Construction Equipment Hrvatska
Volvo advanced operator training

Napredna obuka rukovatelja

Podignite vašu efikasnost na višu razinu

Napredna obuka rukovatelja

Tečaj 'Napredna obuka rukovatelja', poznat i kao 'EcoOperator Training', je napredni tečaj za već iskusne rukovatelje, usredotočen prvenstveno na efikasnost. Taj program pomaže rukovateljima da budu produktivniji, a ujedno smanje potrošnju goriva, trošenje i habanje stroja i neplanirane zastoje - jer im je rukovanje profitabilnije i brižnije za okoliš.

Što dobivate

Optimalna učinkovitost

S većom sviješću o svojim strojevima i primjenama, rukovatelji mogu efikasnije planirati i provoditi radove, kako bi s manje ulaganja napravili više, jačajući učinkovitost i profitabilnost.

Veća produktivnost

Uz dobro razumijevanje mnogih inteligentnih značajki i funkcija Volvo strojeva, rukovatelji mogu iskoristiti puni potencijal svojih strojeva.

Sigurno rukovanje

Obuka omogućava rukovateljima da stalno usavršavaju svoje vještine i praksu rukovanja, a to pomaže da se smanji rizik od nezgoda ili nesreća.

Smanjeno trošenje, niži troškovi

Obuka pomaže da se spriječi nepotrebno naprezanje stroja, smanji trošenje i habanje - a time snize troškovi.

Dulji rad bez zastoja

Pravilna upotreba stroja održava vaše strojeve u dobrom stanju i smanjuje rizik od neplaniranih zastoja, a pri tome produžava vijek trajanja stroja i povećava mu preostalu vrijednost.

Veće zadovoljstvo rukovatelja

Obuka dokazano povećava zadovoljstvo u poslu, a posljedica su sretniji i produktivniji rukovatelji. Posvećenost razvoju zaposlenika također pomaže u privlačenju talentiranih rukovatelja.

Obuka se isplati

Novac uložen u razvoj rukovatelja je dobro utrošen novac. Uvježbani vješti rukovatelj radi brže i efikasnije - štedeći vrijeme i gorivo. Prikladna obuka rukovatelja će pomoći da se pojača vaša profitabilnost, smanje i troškovi poslovanja i utjecaj na okoliš.

Nizozemska

Ton Driessen, rukovatelj utovarivača na kotačima (Wienerberger)

“Prije pohađanja tečaja 'EcoOperator' uvijek sam radio s punim gasom, sada istu produktivnost postižem s pola snage.”

Alžir

Kader Salhi, Upravitelj proizvodnje (SAPAM)

“Nakon obuke, uočili smo smanjenje troškova za gorivo, gume i zamjenske dijelove.”

Švedska

Anders Johansson, Vođa tima (Econova)

“Nakon što 23 godine rukujete utovarivačima na kotačima, mislite da znate sve. Ali impresivno je koliko možete naučiti i poboljšati vaše vještine, pohađanjem tečaja 'EcoOperator'. Naučite kako štediti vrijeme i novac zajedno s okolišem.”

Nizozemska

Peter Amsen, Upravitelj pogona (Wienerberger)

“Uštedjeli smo 4 litre goriva po satu - smanjenje od 20% - to je puno!”
“Na osnovi sjajnih rezultata, provodit ćemo tečaj 'EcoOperator' i na našim ostalim gradilištima.”

Kako to radi

Volvo advanced operator training

Program 'EcoOperator Training' pokriva širok raspon područja u kojima rukovatelj može utjecati na ishod vaše operacije. Volvo instruktor tijesno surađuje s rukovateljima da poboljša njihovo znanje i uvježba vještine kojima će oni postići najbolju moguću izvedbu.

Ocjenjivanje

Analiza podataka
Instruktor provodi inicijalnu analizu podataka o stroju, da prepozna mogućnosti za poboljšanje.

Posjet gradilištu
Da bi se prikupilo više informacija i završilo fazu ocjenjivanja, organizira se posjet gradilištu. To uključuje pregled stroja kao i ocjenu prakse rukovanja i uvjeta na gradilištu.

Poboljšaj

Teorija
Rukovatelji pohađaju teorijsku obuku da steknu dubinsko znanje o najboljim praksama, uključujući i tehnike rukovanja i sveukupnu učinkovitost. Naši instruktori rade s najnovijim alatima za obuku kako bi pružili dugoročno održiva poboljšanja.

Praksa
Rukovatelji vježbaju “vlastitim rukama”, primjenjujući ranije naučene tehnike. To se može obaviti već gotovim praktičnim vježbama, ili za vrijeme dnevnog rada rukovatelja, pod vodstvom instruktora.

Održivo

Praćenje
Nekoliko mjeseci kasnije, vrši se nova analiza podataka o stroju. Dobiva se sažetak rezultata zajedno s preporukama za sva daljnja poboljšanja.

Moćni izvještaj

Da biste bolje razumjeli vaše rukovanje i vrednovali vaše moguće uštede, instruktor će izraditi prvi izvještaj 'EcoOperator Report' kada posjeti vaše gradilište. S informacijama na osnovi činjenica u pogledu dosadašnje prakse rukovanja, instruktor može korisnički prilagoditi program obuke prema vašim specifičnim područjima poboljšanja.

U fazi praćenja, izradit će se novi izvještaj 'EcoOperator Report' koji će istaknuti postignuta poboljšanja i uštede u usporedbi s učinkom prije obuke.

Pametni alati za obuku

Za podršku programu obuke, i za održavanje postignutih rezultata, vaš Volvo zastupnik može ponuditi širok izbor pametnih rješenja. Dolje su neki primjeri.

Simulatori napredne obuke

Neovisno o lošim vremenskim prilikama ili nedostatku strojeva, praktični dio tečaja 'EcoOperator Training' uvijek se može izvoditi na najsuvremenijem Volvo simulatoru.

S dostupnim konfiguracijama rovokopača, utovarivača na kotačima i zglobnog dampera, Volvo simulatori vjerno oponašaju stvarno gradilište i uvjete rukovanja strojem dajući rukovateljima autentično iskustvo rada na gradilištu. Tijekom rukovanja simulatorom detaljno se mjere efikasnost i produktivnost rukovatelja što pomaže u praćenju učinkovitosti i nadzoru napretka.

Insight reports

Podržani telematskim sustavom CareTrack, izvještaji o uvidu 'Insight Reports' mogu biti savršeni materijal podrške za obuku rukovatelja. Sveobuhvatna zbirka izvještaja pruža informacije u vezi zdravlja, efikasnosti i produktivnosti Volvo strojeva, i daje rukovateljima lako razumljive informacije o tome kako njihov stil rukovanja utječe na učinkovitost stroja.

Volvo pronalazač predstavnika, početak
Poboljšajte vaš posao

Raspravimo kako vam možemo pomoći.

Obratite se nama