Construction Equipment Hrvatska

Volvo EWR150E nudi rješenje najkraćeg okreta norme Stage IV

Rovokopač na kotačima EWR150E od Volvo Construction Equipment je kombinacija vodećeg kratkog polumjera zakretanja i izvanredne stabilnosti.

Volvo EWR150E nudi rješenje najkraćeg okreta norme Stage IV

Novi rovokopač na kotačima EWR150E od Volvo Construction Equipment može se pohvaliti najkraćim polumjerom zakretanja od svih strojeva norme Stage IV na tržištu. Sa
1.720 mm ovaj stroj omogućava rukovatelju rad s vodećom sigurnošću i efikasnošću čak i u najužim radilištima. Volvo je, radeći u partnerskom odnosu, uključio kupce u svaku fazu dizajna i proizvodnje stroja, da zajamči optimalnu produktivnost i profitabilnost.

Prvorazredni kratki polumjer zakretanja stroja omogućava rukovatelju siguran rad u različitim uvjetima, uključujući uske ceste s jednim kolničkim trakom. A sa poboljšanom nosivošću u usporedbi s uobičajenim rovokopačima u ovoj klasi, za rukovatelja je dobrobit ovaj kratki stražnji kraj bez narušavanja performansi dosega, dizanja i kopanja.

Efikasan Volvo motor norme Stage IV s tehnologijom V-ACT pruža velik moment na niskom broju okretaja čime se smanjuje potrošnja goriva. Ovaj efikasni motor odlikuje se inteligentnim Volvo ECO načinom rada s niskim razinama emisije, te smanjenim utjecajem na okoliš zadovoljava najnovije propise o emisijama. Za regeneraciju koja ne utječe na rad, EWR150E je opremljen novim inteligentnim Volvo sustavom pasivne regeneracije.

Učinkovito okruženje 
Volvo kabina vodeća u ovoj djelatnosti pruža izvanrednu vidljivost za sigurno rukovanje. Ovaj stroj može također biti opremljen opcijskim sustavom Volvo Smart View sa tri kamere postavljene na okvir kabine za pogled na stroj iz ptičje perspektive. Kamere pružaju pojedinačne poglede na stroj tako da rukovatelj može vidjeti sve kutove i zajamčiti sigurno okretanje.

Boom Suspension System (sustav ovjesa noseće ruke) sa svojim hidrauličkim krugom i plinskim amortizerima, omogućuje rukovatelju da vozi brže po grubom terenu, pri čemu je cijeli hidraulički sustav također poboljšan većom osjetljivošću na komande. Robusne osovine rovokopača s automatskim ili od rukovatelja kontroliranim oscilacijama prednje osovine su krajnje izdržljive, kao i podvozje, koje se samo štiti visokim položajem od tla i dovoljno je jako da izdrži grube uvjete.

Kupci mogu birati između 12 različitih konfiguracija guma na kotačima (uključujući pojedinačne i dvojne), u skladu sa uvjetima podloge. Ovaj stroj je odobren za cestovnu uporabu i može se opremiti kukom koja može vući prikolicu i do osam tona sa naletnim kočnicama i do tri tone bez kočnica. Rukovatelji mogu također nositi sve svoje alate sa sobom u specijalnoj kutiji za alate poput ladice koja se izvlači iz podvozja. Ova nova značajka može nositi i do 120 kg. Unutar kabine postoji također dodatno spremište, kao i bogat prostor za noge. Sva sučelja stroja, uključujući upravljačke palice, tipkovnicu i LCD monitor su ergonomski postavljena i dizajnirana tako da se ostvari optimalna kontrola i efikasnost. Za dodatnu praktičnost i lako za korištenje, broj sklopki je značajno smanjen.

Raznovrstan izbor
EWR150E se može naručiti s jednim od dva tipa podvozja, koji će imati težinu i vučnu silu ruda po mjeri za svaku primjenu. Najlakša moguća kombinacija teška je 15,2 tona i odlikuje se varenim podvozjem s radijalnim dozerskim nožem i pogonskim mostom klase EW140. Najteža konfiguracija teži 17,8 tona, a ima podvozje spajano vijcima s paralelnim nožem, vijcima spajane bočne upore i pogonski most klase EW160 za 30% veću vučnu silu ruda.

EWR150E je također kompatibilan sa širokim izborom priključaka. Sa tiltrotatorima marke Steelwrist® i brzim spojnicama, izdržljivim lopatama i čekićima, EWR150E može raditi ne samo u tijesnim prostorima nego može kopati, utovarati, razbijati i premještati materijal na najefikasniji i najproduktivniji način. Opcijske hidrauličke funkcije 'X1 čekić/škare' i 'X3 tiltrotator' pružaju snagu za priključke koji trebaju jednosmjerni ili dvosmjerni protok i dvosmjerni protok za naginjanje odnosno okretanje priključaka. Ugodan za korisnika sustav upravljanja priključcima dopušta pohranjivanje i do 20 različitih priključaka. Sustav dopušta rukovatelju da u kabini preko monitora unaprijed podesi hidraulički protok i tlak, što mu omogućava korištenje različitih priključaka za veću svestranost.

Ovaj stroj je dizajniran imajući na umu lakoću servisiranja. Čim se stroj pokrene, on automatski provjerava razine svih tekućina koje sadrži, uključujući motorno i hidrauličko ulje i na elektroničkom predočniku upozorava rukovatelja ako je potrebno da obrati pozornost na nedostatak. Za laku dopunu goriva, jedna električna pumpa isporučuje 50 litara goriva u minuti. Ona je zgodno smještena pored spremnika goriva i dostupna je sa razine tla.

Sa svojim prvorazrednim polumjerom zakretanja od 1.720 mm, EWR150E iz Volvo CE je svestran, efikasan stroj - idealan za sigurno rukovanje na tijesnim radilištima.

Ključni tehnički podaci:

Ključni tehnički podaci

Ends.

January 2016.

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press

Ili se obratite:

Thorsten Poszwa                                                       
Direktor, Vanjske komunikacije                     
Volvo Construction Equipment                                  
Tel: int + 32 4918 60331                                             
Email: thorsten.poszwa@volvo.com                          
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com