Construction Equipment Hrvatska

Volvo L260H: Profit sa svakom lopatom

Novi utovarivač na kotačima L260H iz Volvo Construction Equipment isporučuje optimalne performanse, uključujući i do 10% bolju ekonomičnost goriva i do 15% povećanje produktivnosti.

Nakon što je prvi predstavio 35 tonski utovarivač na kotačima na tržištu 2011 – L250G – Volvo Construction Equipment sada predstavlja L260H, najnoviju dopunu ponude u H seriji. Izrađen kao odgovor na sve veće poslovne zahtjeve, 35 tonski stroj je dizajniran za primjene u teškim uvjetima i dopunjen je najnovijom tehnologijom.

Više, više, više!

Kada se uspoređuje sa svojim prethodnikom, brojke govore same za sebe. L260H odlikuje i do 15% veća produktivnost, zahvaljujući inteligentnom novom dizajnu osovinskog razmaka, koji je povećan za 50 mm, i optimiziranoj raspodjeli težine na prednjem okviru i sustavu ruke za dizanje; zajedno, te dvije značajke omogućavaju upotrebu većih lopata.

Prvak u produktivnosti, L260H je opremljen snažnim motorom D13, koji isporučuje 6% više snage i 5% veći zakretni moment nego L250G. Slijedeća generacija hidraulike prilagodljive opterećenju dizajnirana je tako da poboljša brzi odziv priključka i poveća brzinu dizanja i spuštanja noseće ruke. Za kraća vremena ciklusa, novi mjenjač HTL310 radi u skladu sa snažnim motorom i osovinama, a novi pretvarač momenta isporučuje veći izlazni moment, što daje bolje performanse. Osim toga, smanjeni su koraci između stupnjeva prijenosa što dovodi do brže akceleracije.

Ekonomičnost goriva je povećana i do 10%, zahvaljujući nizu poboljšanih značajki. Hidraulika nove generacije čuva snagu hidrauličke pumpe za druge funkcije, smanjujući protok pri spuštanju i iskretanju lopate; a nova suha parkirna kočnica eliminira gubitak na svladavanju otpora uzrokovan mokrom kočnicom višestrukih diskova. Dodatno, usavršena OptiShift tehnologija, objedinjuje funkciju Reverse By Braking (RBB) - koju je Volvo patentirao - i novi pretvarač zakretnog momenta s blokadom, čime se postiže izravna sprega između motora i mjenjača, da se značajno smanji potrošnja goriva.

Ekonomičnosti goriva također doprinosi potpuno automatski sustav mijenjanje stupnjeva prijenosa (FAPS), koji mijenja stupnjeve tako da se broj okretaja motora i brzina vožnje usklade s najboljim omjerom prijenosa. L260H je također opremljen sa eco papučicom – jedinstvenom Volvo značajkom – koja potiče ekonomično rukovanje djelujući mehaničkim povratnim otporom kao odgovor na prekomjernu upotrebu papučice gasa.

Profitirajte na svakoj lopati

L260H dolazi sa četiri nove lopate – Volvo lopatom za stijene , Volvo lopatom za pijesak i dvije Volvo lopate za rukovanje materijalom – specifično dizajnirane da pristaju na stroj. Optimizirane za primjenu, lopate omogućavaju da utovarivač na kotačima iskoristi maksimalni kapacitet, pomažući kupcu da štedi vrijeme, novac i napor.

Volvo lopata za stijene sada se odlikuje duljim podom i može primiti 11,5% više materijala nego prije, što daje veću produktivnost. Za primjene u tunelogradnji, Volvo također nudi lopate za stijene bočnog istovara.

Optimizirana za rukovanje pijeskom ili sitno zrnatim agregatom, Volvo lopata za pijesak zapremine 6,6 m³ idealan je izbor za uvjete mekane podloge. Dugačak pod lopate omogućava maksimalno prodiranje u materijal što olakšava zahvat kotača, a ravan oblik pomaže da radna površina ostane čista i glatka.

Lopata za rasute materijale - Volvo Rehandling, novog dizajna, zapremine 7,3 m³ lakše se puni, a nove ispupčene stranice smanjuju prosipanje na minimum, dajući i do 5% veću produktivnost. Da bi L260H bio optimalan za poslove tipa 'utovari i nosi', automatski se uključuje opcijski sustav ovjesa noseće ruke - Boom Suspension System, koji pomaže da se smanji poskakivanje. Kao dodatak, Volvo također nudi izbor pribora za rasute materijale.

