Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE smanjenje prodaje 2% u 3. tromjesečju

Marža se poboljšala unatoč manjem opsegu u trećem kvartalu poslovanja Volvo Construction Equipment.

Poboljšanje na europskom tržištu i primanje narudžbi za 17% nisu uspjeli nadoknaditi stalno slabljenje na ostalim tržištima, što je u trećem kvartalu dovelo do pada Volvo Construction Equipment (Volvo CE) prodaje za 2%, kada se uskladi s promjenama tečaja.

Neto prodaja je u trećem kvartalu smanjena za 3% na 11.539 milijuna švedskih kruna
(sa 11.884 milijuna). Usklađeno s promjenama tečaja, u tom je razdoblju neto prodaja manja za 2%. Usklađeni dohodak poslovanja porastao je na 601 milijun švedskih kruna (sa 576 milijuna), što odgovara marži poslovanja od 5,2% (ranije 4,8%).

Neto ulaz narudžbi u trećem kvartalu povećao se za 17% u usporedbi s istim kvartalom 2015., iako sa niske razine. Ulaz narudžbi povećan je u svim regijama. U Europi, veći ulaz narudžbi u Francuskoj i Njemačkoj bio je u protuteži sa smanjenjem narudžbi u Norveškoj i Rusiji. Porast u Sjevernoj Americi dijelom je potaknut puštanjem u prodaju kompaktnih strojeva s motorima koji zadovoljavaju eko-normu Tier IV final. U Južnoj Americi porast ulaza narudžbi uvelike se odnosi na SDLG brend u Brazilu. Ulaz narudžbi u Aziji (uključujući Kinu) bio je viši za 24%. To je potaknuto povećanim ulazom narudžbi za Volvo brend u Kini, poglavito rovokopače i stalnim jakim rastom u Indiji kao i porastima potražnje za proizvodima SDLG brenda u Kini i Jugoistočnoj Aziji. U trećem kvartalu, isporuke su bile na sličnoj razini kao i prošle godine. Više isporuka u Europi i veća prodaja proizvoda SDLG brenda na izvoznim tržištima i na tržištu rovokopača u Kini koje se stabilizira, bili su protuteža nižoj prodaji strojeva Volvo brenda na Srednjem Istoku i u Amerikama.

“Unatoč nastavljenoj niskoj potražnji marža od poslovanja se u trećem kvartalu blago poboljšala za 5,2%. Ono što je još bilo pozitivno jest da su narudžbe blago porasle u svim regijama, sa niskih razina u BRIC regijama,” komentirao je Martin Weissburg, predsjednik Volvo Construction Equipment. “Ne bilježimo trenutni porast potražnje i nastavljamo interno raditi usredotočeni na Volvo CE uporišta.”

Tijekom tromjesečja Volvo CE je prikazao širok raspon inovacija kao što su hibridni utovarivač na kotačima s potencijalom da poboljša ekonomičnost goriva i do 50% i prototipovi autonomnog utovarivač na kotačima i dampera.

Tab Q3 2016Ends.

Listopad 2015.

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press
Ili se obratite:

Tiffany Cheng
Direktor, Vanjske komunikacije
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 499 56 68 47 
Email: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: brian.osullivan@se10.com

Posjetite http://www.thenewsmarket.com/volvogroup za pristup video isječcima visoke kvalitete iz Volvo Group. Možete pogledati isječak i zatražiti video materijale u obliku datoteka u MPEG2 formatu ili na kasetama u Beta SP formatu. Registracija i video materijal su besplatni za medije.