Construction Equipment Hrvatska

Volvo L45H i L50H su posve napunjeni za sve vrste izvedbi

Novi utovarivači na kotačima L45H i L50H iz Volvo Construction Equipment su dobro balansirani strojevi, čvrstog dizajna koji jamči najsnažniju učinkovitost čak i u skučenim prostorima.

Volvo L45H i L50H su posve napunjeni za sve vrste izvedbi

Utovarivači na kotačima serije H iz Volvo Construction Equipment (Volvo CE) su moćni čimbenik na svakom gradilištu u svakom poslu. Opremljeni jedinstvenim Volvo paralelnim polugama za moment lopate (TP), ovi strojevi su izrađeni da daju veliki moment otkidanja i odličan paralelni pomak kroz čitav raspon dizanja. 

Velik osovinski razmak, nisko težište i dobra raspodjela težine daju stroju vrhunsku stabilnost na grubom i neravnom terenu. Robustan, kompaktan dizajn - s odlikom jakih središnjih zglobova i skošenog protuutega - jamči stabilne, snažne performanse na svim gradilištima. Snažan Volvo motor ugrađen je poprečno za poboljšanu stabilnost vožnje. 

L45H i L50H se odlikuju Volvo sustavom inteligentne hidraulike prilagodljive opterećenju koja šalje snagu hidrauličkim funkcijama u skladu s potrebom čime se ostvaruje brzi odziv, kraća vremena ciklusa i manja potrošnja goriva. Opcijski sustav ovjesa noseće ruke - Boom Suspension System (BSS) - dodatno pojačava produktivnost i do 20% amortiziranjem udaraca i smanjenjem odskakivanja i prosipanja iz lopate.

Svladava svaki teren
L45H i L50H nude izvanredne performanse u svim uvjetima, od grubog terena do glatkog betona. Optimiziran pogonski most kombinira snažan motor s izvrsnim mjenjačem i osovinama tako da rade u savršenom skladu s hidraulikom i upravljačem za vrhunsku izdržljivost i pouzdanost.

Opremljeni robusnim Volvo motorima norme Tier 4 Final, ovi strojevi isporučuju velik moment na niskom broju okretaja. Ovaj motor se odlikuje funkcijom povrata ispušnih plinova (EGR) u kombinaciji s integriranim čestičnim dizelskim filtrom (DPF) i sustavom selektivne katalitičke redukcije (SCR). 

Osovine s planetarnim reduktorima za teške uvjete primjene jamče dugi vijek u najtežim uvjetima, a prednje i stražnje 100% blokade diferencijala sa zupčastom spojnicom za bolji zahvat i održavanje maksimalne vuče na svim terenima.

Ove utovarivače na kotačima odlikuje hidrostatski mjenjač koji snagu prilagođava svim zahtjevima rukovatelja i time štedi gorivo. To pruža izvrsnu kontrolu u osjetljivim radovima i punu snagu za zahtjevnije poslove. Hidraulički pokretan, elektronički upravljan rashladni ventilator regulira temperaturu svih vitalnih komponenti. Njegova reverzibilna funkcija tjera zrak u suprotnom smjeru za samo-čišćenje rashladnih jedinica.

Udobno upravljačko središte
L45H i L50H se odlikuju Volvo kabinom vodećom u ovoj djelatnosti koja pruža udobne, produktivne radne smjene. Ova atestirana ROPS/FOPS kabina odlikuje se ergonomski postavljenim komandama, vrhunskim sustavom upravljanja klimom, vidljivošću u svim smjerovima i niskim razinama unutarnje buke. Jednodijelni lijevani krov i stjenke kabine drže buku i vibracije na minimumu, smanjujući umaranje rukovatelja. 

Funkcija udobnog upravljanja vožnjom - Comfort Drive Control (CDC) - pruža rukovatelju izbor da rukuje strojem putem ručice. To poboljšava udobnost rukovatelja, smanjuje umor i jamči bolju produktivnost tijekom dugih sati rada. Volvo sustav upravljanja klimom jamči udoban rad i za savršenu temperaturu kabine pruža opcijske sustave Automatic Heat Control (AHC) ili Air Conditioning (AC).

Ulazni otvor za zrak u kabini smješten je visoko na stroju, gdje je zrak najčišći. Predfiltar koji se lako mijenja odvaja grubu prašinu i čestice prije nego što zrak prođe kroz glavni filtar i konačno uđe u kabinu, dajući rukovatelju svježi zrak. Za dodatnu sigurnost, velike protuklizne stepenice rukohvati jamče lagan ulazak u kabinu i izlazak iz nje.

Kratko vrijeme servisiranja
Volvo strojevi L45H i L50H građeni su za lako servisiranje bez gnjavaže. Točke servisa dostupne sa razine tla i grupirana mjesta podmazivanja jamče brzo i lako održavanje. Oscilirajuća stražnja osovina oslanja se na gibnjeve koji ne trebaju održavanje. Njeni ležajevi i čahure su trajno podmazani i zaštićeni dobro ispitanim brtvama, čime se štede sati održavanja a produžava vrijeme rada bez zastoja. Vlasnici strojeva mogu maksimalno produžiti rad bez zastoja putem Volvo softvera za dijagnostičku analizu. MATRIS analizira operativne podatke stroja, a VCADS Pro može u skladu s tim podesiti funkcije stroja.

Stavite priključak
Ovi utovarivači na kotačima su dizajnirani tako da skladno rade sa širokim izborom Volvo priključaka, koji se savršeno slažu s geometrijom poluga kopajuće ruke da postignu optimalne sile otkidanja, dizanja i obodnog potiska. Ovi strojevi mogu biti tvornički opremljeni posebnim hidrauličkim vodovima za rukovanje i pokretanje brojnih opcija priključaka.

Standardni Volvo nosač priključaka VAB-STD, poznat i kao TPV, zadovoljava međunarodni ISO standard i omogućava brzu i sigurnu zamjenu priključaka za veću prilagodljivost na gradilištu. Dizajn jakog, otvorenog nosača omogućava rukovatelju da iz kabine jasno vidi točke priključka. Volvo nosač priključka VAB-TPZ vam omogućava da pomoću TPZ sučelja lako mijenjate priključke. Zaglađen dizajn nosača dovodi priključak bliže stroju za bolju nosivost tereta.

Ključni tehnički podaci:

Ključni tehnički podaci

Ends.

Jan 2016.

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press

Ili se obratite:

Thorsten Poszwa                                           
Direktor, Vanjske komunikacije                                 
Volvo Construction Equipment                                  
Tel: int + 32 4918 60331                                             
Email: thorsten.poszwa@volvo.com                          
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com