Pomoću aplikacije Load Assist, dinamičkog sustava vaganja tereta, kupci mogu rješavati svoje radne naloge i lako pratiti produktivnost. Aplikacija Load Assist koju pokreće 10" dodirni Volvo Co-Pilot zaslon, prati količinu premještenog materijala, da biste bili sigurni u profit sa svakom lopatom.

Veća udobnost, veća učinkovitost

Građen da marljivo radi, L260H je jedinstveno dizajniran da pruži efikasno radno okruženje. S mogućom opcijom jedne ili više ručica i izborom tri načina rada hidraulike - sukladno poželjnoj osjetljivosti reagiranja na komande - L260H se može korisnički prilagoditi da se poboljša udobnost i produktivnost Dodatno, nova funkcija poravnanja lopate omogućava da se lopata automatski vrati u vodoravan položaj iz položaja iskretanja i zavrtanja, i tako smanji zamor rukovatelja. Za još veću praktičnost, sustav udobnog upravljanja vožnjom - Comfort Drive Control (CDC) omogućava usmjeravanje stroja pomoću male ručice. Nadalje, može se izabrati novo udobno Premium ISRI podesivo sjedalo, da se smanji zamor.

Vidljivost iz kabine je poboljšana s novim osvrtnim zrcalima, a opcijski se također može dodati kamera stražnjeg pogleda, koja radi sa radarskim sustavom detekcije dajući rukovatelju vizualno i zvučno upozorenje o približavanju bliskim objektima.

Blokiran i natovaren

Nudeći snagu u zahtjevnim poslovima, L260H je izrađen imajući na umu izdržljivost i oblikovanje za lako servisiranje. Dokazana Volvo Z-bar utovarna kinematika pruža veliku silu otkidanja, i omogućava da se potpuno natovarena lopata digne na maksimalnu visinu. Za dugotrajnu učinkovitost, ruka za dizanje ima dvostruko brtvljenje na svakoj osovinici. Čvrsta građa okvira idealno odgovara Volvo pogonskom sklopu i odlikuje se rashladnim ventilatorom na hidraulički pogon, za reguliranje temperature komponenti; ventilator također automatski okreće smjer vrtnje za samo-čišćenje rashladnih jedinica. Da se smanji trošenje komponenti, odgođeno gašenje motora se može programirati tako da se automatski aktivira. Ova nova funkcija isključuje stroj kada se turbo punjač ohladi do prikladne temperature.

L260H nudi lakoću servisiranja i održavanja, vodeću u ovoj djelatnosti, da se maksimalno produži vrijeme rada bez zastoja. Kabina se može nagnuti pod kutom od 30° ili 70°, pružajući nesmetani pristup vitalnim komponentama, a motoru se može pristupiti kroz široki pokrov motora koji se otvara elektronički. Osim toga, akumulacijski spremnici sustava ovjesa utovarne ruke sada su smješteni s vanjske strane prednjeg okvira i parkirna kočnica je vani radi lakšeg pristupa i duljeg vijeka komponente. Nadalje, rukohvati i stube su obojeni narančasto da osoblju na održavanju pomognu u kretanju oko stroja.

Volvo također nudi širok raspon servisa čime se poboljšava efikasnost. Originalni Volvo dijelovi, Proaktivno praćenje, trening rukovatelja i Volvo Simulacija radilišta samo su neka od mnogih rješenja, osmišljenih da vlasnicima L260H zajamče maksimalni povrat ulaganja.

Ključni tehnički podaci:

L260H

T3

T4f

Statička nosivost na vrhu kraka pri punom okretu

kg

23 770

23 770

Zapremina lopate

m3

5.3-10.2

5.3-10.2

Radna masa

kg

34 000 - 39 000

34 000 - 39 000

Sila kidanja

kN

328

328

Motor

Volvo D13E

Volvo D13J

Maks. snaga pri

okr/min

1 500

1 500

. . . SAE J1995 btto

kW

310

310

. . . ISO 9249, SAE J1349 neto

kW

309

309

Maks. moment pri

okr/min

1 100

1 100

. . . SAE J1995 btto

Nm

2 343

2 343

. . . ISO 9249, SAE J1349 neto

Nm

2 328

2 328

Gume

29.5 R25, 875/65R29

Na osnovi konfiguracije stroja: Na osnovi lopate 6,7 m³ / 8.8 yd³ STE BOE P