Construction Equipment Hrvatska

Volvo P4820D: Od središta grada do međugradskih projekata

Novi, kompaktni finišer P4820D ABG sadrži značajke koje se češće viđaju kod većih Volvo finišera, koje mu omogućavaju obavljanje i malih poslova u središtu grada i većih međugradskih projekata. A sa širinama finiširanja od 2 m-6,5 m – to je kompaktan stroj velikih mogućnosti.

Volvo P4820D: Od središta grada do međugradskih projekata

Novi P4820D ABG iz Volvo Construction Equipment je izuzetno svestrani finišer koji se može prihvatiti većine primjena, bez obzira radi li se o asfaltiranju nogostupa, parkirališta, privatnih prilaza, cesta u središtu ili između gradova, makadama, državnih cesta ili čak autocesta. Finišerom P4820D ABG se lako manevrira i on koristi najnoviju naprednu tehnologiju polaganja asfalta, što ga čini savršenim za brojne različite poslove.

Kompaktne dimenzije stroja P4820D ABG znače da je na istom vozilu moguće prevoziti i druge strojeve. Da bi se postigla niža visina za prijevoz, krov i ispušna cijev mogu se lako dizati i spuštati, i tako na putu do gradilišta izbjeći neprilike pri prolasku kroz tunele ili ispod mostova.

Veći kapacitet prihvatnog lijevka ("bunkera") omogućava dotok materijala bez prekida, i održavanje stalne brzine finišera s manjim brojem zaustavljanja i polazaka, što daje glatki završni sloj. Hidraulička prednja pregača pomaže kod pražnjenja prednjeg dijela prihvatnog lijevka ("bunkera") da se izbjegne prosipanje i ručno čišćenje.

Građeno da traje, dugačko podvozje Volvo dizajna na P4820D ABG - sa sustavom automatskog zatezanja gusjenica - poboljšano je čime je postignuta dodatna pouzdanost. Novi stil vijcima učvršćenih gumenih podložaka za gusjenice s trajno podmazanim lancem gusjenica pruža bolji zahvat s podlogom u usporedbi s konkurentskim markama.

Upravljanje s lakoćom
Napredni sustav, Electronic paver management - EPM (elektroničko upravljanje finišerom) optimizira finišer za specifične primjene i povećava ukupnu kontrolu nad strojem, što rukovatelju omogućava da se usredotoči na svoj posao. Značajka upravljanja postavkama stroja P4820D ABG omogućava rukovateljima da pohrane i spreme korisničke postavke za pojedine projekte, čime se postiže dosljedna kvaliteta u svakom od poslova. Kada naiđe na slične projekte polaganja asfalta, rukovatelj može pozvati parametre spremljene u sustavu EPM 3, čime je početno podešavanje stroja pojednostavljeno i finiširanje može brzo započeti. Kada je finiširanje već u tijeku, može se izvršiti fino podešavanje za optimalnu učinkovitost i produktivnost.

Rukovatelj ima potpunu, nesmetanu vidljivost oko finišera, prihvatnog lijevka ("bunkera"), kanala pužnog transportera i ravnjače, tako da mu jasan pogled povećava učinkovitost i kvalitetu finiširanja. Udobno mjesto upravljanja smanjuje umor rukovatelja za duži i sabraniji rad, dok vodoravna platforma smanjuje rizik od posrtanja. Protuklizna obloga gazišta i rukohvata osigurava stabilnost pri obilasku stroja.

Finiširajte s ekonomičnom potrošnjom goriva
Pobjednička Volvo tehnologija koja smanjuje potrošnju goriva i poboljšava efikasnost stroja. Volvo motori norme Stage IV i Stage IIIA su snažni i efikasni, dizajnirani da smanje potrošnju goriva, a povećaju produktivnost. Novi elektronički inteligentni Volvo sustav odlikuje se podrazumijevanim Eco načinom rada koji tijekom polaganja asfalta podešava izlaznu snagu motora i time produžava vijek trajanja motora i komponenti. Eco način rada može smanjiti potrošnju goriva i do 30%, za još efikasnije i učinkovitije finiširanje, dok sustav EPM 3 prati prosječnu potrošnju, prikazuje dnevnu potrošnju i vrijeme rada s preostalim gorivom.

