Construction Equipment Hrvatska

Novi Volvo kompaktni utovarivači na kotačima serije G objedinjuju udobnost, sigurnost i snažnu učinkovitost

Kompaktni utovarivači na kotačima L30G i L35G tvrtke Volvo Construction Equipment odlikuju se prostranom, udobnom kabinom i snažnim motorima - a oboje je usavršeno za veću udobnost i niže troškove vlasništva.

Novi Volvo kompaktni utovarivači na kotačima serije G objedinjuju udobnost, sigurnost i snažnu učinkovitost

Kompaktni utovarivači na kotačima L30G i L35G tvrtke Volvo Construction Equipment možda su manje građe, ali posjeduju moćne sile otkidanja i dizanja, kao i vrhunsku udaljenost od tla koja konkurira mnogo većim strojevima. S pogonom najnovijim Volvo motorom D3.3M, usavršena serija G zadovoljava zahtjevnu normu emisije Tier 4 Final/Stage IIIB bez potrebe za dizelskim čestičnim filtrom - Diesel Particulate Filter. Pametno dizajnirani, dobro zaštićeni, uz nevjerojatnu lakoću manevriranja, 5,5-6,1 tonski Volvo kompaktni utovarivači na kotačima idealni su za rad u skučenim ili tijesnim prostorima, dajući vrhunsku izdržljivost za dugotrajnu učinkovitost.

Rad bez zastoja
Budući da se odlikuje vidljivošću u svim smjerovima, ergonomski postavljenim komandama i lakoćom pristupa, nije ni čudo da je Volvo kabina vodeća u ovoj djelatnosti.

Zaobljeno vjetrobransko staklo pruža izvrstan pogled prema naprijed, dok novi brisač i niža ispušna cijev daju šire vidno polje, čime se optimizira vidljivost straga. Kako bi se osiguralo udobnije i produktivnije radno okruženje, izmijenjen je dizajn podesivog stupa upravljača čime je dobiveno više mjesta kod sjedenja, osobito oko koljena, a to rukovatelju omogućava da s lakoćom svladava teške zadatke. Osim toga, poboljšanja prednje ploče s instrumentima, kola upravljača i papučice gasa rukovatelju dodatno obogaćuju iskustvo vožnje. Čvrste, protuklizne stepenice su premještene i spuštene za siguran i lagan ulazak i izlazak, a prva stuba je obojana u svijetlo narančasto da se ističe od okoline i pomogne voditi rukovatelja.

Bez obzira na teren, kompaktni utovarivači na kotačima L30G i L35G nude mirnu vožnju. Zglobni oscilirajući spoj i opcijski sustav ovjesa amortiziraju udarce, a dvojni sustav hidraulike omogućava istodobno dizanje i usmjeravanje kotača tako da rukovatelji nikada nemaju manjak snage za manevriranje. Te značajke, i samo jedna kočiona papučica puzanja, pružaju vlasnicima bezbrižnost jer njihovim strojevima mogu lako upravljati čak i manje iskusni rukovatelji.

Visoke performance
Kompaktni utovarivači na kotačima L30G i L35G pogonjeni su Volvo motorima koji zadovoljavaju normu Tier 4 Final/Stage IIIB sa snagom od (55,4 kW/ 74,8 KS). Oni pružaju svu potrebnu snagu za obavljanje teških zadataka. Za održavanje velike snage, bez potrebe za regeneracijom, kupci mogu izabrati novo uvedeni motor D3.3M, koji ima katalizator oksidacije dizelskog goriva (Diesel Oxidation Catalyst). Za one koji trebaju s Volvo kompaktnim utovarivačem raditi u osjetljivom okolišu, na raspolaganju je inačica D3.3H, uključujući i dizelski čestični filtar (Diesel Particulate Filter).

Zahvaljujući portalnim osovinama, jedinstvenim u ovoj djelatnosti i 100% blokadi diferencijala za prednje i stražnje kotače, kompaktni utovarivači na kotačima isporučuju nenadmašnu vuču i visinu od tla najbolju u klasi. Dodirom sklopke, rukovatelj može uključiti blokade diferencijala kako bi osigurao punu snagu raspodijeljenu na svaki od kotača, smanjujući proklizavanje na nestabilnim uvjetima tla.

Bez obzira rukujete li osjetljivim teretom, vozite često između radilišta ili koristite zahtjevne priključke, Volvo kompaktni utovarivači na kotačima obavljaju posao bez odgađanja, neovisno o vrsti posla. Mirni hidrostatski pogon jamči kratka vremena ciklusa, a opcija velike brzine svodi vrijeme premještanja na minimum. Opcijska hidraulička pumpa povećava pomoćni protok i do 100 litara u minuti, poboljšavajući tako produktivnost stroja.

Maksimalno produžite rad bez zastoja
Zahvaljujući brojnim visoko učinkovitim značajkama, ovi kompaktni utovarivači na kotačima maksimalno poboljšavaju efikasnost i osiguravaju niske ukupne troškove vlasništva.

Izbor između Volvo Z-bar utovarnih poluga - koje omogućavaju izvrsno paralelno kretanje s vilicom za palete - i TP poluga - koje isporučuju veliku silu naginjanja kroz cijelu putanju dizanja - omogućava rukovatelju da fino podesi stroj za specifične namjene. Ako izaberu Z-nosač priključaka, kupci mogu računati na bolju učinkovitost i veću nosivost. Osim toga, originalni Volvo nosač priključaka omogućava korištenje priključaka pri radu s većim Volvo utovarivačima, čime se smanjuje ukupni inventar. Dostupna na modelu L30G, univerzalna brza spojnica jamči kompatibilnost s većinom priključaka za utovarivače s proklizavajućim upravljanjem i kompaktne utovarivače gusjeničare.

Svi Volvo kompaktni utovarivači na kotačima odlikuju se poprečno ugrađenim motorom, što omogućava istodobno izvanrednu ravnotežu i pruža odličan pristup za servisne provjere. Kako bi se vrijeme zastoja zbog održavanja svelo na minimum, L30G i L35G nude impresivnih 100 sati između podmazivanja. Ovi kompaktni utovarivači na kotačima, ne samo što su lagani za održavanje, nego pružaju i dugotrajnu učinkovitost, a zahvaljujući disk kočnici pojednostavljuju servis. Ranije u ponudi samo za modele velikih brzina, disk kočnica je sada dostupna kao standardna oprema za sve modele serije G.

Kako biste bili bezbrižni, velika visina od tla koju pružaju portalne osovine i kruti, lijevani stražnji protuuteg, štite vitalne komponente od oštećenja stijenama i drugim zaprekama.

Učinkovitost s maksimalnim kapacitetom lako se postiže uz širok izbor atestiranih Volvo priključaka koji su podvrgavani strogim provjerama. Rukovatelj može birati između Volvo lopata, vilica, hvataljki ("grajfera") i krakova za rukovanje materijalima da iskoristi potencijal učinkovitosti stroja i poboljša svestranost i efikasnost L30G i L35G.

Ključni tehnički podaci 
Ključni tehnički podaci

*Informacija o L30G se osniva na L30G s kabinom, gumama 365/80 R20 i lopati opće namjene 1m3. Na isti način se informacija o L35G osniva na L35G s kabinom, gumama 405/70 R20, Z-bar polugama, lopatom opće namjene 1,2 m3 i vilicom FEMIII.

Ends.

April 2016

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press 

Ili se obratite na:

Thorsten Poszwa
Direktor, Vanjske komunikacije
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com