a gépkezelő az eszközöket másodpercek alatt képes cserélni a Volvo gyorscsatlakozóval, amely vizuális jelzést ad, amikor a szerelék biztosan csatlakozott és használatra kész. A hidraulikus szerelékek kihasználása érdekében az L60H, az L70H és az L90H választható harmadik és negyedik funkciókkal is fel van szerelve. A sokoldalúságot a Volvo raklapvillák is fokozzák, nagy fokú kilátást és a TP-kapcsolódás, illetve a párhuzamos emelés előnyeit nyújtva. A raklapok és az anyagkezelés tekintetében a Volvo villák nagy teljesítményre képes kivitele megkönnyíti a munkagép mozgását olyan munkaterületeken, mint a dokkok, a raktárak és a kikötők.

Tartsa mozgásban


A tulajdonosok nem csak az üzemanyagszámlák csökkenését figyelhetik meg, hanem a szervizre és cserealkatrészekre fordított költségek csökkenését is. Mindez a gép tartós és kevés karbantartást igénylő kialakításának köszönhető, ami hosszabb élettartamot és jobb gépkezelői biztonságot tesz lehetővé. A megbízhatóságáról ismert, továbbfejlesztett H-sorozatú kerekes rakodók iparágvezető, erős kerettel és központi csuklópánttal rendelkeznek, ami az ideálisan illeszkedő Volvo hajtásláncnak köszönhetően hosszan tartó teljesítményt tesz lehetővé. A továbbfejlesztett hűtőkapacitás szabályozza az alkatrészek hőmérsékletét a nagyobb gépkihasználás érdekében olyan szerelékek használatakor, amelyek erősen igénybe veszik a hidraulikát. A külső tengelyhűtő opcióval együtt – amely nehéz munkákhoz ideális – a két funkció együttesen megduplázza az olajcserék között eltelő időt, ami hosszabb hasznos üzemidőt és alacsonyabb karbantartási költségeket eredményez. Mindeközben az alkatrészek kopását csökkenti az újonnan tervezett választható motorleállítási funkció, amely a munkagépet csak azt követően zárja le, ha a turbó az ideális hőmérsékletre hűlt.

Egyszerű szerviz és támogatás

Volvo L90H T4F kerekes rakodóA maximális hasznos üzemidő érdekében a motorháztető elektronikusan működtethető, és talajszintű hozzáférési pontokat nyújt a csoportos szervizpontokhoz és a vízhűtőhöz, lehetővé téve, hogy a napi szervizt gyorsan és biztonságosan elvégezhessék. Az új hűtőberendezés most már kicsúsztatható a könnyű tisztíthatóság érdekében, míg az újrapozícionált kifolyók csökkentik a motor- és a váltóolaj feltöltésével töltött időt. Emellett a kapaszkodók és a lépcsők narancssárga festést kaptak, hogy a karbantartási személyzet és a gépkezelők könnyebben eligazodjanak a gép körül. Ez által a gép a lehető leggyorsabban visszatérhet a munkába. A hárompontos hozzáférés és a csúszásgátlós lépcsők, valamint a vaskos és stratégiailag elhelyezett fogantyúk is a biztonságot fokozzák.
A tulajdonlási összköltség csökkentése és a profitabilitás növelése érdekében a gép teljes élettartama során a Volvo egy sor ügyfélmegoldást tesz elérhetővé – az Eredeti Volvo alkatrészektől az egyedi szerelékeken át a hatékonysági jelentésekig és a proaktív gépfigyelésig. A vásárlók egyszerűen választhatnak különféle Volvo szolgáltatások közül, és ezeket egyedi Volvo Szolgáltatási Megállapodásba foglalhatják.
A továbbfejlesztett H-sorozatú kerekes rakodók valóságos termelő erőművek, amelyek célja a tonnánkénti legalacsonyabb költség elérése. A négy fő tényező az üzemanyag-fogyasztás, a nagyfokú termelékenység, a megbízhatóság és a hasznos üzemidő: az újonnan továbbfejlesztett Volvo L60H, L70H és L90H kerekes rakodók jelentős erő birtokosai.

Fő műszaki adatok:

 L60H T4f
 L70H T4f
 L90H T4f
Statikus billentőterhelés, teljesen bekormányozva kg 7 630 8 500 9 700
Kanál kapacitása m3 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Rönkfogók m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1,3–2,4
Üzemi tömeg kg
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Szakítóerő kN 84.9 96.5 137.7
Motor
D6J D6J D6J
Maximális teljesítmény a következő fordulatszámon: ford/perc 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995 bruttó kW 122 127 137
. . . ISO 9246, SAEJ1349 nettó kW 122 127 137
Maximális nyomaték a következő fordulatszámon: ford/perc 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995 bruttó Nm 820 853 934
. . . ISO 9246, SAEJ1349 nettó Nm 820 853 934
Gumiabroncsok
 17.5 R25, 20.5 R25 600/65 R25 20.5 R25 600/65 R25 20.5 R25 600/65 R25

L60H: 2.1 m³ STE P BOE kanál alapján

L70H: 2.4 m³ STE P BOE kanál alapján

L90H: 2.8 m³ STE P BOE kanál alapján

2018. február

Figyelem: a sajtóközleményben szereplő képeket közvetlenül letöltheti ide kattintva.