Svi Volvo polagači asfalta su dizajnirani tako da rade s nevjerojatno niskim razinama buke. Prilagođavanjem izlazne snage motora trenutnim potrebama, Eco način rada dodatno smanjuje razine buke. Ta značajka je osobito korisna u gradskim sredinama ili stambenim četvrtima gdje su na snazi ograničenja buke. Hidraulički pokretan, elektronički upravljan rashladni ventilator regulira broj okretaja prema potrebi, što daje manju potrošnju goriva i još niže razine buke.

Hidraulički sustav finišera je usklađen s Volvo motorom tako da jamči visoke performanse, malu potrošnju goriva, niske emisije i razine buke. Inteligentna kontrola broja okretaja motora daje ne samo veliku učinkovitost stroja, nego također ostavlja obilnu zalihu snage za obavljanje najtežih primjena s lakoćom. Hidraulički sustav stvara jednako moćnu učinkovitost uz korištenje manje goriva.

Šest standardnih LED radnih svjetala pomažu pri radu u uvjetima slabe rasvjete. Dva svjetla obasjavaju naprijed, dva osvjetljavaju područje iza stroja i dva dodatna bočna svjetla postavljena su za veću vidljivost i učinkovitost. Sustav rasvjete može se opcijski proširiti dodavanjem i do 10 LED svjetala ili balon svjetla.

Ravnjače ("pegle") vodeće u industriji
Volvo ravnjače su dizajnirane tako da daju najbolju kvalitetu finiširanja, ujednačenost i glatkoću. Svestrane i učinkovite u širinama asfaltiranja i do 6,5 metara, ove ravnjače vodeće u industriji, mogu obraditi širok raspon materijala. A zahvaljujući postizanju maksimalnog stupnja pred-zbijanja, znatno je smanjen rad na valjanju.

Dvije upravljačke jedinice postavljene na ravnjaču jamče rukovatelju lagan pristup ravnjači i postavkama za podešavanje. Upravljačka jedinica ravnjače (SCU) omogućava rukovatelju upravljanje funkcijama ravnjače i protokom materijala. Novo dizajnirana SCU je prilagodljiva i može se okretati u bilo kojem smjeru, a isto tako i pomicati gore ili dolje da rukovatelju olakša korištenje.

To ekipi za finiširanje omogućava da zadovolje različite zahtjeve gradilišta, a zahvaljujući Volvo sustavu brzog kopčanja proširenja se mogu dodati ili skinuti za minutu, bez potrebe za specijalnim alatom. Volvo ravnjače imaju četiri vodeće cijevi za svako hidrauličko proširenje. Krute cijevi rade zajedno da se spriječi sukanje proširenja ravnjače kada na njih djeluju velike sile. To stvara dosljedno, ujednačeno zbijenu glatku površinu.

Grede nabijača ravnjače se mogu električno grijati za bolju učinkovitost i glatki završni sloj. Potpuno kaljena greda nabijača značajno produžava vijek trajanja komponente. Grede nabijača se lako zamjenjuju, što produžava rad bez zastoja, a zadržava efikasnost pred-zbijanja.

Najsuvremeniji servis
Da bi stroj zadržao efikasnost i produžio svoju dugovječnost, Volvo nudi brojne značajke produženja vijeka komponente kroz redovito, brzo i lako servisiranje. Sustav EPM 3 može prikazati automatizirano upravljanje finiširanjem koje rukovatelja obavještava o potrebnom ili redovitom održavanju. On upozorava rukovatelja o potrebi redovnog servisa, dnevnim pregledima, duljim rokovima servisa i dospjelom održavanju. Sustav pamti informacije i čuva zabilježenu povijest servisa. Osim toga, informacijski sustav stroja - MATRIS, podržava optimalan rad praćenjem karakteristika aktivnosti i prepoznavanjem prilika za poboljšanjem - što daje bolju ekonomičnost i smanjeno trošenje. Pomoći ovog alata Volvo zastupnici mogu pružiti stručnu analizu radne aktivnosti stroja.

Poboljšani servisni pristup sa platforme omogućava lako održavanje, skraćuje vrijeme zastoja i svodi troškove poslovanja na minimum. Sva redovita dnevna održavanja i dolijevanje goriva može se izvršiti brzo sa platforme, što rukovatelju štedi vrijeme i trud.

Ključni tehnički podaci:

Ključni tehnički podaci

Ends.

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press

Ili se obratite na:

Thorsten Poszwa 
Direktor, External Communications  
Volvo Construction Equipment 
Tel: int +32 490 65 96 68 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com  Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com