Construction Equipment Hrvatska

Volvo dodaje udarnu snagu i preciznost kompaktnim rovokopačima od 3 i 4 tone

Novi kompaktni rovokopači ECR35D, EC35D i ECR40D iz Volvo Construction Equipment odlikuju se udobnim kabinama i naprednim komandama koje se lako koriste i omogućavaju precizno rukovanje.

Volvo dodaje udarnu snagu i preciznost kompaktnim rovokopačima od 3 i 4 tone

Na osnovi dokazanog dizajna, kompaktni rovokopači ECR35D i ECR40D kratkog polumjera okretanja dizajnirani su da rade snažno i precizno u skučenim prostorima. Međutim, konvencionalniji EC35D odlikuje se sličnom građom i osigurava visoke razine udobnosti, performansi i svestranosti. Lakoća servisiranja, svestranost i veća učinkovitost pomažu da novi modeli budu produktivniji u širokom rasponu primjena.

Novi Volvo rovokopači u klasi od tri i četiri tone odlikuju se čvrstim, prostranim i udobnim kabinama, koje imaju FOPS, TOPS i ROPS ateste. Široka vrata i pristup s oslanjanjem u tri točke omogućavaju sigurno ulazak i izlazak, što je osobito korisno na tim manjim strojevima gdje rukovatelji često trebaju redovito ulaziti u kabinu i izlaziti iz nje. U kabini su na isti ovjes učvršćeni višestruko podesivo sjedalo i konzola, tako da se zajedno pomiču – pružajući amortiziranje udaraca i vibracija, što smanjuje umor i olakšava upravljanje strojem bez obzira na stanje podloge. Oba modela, i konvencionalni i njegovi dvojnici kratkog polumjera okretanja pružaju vrhunsku vidljivost u svim smjerovima.

Mali strojevi, velika produktivnost
EC35D kombinira novi Volvo motor D1.8A sa emisijom ispušnih plinova prema standardu Stupanj 3A sa sustavom hidraulike koji osigurava visoke performanse uz miran rad – a to omogućava korisnicima da u svim primjenama s manje napora naprave više. Intuitivne komande na pritisak prsta omogućavaju lako rukovanje, pa rukovatelji mogu uživati u velikim silama kopanja i dizanja ili s lakoćom upravljati snažnim hidrauličkim priključcima.

Zahvaljujući kratkom polumjeru okretanja stražnjeg kraja i položaju cilindra nosive ruke na lijevoj strani ispod kabine, novi rovokopači Volvo ECR35D i ECR40D idealni su za skučene radne uvjete i mogu se koristiti na skučenim gradilištima, a pri tome smanjuju rizik od oštećenja stroja i njegovog okruženja. Okretni nosač ruke i cilindar ostaju unutar gabarita gusjenica kada su u otklonjenom položaju, a pokretima okretanja oko osi i zakretanje ruke upravlja se istodobno, što osigurava lako i brzo pozicioniranje stroja.

Sučelje rukovatelja po mjeri učinkovitosti
Svaki stroj je dostupan sa sustavom elektronike koji omogućava rukovateljima da putem tipkovnice i monitora fino ugode funkcije i postavke. U sustav se mogu pohraniti do tri profila postavki, čime se ponašanje stroja podešava tako da najbolje odgovara primjeni / rukovatelju. Sustav također obuhvaća:

• Četiri tipke za specifične priključke omogućavaju precizno podešavanje hidrauličkog protoka iz kabine.
• ECO način rada smanjuje potrošnju goriva i do 10%.
• Dva broja okretaja motora koje korisnik može prethodno zadati za primjene kao što je planiranje ili dizanje.
• Sustav automatskog praznog hoda smanjuje uznemiravanje bukom i potrošnju goriva.
• Automatsko gašenje motora snižava broj sati rada motora, troškove održavanja i pad vrijednosti stroja.
• Podsjetnici na servise.

Za one koji više vole jednostavnost, ECR35D, EC35D i ECR40D također su dostupni u više tradicionalnoj izvedbi bez tih paketa elektronike.

Koju god inačicu izaberu, kupci se mogu osloniti na dugačak popis standardnih značajki koje omogućavaju efikasan svakodnevni rad. Opremljeni dobrom vučnom silom i efikasnim dizajnom planirne daske, novi rovokopači osiguravaju veliku učinkovitost kod dozerskog guranja materijala. Plivajuća funkcija daske također omogućava preciznu završnu izvedbu u aplikacijama preciznog planiranja, dok dvije automatske brzine vožnje skraćuju vrijeme premještanja stroja.

Za smanjenje rizika od krađe na raspolaganju je opcijski sustav sprječavanja pokretanja. Za pokretanje stroja mogu se putem tipkovnice unijeti i do tri različita kôda. (4 znamenkaste kôdove može izabrati korisnik.)

Volvo ECR35D

Pojednostavljeno servisiranje
Za maksimalno vrijeme rada bez zastoja, ovi novi kompaktni rovokopači iz Volvo CE su dizajnirani tako da omogućuju male troškove vlasništva, zahvaljujući kombinaciji brojnih efikasnih odlika. Pokrov motora koji se široko otvara omogućava dobar pristup točkama punjenja tekućina i dnevnih provjera, dok su straga cijevi za ulijevanje goriva i hidrauličkog ulja dobro zaštićene. Provjera i punjenje hidrauličkog ulja obavlja se kroz prozirnu posudu, koja dopušta rano otkrivanje zagađenosti i djeluje kao filtar pri punjenju spremnika.

Svi filtri su poredani u liniju za lakše održavanje, a servisne točke provjera dostupne su sa razine tla. Intervali podmazivanja su produljeni na 50 sati, čime se dnevno održavanje svodi na minimum.

Alati za posao
Volvo pruža sveobuhvatan raspon priključaka i rješenja za kupce koja podržavaju te nove strojeve. To uključuje mehaničke i hidrauličke brze spojnice, hidraulički "palac", žlice, čekić ili planirnu žlicu - a sve to jamči prilagodljivost i efikasnost.

Ključni tehnički podaci:

Ključni tehnički podaci

Ends.

Siječanj, 2016.

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press 

Ili se obratite na:

Thorsten Poszwa 
Direktor, Vanjske komunikacije 
Volvo Construction Equipment 
Tel: int +32 490 65 96 68 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal
  
Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com