Construction Equipment Magyarország

A legjobbak építették: bemutatkozik a vadonatúj EW240E Volvo anyagmozgató

A hatalmas tapasztalatára építve a Volvo Construction Equipment megalkotta eddigi legerősebb és leginnovatívabb anyagmozgatóját – az EW240E anyagmozgatót.

A hulladék-, és az újrahasznosítási iparág számára a Volvo gyárban készült új EW240E anyagmozgatóval a Volvo Construction Equipment erős és megbízható társat biztosít a kihívásokkal teli munkakörnyezetekhez. A sokoldalú gép maximális termelékenységet és rugalmasságot kínál kipróbált funkciók egész sorával.

Az EW240E anyagmozgatója 26 tonna, és 4. végső fázisú Volvo motor hajtja, amely 129 kW (173 LE) teljesítményű, maximális forgatónyomatéka pedig 850 Nm mindössze 1 350-es motorfodulatszámon. A gép a 6,5 méteres egyenes gémmel és ötméteres hattyúnyakú karral lenyűgöző, több mint 11 méteres kinyúlásra képes. 

Kifejezetten anyagmozgatásra készült

Több évtizedes mérnöki tapasztalat eredménye az EW240E anyagmozgató, amely kifejezetten anyagmozgatási feladatokhoz készült. A más Volvo kerekes kotróknál már bizonyított alkatrészeknek köszönhetően a Volvo elég időt tölthetett a gép tökéletesítésével az adott anyagmozgatási munkafeladatoknak megfelelően. Bár a legújabb munkagép elődei kivitelén alapul, seregnyi új funkcióval rendelkezik, melyeket valós körülmények között szigorú teszteknek vetettünk alá.

A nagy termelékenységet és a minimális leállási időket célul kitűző EW240E anyagmozgató biztosítja az optimális kinyúlást és a tökéletes láthatóságot. A munkagépet dedikált felső résszel és megerősített alvázzal láttuk el, hogy ellenálljon a válogatási munkálatok során előforduló karcolásoknak. A standard kotróval szemben további eltérés a hidraulikusan emelhető fülke, a standard szereltség részét képező négy stabilizátor, a teljes gumi kerekek és az egyedi, egyenes gém, amely elég rugalmas ahhoz, hogy akár ötméteres hattyúnyakú karral vagy négyméteres markoló- és válogatókarral szereljék.

A teljesítményt növeli a kar lebegtetési funkciója és a gémhenger-csillapítás, amely minimálisra csökkenti a rázkódást és a megnövelt stabilitás érdekében helyén tartja a polipmarkolót. A még nagyobb pontosság érdekében a polipkar vezérlése és a finom lengőfék-rendszer harmóniában működik gépkezeléskor, mg az optimalizált hidraulikus rendszer azonnali választ ad.

A gépkezelők kényelmesen dolgozhatnak a tágas Volvo fülkében, amely akár öt méterre is emelhető a talajszint fölé a teljes rálátásért. A magasban történő munka során is biztosított a műveletek stabilitása, és a gépkezelő számára kétszeres csillapítás gondoskodik a nagyobb zaj- és rezgéscsillapításról. A biztonság növelése érdekében az EW240E anyagmozgató korlátozott karral rendelkezik, hogy elkerülje a fülke és a polipmarkoló ütközését. A beltéri munka biztonságának növelése érdekében a Volvo választható magasságkorlátozó funkciót kínál. A gépkezelő könnyebben be- és kiszállhat a fülkébe, a vidám színű fogóknak és az alváz-kereszthosszabbításhoz újonnan hozzáadott lépcsőknek köszönhetően.

Természetszerűleg sokoldalú

A természetszerűleg sokoldalú EW240E anyagmozgató kívül-belül konfigurálható. A vásárlók maximalizálhatják teljesítményüket azzal, hogy a munkavégzésükhöz tökéletesen illő gépet hoznak létre. Például az ügyfelek választhatnak akár hattyúnyakú kart, akár egyenes kart, hogy mindig a lehető legjobban fogják meg a munka végét. A gyárilag felszerelt kiegészítő áramkörökkel a polipmarkolók tökéletes harmóniában dolgozhatnak a Volvo munkagéppel, és elérhetők a Volvo gyártól.

A gép könnyen a munkához igazítható, és számos lehetőséggel szolgálja az ügyfél igényeit. A nagy üvegfelületekkel rendelkező Volvo fülke minden irányba tökéletes kilátást és ezáltal tökéletes biztonságot nyújt. A kilátás növelése érdekében az ügyfelek a Volvo Smart View funkciót, vagy az egy darabból álló polikarbonát ablakot is választhatják. A még nagyobb kényelem érdekében a Comfort Drive Control (CDC) lehetőséget ad a gépkezelőnek, hogy kizárólag a joystick görgőjét használva irányítsa a munkagépet akár 20km/óra sebességig – ez egy új funkció a Volvo kerekes kotróknál. Az EW220E és az EW240E anyagkezelők sajátossága, hogy kormányoszlop nélkül is rendelhetők a gyárból. Ez lehetővé teszi, hogy a gépkezelő a teljes gépet, a billenő rotátort és az alváz-kereszthosszabbítást is beleértve, kizárólag joystickkel irányítsa.

E - a hatékonyság jele

Az EW240E anyagmozgató egyszerre okosan és üzemanyag-hatékonyan működik. Az automatikus üresjárat nullára csökkenti a motor fordulatszámát, amikor a vezérlők egy előre beállított időtartamig inaktívak, és az automatikus motorleállítás tovább csökkenti az üzemanyag-felhasználást. Az automatikusan bekapcsoló ECO mód által kiegészített EW240E anyagmozgató számos funkcióval növeli az üzemanyag-hatékonyságot a gép kisebb amortizációja érdekében.

A folyamatos géphasználatot szem előtt tartva az EW240E anyagmozgatót a könnyű szervizelhetőség jegyében terveztük. Minden E-sorozatú kerekes kotrónkon egy helyen találhatók a kenőpontok, a szűrők pedig a szélesre nyíló motornyílás mögött kaptak helyet, és mindegyik a talajszinten elérhető. A radiátorokhoz és a fogaskerekekhez való jobb hozzáférés egyszerűvé teszi a karbantartást, és segít a gépkezelőknek még menet közben is karbantartani a gépet.

A kizárólag Volvo alkatrészeket tartalmazó munkagéppel az ügyfelek számos Volvo szolgáltatáshoz férnek hozzá – melyek mindegyikét úgy terveztük, hogy maximális megtérülést biztosítson munkaeszközéhez. Az Eredeti Volvo alkatrészektől a Volvo szerviztechnikusaiin át a gépfigyelésig és a gépkezelői képzésig minden egyetlen helyről érhető el.

EW240E anyagmozgató

Fő műszaki adatok:

Motor  Volvo D6J
Üzemi súly
Egyenes kar, 4 méteres válogató kar, solideal kettős abroncs 10.00-20, válogatókar gyorscsatlakozóval (1 500 kg)
kg 25 900 
font 57 100 
Üzemi súly
Egyenes kar, 5 méteres hattyúnyakú kar, solideal kettős abroncs 10.00-20, 600 l polipmarkoló (1600 kg)
kg 26 000 
font 57 320 
Bruttó teljesítmény kW 129 
LE (imp) 173 
...motorfordulatszámnál ford/perc 1 800 
Maximális kotrási kinyúlási távolság mm 11 000 
láb hüvelyk  36'1" 
Max. sebesség km/óra 20 
mph 12,4