Construction Equipment Hrvatska

Volvo nudi Compact Assist s izračunom zbijenosti asfalta u realnom vremenu

Tehnologija mapiranja zbijenosti asfalta u realnom vremenu, vodeća u ovoj djelatnosti, koju je razvio Volvo Construction Equipment ukida nagađanje i procjenu od oka, daje preciznu izvedbu i nenadmašnu produktivnost.

 Volvo nudi Compact Assist s izračunom zbijenosti asfalta u realnom vremenu

Volvo Construction Equipment je uveo Compact Assist – zajedno sa Volvo Co-Pilot zaslonom – za odabrane Volvo valjke za asfalt. Ova tehnologija je dostupna u dva paketa inteligentnog zbijanja – Volvo Intelligent Compaction i Intelligent Compaction s aplikacijom Density Direct. Pored stvaranje mape prolaza, mape temperature i spremanja podataka, Volvo sustavi Intelligent Compaction i Intelligent Compaction s aplikacijom Density Direct uključuju i tehnologiju mapiranja zbijenosti u realnom vremenu, prvu u ovoj djelatnosti. Oba paketa sadrže interaktivni zaslon u kabini Volvo Co-Pilot, koji je jednostavan za korištenje, a pruža jasne detaljne podatke u vezi rada i time jamči preciznu izvedbu.

"Mapiranje zbijenosti je opisivano kao 'sveti gral' zbijanja asfalta. Govorilo se, onaj tko prvi osmisli tu tehnologiju radikalno će unaprijediti djelatnost finiširanja asfalta, i upravo je to učinio Volvo," kaže Dr. Fares Beainy, inženjer istraživač u Volvo Construction Equipment. "Zahvaljujući tehnologiji Intelligent Compaction s aplikacijom Density Direct, rukovatelji u realnom vremenu imaju pristup metrici koja nepogrešivo određuje uspješnost rada - to jest zbijenost asfalta."

Zadajte zbijenost i krenite na posao Unutar programa Intelligent Compaction s aplikacijom Density Direct nalazi se kalibracijski zaslon, gdje korisnik zadaje ciljanu zbijenost za dani projekt. Jednom kada se potpuno kalibrira s podacima specifičnim za danu namjenu, patentirana Volvo tehnologija provodi izračun zbijenosti s točnošću unutar 1,5% uzoraka jezgre, dajući u realnom vremenu vrijednosti zbijenosti preko 100% habajućeg sloja.

S tim podacima u realnom vremenu, rukovatelj ima priliku izvršiti sva potrebna podešavanja dok se asfalt polaže. To ne samo što smanjuje pojavu neodgovarajuće zbijenosti koja poskupljuje troškove projekta, nego skraćuje i vrijeme za uzimanje uzoraka jezgre, poboljšava kvalitetu i vodi do mnogo veće ujednačenosti nego sa nuklearnim denzimetrom. Kalibracije se isto tako spremaju u Volvo Co-Pilot, pa ih rukovatelji mogu pridružiti određenim elementima posla i brzo se prebacivati nazad i naprijed između pojedinih kalibracija da zadovolje zahtjeve specifičnih elemenata posla.

Sučelje ugodno za rukovatelja
Volvo Co-Pilot iscrtava mapu zbijenosti, prikazujući svaku kvadratnu stopu položenog asfalta u boji koja predstavlja stupanj zbijenosti i u realnom vremenu u kutu zaslona prikazuje brojčanu vrijednost zbijenosti. Oba paketa, i Volvo Intelligent Compaction i Intelligent Compaction s aplikacijom Density Direct nude podatke mapiranja temperature i prolaza u realnom vremenu. Primjenjujući 10 inčni monitor u boji, funkcija mapiranja prolaza bilježi svaki prolaz valjka i preklapanja putanje bubnja u drugoj boji, a to omogućava rukovatelju da lako vidi propuste i radi tako da održi ujednačenu pokrivenost. Mapiranje temperature pruža rukovatelju 'mapu' temperature koja pokazuje prijeđenu putanju valjka prekrivenu posljednjom zabilježenom temperaturom površine.

Volvo nudi Compact Assist s izračunom zbijenosti asfalta u realnom vremenu

Spremanje podataka i GPS
Podaci prikupljeni od mapiranja prolaza, temperature i zbijenosti spremaju se na interni tvrdi disk od 14 GB u Volvo Co-Pilot, gdje ima dovoljno prostora za približno sedam mjeseci evidentiranja podataka, a pričuvna kopija se može prebaciti na USB memoriju i gledati u VETA formatu. S opcijom Differential GPS, uz prikupljene podatke veže se informacija o lokaciji s točnošću unutar 20 mm (½ inča). Osim sustava Volvo Co-Pilot, oba Volvo paketa sadrže sprijeda i straga postavljene infracrvene osjetnike temperature.

Nezavisno testirana i dokazana
Aplikacija Density Direct je razvijena i testirana kao dio programa tehnološkog parnerstva US FHWA Highways for LIFE. Tehnologija je korištena na različitim projektima polaganja asfalta pune dubine i pokrovnog zastora što su kasnije ocjenjivali nezavisni korisnici na lokacijama diljem zemlje. Rezultate su recenzirali istraživači na University of Oklahoma i pokazali da su izračuni aplikacije Density Direct dokazano svaki put unutar 1,5% uzoraka jezgre na 180 testiranih lokacija.

Volvo Intelligent Compaction i Intelligent Compaction s aplikacijom Density Direct su dostupni na novim Volvo valjcima za asfalt, uključujući Volvo DD105. Dostupnost 
u naknadnoj prodaji za Volvo valjke uslijedit će u budućnosti, isključivo kroz zastupstva Volvo Construction Equipment.

Travanj 2016.
 
Ends.
Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press 

Ili se obratite na:

Thorsten Poszwa 
Director, External Communications 
Volvo Construction Equipment 
Tel: int +32 490 65 96 68 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com