Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE bilježi poboljšanje udjela u tržištu i posljedičnu zaradu u posljednjem kvartalu 2015

Porast zarade i dobici od udjela na tržištu u važnom segmentu većih strojeva bili su nedovoljni da ublaže pad ukupnog tržišta Volvo Construction Equipment u rezultatima posljednjeg tromjesečja 2015, koje bilježi smanjenje prodaje za 11% u tom razdoblju. Gledajući cijelu godinu, prodaja je u kompaniji smanjena za 3% tijekom 2015.[Introduction text]

U četvrtom kvartalu 2015. Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je izvijestio da je neto prodaja smanjena za 11% na 10.967 milijuna švedskih kruna u usporedbi sa 12.277 milijuna u istom razdoblju prethodne godine. Te brojke su posljedica daljnjih većih padova u Kini i Brazilu, u kombinaciji sa vjetrovima usporavanja na mnogim tržištima izvan Sjeverne Amerike, gdje se također pokazuju znakovi zahlađenja. Za cijelu 2015. godinu, prodaja Volvo CE pala je za 3% na 51.008 milijuna švedskih kruna, dok se dohodak poslovanja gotovo udvostručio, na 2.090 milijuna švedskih kruna sa 1.231 milijuna kruna u 2014.

Transformacija djeluje
Dohodak poslovanja, isključujući troškove restrukturiranja, tijekom posljednjeg razdoblja u godini rezultirao je gubitkom od 191 milijuna švedskih kruna, što je značajno poboljšanje u usporedbi s gubitkom od 815 milijuna u istom razdoblju prethodne godine. Marža od poslovanja također pokazuje znakove napretka, skočivši na negativnih 1,7% u tom razdoblju - sa negativnih 6,6% u 4. kvartalu 2014. Marža od poslovanja za cijelu godinu bila je pozitivna, skočivši na 4,1% sa 2,3% u istom razdoblju godinu ranije. Ovaj relativno ohrabrujući razvoj ostvaren je unatoč manjem volumenu prodaje, niskom iskorištenju kapaciteta i osiguranju kredita u Kini od 158 milijuna švedskih kruna.

Unatoč globalnom tržištu koje je ostalo u stagnaciji ili čak palo tijekom 2015., Volvo CE je nastavio s primjenom internih mjera za poticanje profitabilnosti i efikasnosti resursa," komentirao je Martin Weissburg, predsjednik Volvo Construction Equipment. "Unatoč manjoj prodaji naši poslovni rezultati su poboljšani - i mnogo su bolji nego u istom razdoblju 2014. Uzeli smo dio tržišta u profitabilnijim segmentima većih strojeva, prekinuli svaku proizvodnju i prodaju kombinirki, gredera i drobilica i ojačali novu upravljačku strukturu koja nam omogućava donošenje jasnih, informiranih odluka. To pokazuje da aktivnosti Volvo, SDLG i Terex Trucks timova za poticanje naše transformacije kao Volvo CE globalno djeluju."

Tablica 1. Volvo Construction Equipment, ukupna prodaja po tržištu, u milijunima švedskih kruna 

Tablica 1. Volvo Construction Equipment, ukupna prodaja po tržištu, u milijunima švedskih kruna Ends.

Veljača 2016.

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press 

Ili se obratite:

Thorsten Poszwa
Direktor, Vanjske komunikacije
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter:http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com