Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE predstavlja drugu epizodu serije 'The Megaproject Listing': Premještanje grada Kirune

Najnovija epizoda serije 'The Megaproject Listing' vodi gledatelje u najsjeverniji grad u Švedskoj, Kirunu - gdje se odvija premještanje grada. Kiruna se premješta 3 kilometra istočnije kako se ne bi urušila u sve širi rudnik koji raste oko nje.

Epizoda 'Moving a City' (Premještanje grada) priča nam priču o povijesnom premještanju Kirune i izazovima tog pothvata. Najsjeverniji švedski grad osnovan je prije više od 100 godina zbog bogatih naslaga željezne rudače u tlu. Danas je rudarenje glavni izvor prihoda za grad. U stvari, rudnik željezne rudače je toliko važan da Kiruna premješta cijelo gradsko središte kako bi se omogućio nastavak i širenje aktivnosti rudnika.

Oko 6.000 ljudi će se trebati preseliti tijekom narednih 20 godina. Također će biti srušeno i ponovo izgrađeno ili premješteno oko 3.000 kuća u preseljenju za koje se procjenjuje da će koštati ukupno 1,3 milijarde €.

Volvo Megaproject Listing Kiruna

Dok se Kiruna suočava sa značajnim izazovom, premještanje je također prilika da se za zajednicu stvori novi, moderniji i održivi grad.

“U ovom filmu pratimo projekt premještanja i kako Volvo strojevi rade na novom središtu grada, pripremajući ga za nove stanove i trgovine. Ova epizoda zorno ilustrira što je vizija Volvo CE i tih megaprojekata: da se izgradi svijet u kakvom želimo živjeti,” kaže Tiffany Cheng iz Volvo CE.

Epizoda o Kiruni slijedi prvi nastavak serije 'The Megaproject Listing', koji je predstavio važnu obnovu međudržavne autoceste Interstate 4 u Floridi. Megaprojekti iz Volvo CE serije su također ključne teme časopisa Spirit Magazine ponovno pokrenutom u tiskanom i mrežnom izdanju i na društvenim mrežama.

Ovaj drugi nastavak serije 'The Megaproject Listing' je sada dostupan na www.volvoce.com/spirit. Za film 'Megaproject Listing' kliknite ovdje.