Construction Equipment Hrvatska

Dosegnite dalje s novim Volvo rovokopačem na kotačima serije E

Izrađen na osnovi dokazanog dizajna, rovokopač na kotačima EW220E od Volvo Construction Equipment objedinjuje udobnost, snagu i preciznost pokreta dajući vrhunsku učinkovitost.

volvo wheeled excavator ew180e

Nizu rovokopača na kotačima Volvo Construction Equipment je pridružio model EW220E, koji se ističe već poznatim značajkama svog mlađeg brata EW180E, i još mnogim drugim. S lakoćom prihvaća zahtjevne poslove zahvaljujući novoj dvodijelnoj nosećoj ruci za teške uvjete primjene, koja pruža veliku nosivost. Pored toga, ovaj moćni stroj može isto tako dosegnuti materijale udaljene više od 10 metara.

Impresivno čudo na kotačima

EW220E može obaviti brojne različite zadatke zahvaljujući čitavoj paleti prilagodljivih konfiguracija i priključaka. Stroj se može dobiti iz tvornice u dvije izvedbe, ili kao homologiziran za cestovni promet ili kao terenski - pri čemu ima teži protuuteg. Kupci također mogu birati iz ponude visoko kvalitetnih pneumatika, dostupnih i kao jednostruke i kao dvostruke, sukladno uvjetima terena. Dokazani motor za vožnju pruža vučnu silu potrebnu za uspon uz strmine ili za vožnju po neravnom tlu, dok se opcijski sustav ovjesa noseće ruke - Boom Suspension System (BSS) automatski uključuje kod brzine od 5 km/h (3.11 mph), da amortizira udarce i smanji prosipanje iz lopate.

Rovokopač na kotačima serije E može se korisnički prilagoditi sa bogatom ponudom Volvo priključaka, namjenski izrađenih da omoguće kraća vremena ciklusa i bolju ekonomičnost goriva. Nove lopate za čišćenje jaraka savršen su partner za uređivanje krajobraza, oblikovanje padina ili održavanje kanala, pri čemu tvornički ugrađeni Steelwrist® tiltrotator pruža vrhunsku kontrolu. Da biste izvukli maksimum iz stroja, opcijski pomoćni vodovi omogućavaju optimalni protok i tlak pri rukovanju priključcima za koje je potreban jednosmjerni ili dvosmjerni protok.

Rukovatelj može ne samo lako i brzo mijenjati priključke na licu mjesta, nego se oni mogu i lako prevoziti s gradilišta na gradilište. Opcijska kopča za prikolicu može vući prikolice teške i do tri tone - ili osam tona sa naletnim kočnicama - i može se učvrstiti na potpornje ili paralelni nož. Rukovatelji mogu također nositi sve svoje alate sa sobom u specijalnoj kutiji za alate poput ladice, koja se izvlači iz podvozja. Kutija za alat, koju je prvi uveo Volvo, može nositi i do 130 kg. Pregrade u kutiji, koje se mogu složiti u pet različitih položaja, pomažu rukovatelju u držanju reda, dok mehanički graničnik sprječava da ladica ispadne tijekom prijevoza ili rada.

Udobnost i upravljanje

Uz zapovjednu vidljivost u svim smjerovima i ergonomski postavljeno sučelje, nije čudo da je Volvo kabina s ROPS atestom vodeća u ovoj djelatnosti. Specijalno oblikovana, kabina ima raskošan prostor za noge i obilje prostora za odlaganje, jer udobno smješten rukovatelj je produktivan rukovatelj.

Za još veću praktičnost, funkcija udobnog upravljanja vožnjom - Comfort Drive Control (CDC) - pruža rukovatelju mogućnost da usmjerava stroj koristeći samo valjčić na upravljačkoj palici, sve do brzine od 20 km/h (12mph) - što je nova značajka u ponudi Volvo rovokopača na kotačima. Specifično je za rovokopač na kotačima EW220E da se stup upravljača može ukloniti radi dodatne udobnosti; rukovatelj tada može upravljati cijelim strojem - uključujući i tiltrotator, nož i potpornje - koristeći samo upravljačke palice.

Pored standardnih kamera stražnjeg i bočnog pogleda, EW220E se može također opremiti opcijskim sustavom Volvo Smart View - koji čine tri kamere postavljene na okvir da se slike kamere povežu u prikaz radnog područja iz "ptičje perspektive" u realnom vremenu, kao pomoć u navigaciji kroz situacije. Taj prikaz može biti integriran u zaslon stroja ili kao samostalni zaslon.

Da bi ulazak u stroj i izlazak iz njega bio lagan i siguran, rukohvati i stube su obojani žarkom bojom a 'svjetlo dobrodošlice' - upravljano daljinski - može se ugraditi kao opcija, da pomogne voditi rukovatelje po mraku.

volvo rovokopač na kotačima ew180e

Stvoren za premještanje materijala

Opremljen snažnom Volvo motorom norme Tier 4 Final, koji daje veliki moment pri malom broju okretaja, EW220E nudi vrhunske performanse. Da smanji potrošnju goriva, a zadrži produktivnost, automatski se uključuje ECO način rada. To je dodatno poboljšano automatskim prelaskom u prazan hod i automatskim gašenjem motora, koji se aktiviraju nakon zadanog vremena i time također pomažu smanjenju trošenja stroja.

Rovokopač na kotačima je dizajniran i testiran prema najvišim standardima učinkovitosti i pouzdanosti. Podvozje izdržljivog dizajna pruža visoku udaljenost od tla pri vožnji po teškom, neravnom terenu, dok robusne osovine - s automatskim ili od rukovatelja kontroliranim oscilacijama prednje osovine - jamče čvrstoću u zahtjevnim primjenama.

Za mirniji i efikasniji rad, EW220E se može opremiti automatskom kočnicom za kopanje, koju je prvi uveo Volvo prije više od 10 godina. Ova inteligentna opcija automatski uključuje radnu kočnicu i blokira oscilaciju kada brzina stroja padne na nulu.

Da bi vaš stroj bio uvijek spreman za pokret, EW220E je dizajniran imajući na umu lakoću servisiranja. Na cijeloj paleti rovokopača serije E, točke mazanja su grupirane zajedno, a filtri su smješteni iza širokih vrata motornog prostora, i sve je dohvatljivo sa razine tla. S poboljšanim pristupom do mjesta kao što su hladnjaci i mrežice, održavanje je lagano i pomaže rukovateljima da "ostanu u sedlu", iako su na kotačima.

Volvo također nudi širok raspon servisa nakon prodaje da biste izbjegli nepredviđene zastoje. Rješenja kao što su Originalni Volvo dijelovi, nadzor stroja ili planovi održavanja jamče da naši Volvo rovokopači na kotačima maksimalno vrate ulaganje njihovim vlasnicima.

 


EW220E T4f ključni tehnički podaci

Motor

Volvo D6J

Radna masa

kg

22180

lb

48898,4716

Ukupna snaga

kW

129

KS (imp)

172,99158

... pri broju okretaja motora

okr/min

1800

Zapremina lopate

m3

1

yd3

1,307951

Maks. nosivost

kg

8500 sprijeda / 4800 bočno

lb

-

... na dosegu / visini

m

6 / 1,5

ft

20 / 5

Maks. doseg kopanja

mm

10150

ft in

33'4"

Maks. dubina kopanja

mm

6310

ft in

20'8"

Sila kidanja (ISO) (Normalno)

kN

132

lbf

29674,7748

Sila kidanja (ISO) (Pojačano)

kN

117

lbf

26302,6413

Maks. brzina

km/h

30

mi/h

18,641136