Construction Equipment Hrvatska

EWR170E Krenite u akciju

Kao odgovor na sve veće poslovne zahtjeve u industriji za rovokopačem na kotačima s malim polumjerom okretanja, Volvo Construction Equipment uvodi novi EWR170E, opremljen pregrštom inteligentnih značajki i izvrsnom ekonomičnosti goriva.

volvo wheeled excavator ew170e

Učinkovito okruženje

EWR170E se odlikuje Volvo kabinom, vodećoj u ovoj djelatnosti, prostrano oblikovanom s raskošnim prostorom za noge i vidljivošću u svim smjerovima, zahvaljujući velikim prozorima i kamerama stražnjeg i bočnog pogleda. Kombinacija smještaja motora na stražnji kraj i dodatnog raspoloživog prostora na prednjem dijelu stroja, omogućava jasan pogled na desnu stranu. Rovokopač na kotačima se može također opremiti opcijskim sustavom Volvo Smart View - koji čine tri kamere postavljene na okvir da se slike kamere povežu u prikaz radnog područja iz "ptičje perspektive" u realnom vremenu, kao pomoć u navigaciji kroz situacije. Taj prikaz može biti integriran u zaslon stroja ili kao samostalni zaslon.

Za dodatnu praktičnost, rukovatelj može birati iz ponude ručki upravljačkih palica i korisnički prilagoditi komande, da stvori prečace do brisača, kamera i funkcije bez glasa. Osim toga, funkcija udobnog upravljanja vožnjom - Comfort Drive Control (CDC) - pruža rukovatelju mogućnost da usmjerava stroj koristeći samo valjčić na upravljačkoj palici, sve do brzine od 20 km/h (12mph) - što je nova značajka u ponudi Volvo rovokopača na kotačima.

Da bi ulazak u stroj i izlazak iz njega bio lagan, rukohvati i stube su obojani žarkom bojom a 'svjetlo dobrodošlice' - upravljano daljinski - može se ugraditi kao opcija, da pomogne voditi rukovatelje po mraku. U novom paketu LED rasvjete, nalazi se sada dodatno sedmo radno svjetlo, predviđeno za postavljanje pored bočne kamere.

Prvak u produktivnosti

Za mirniji i efikasniji rad, EWR170E se može opremiti automatskom kočnicom za kopanje, koju je prvi uveo Volvo prije više od 10 godina. Ova inteligentna opcija automatski uključuje radnu kočnicu i blokira oscilaciju kada brzina stroja padne na nulu. Da se skrate vremena ciklusa i poveća ekonomičnost goriva, opcijska funkcija plivanja noseće ruke čuva snagu za ostale hidrauličke krugove, štedeći snagu pumpe i smanjujući protok fluida pri spuštanju noseće ruke.

Ekonomičnost goriva je nadopunjena obnovljenim Volvo motorom norme Tier 4 Final, koji pruža veliki moment pri malom broju okretaja. Dodatno, automatski prazan hod smanjuje broj okretaja na 'stanje spremnosti', kada se upravljački elementi ne koriste neko zadano vrijeme - a automatsko gašenje motora isključuje motor, kada neaktivnost stroja traje neko propisano vrijeme. Potrošnja goriva se dodatno smanjuje putem ECO načina rada, koji se automatski uključuje i optimizira ekonomičnost goriva zadržavajući produktivnost. Osim toga, postupak pasivne regeneracije automatski čisti DPF filtar bez ikakvog utjecaja na performanse.

Za poboljšanje stabilnosti pri vožnji većim brzinama preko neravnog terena, EWR170E je opremljen opcijskim sustavom ovjesa noseće ruke - Boom Suspension System (BSS). Zajedno sa hidrauličkim krugom i plinskim amortizerima, sustav BSS se automatski uključuje pri brzini od 5 km/h (3mph), da ublaži udarce, koji bi mogli prosuti teret iz lopate.

Svestran po prirodi

EWR170E se može individualno konfigurirati ili sa standardnim osovinama širine 2,5 m, ili – za povećanje stabilnosti – osovinama od 2,75 m i nožem. Odobren za upotrebu na javnim prometnicama, uvijek svestrani rovokopač na kotačima ima opcijsku homologiranu kopču za prikolicu, koja može vući i do osam tona (za prikolice s naletnom kočnicom). Rukovatelji mogu također nositi sve svoje alate sa sobom - i do 130 kg - na gradilište u specijalnoj kutiji poput ladice, koja se spretno izvlači iz podvozja.

Volvo nudi sveobuhvatan izbor priključaka dizajniranih kao nadopuna performansama modela EWR170E, namjenski izrađenih da rade u savršenom skladu sa strojem. Za laku i efikasnu zamjenu priključaka, Sustav upravljanja priključcima pohranjuje postavke i do 20 različitih tipova.

Za poboljšanje produktivnosti, kupci mogu kao opciju uzeti Steelwrist® tiltrotator. Tvornički ugrađen sustav nudi potpunu kontrolu i nad strojem i nad tiltrotatorom, s prikazom informacija na samo jednom zaslonu stroja.

Rad bez zastoja

Stvoren za premještanje materijala, EWR170E ima optimizirano položena hidraulička crijeva na nosećoj i kopajućoj ruci, čime je poboljšana trajnost i smanjena mogućnost oštećenja. Osim toga, novi blatobrani postavljeni na osovine sada imaju veću površinu, što pomaže da stroj ostane čišći.

Da bi vaš stroj bio uvijek spreman za pokret, EW170E je dizajniran imajući na umu lakoću servisiranja. Na cijeloj paleti rovokopača serije E, točke mazanja su grupirane zajedno, a filtri su smješteni iza širokih vrata motornog prostora, i sve je dohvatljivo sa razine tla. S poboljšanim pristupom do mjesta kao što su hladnjaci i mrežice, održavanje je lagano i pomaže rukovateljima da "ostanu u sedlu", iako su na kotačima.

Za bolju profitabilnost i održavanje produktivnosti, Volvo nudi izbor široko dostupnih, testiranih i odobrenih Originalnih Volvo dijelova - svi popraćeni Volvo jamstvom. Uz podršku izbora servisa, Volvo vam pomaže da EWR170E uvijek bude spreman, s prilagodljivim opcijama održavanja i popravaka, kao i planiranim servisima.

 

 EWR170E T4f ključni tehnički podaci

Motor

D4J

Radna masa

kg

17950-19200

lb

39573 - 42329

Ukupna snaga

kW

115

KS (imp)

154,2173

... pri broju okretaja motora

okr/min

2000

Zapremina lopate

m3

0,7

yd3

0,9155657

Maks. nosivost

kg

5500

lb

12125,41

... na dosegu / visini

m

6,00/1,5

ft

20 / 5

Maks. doseg kopanja

mm

9360

ft in

30'9"

Maks. dubina kopanja

mm

5750

ft in

18'10"

Sila kidanja (ISO) (Pojačano)

kN

126

lbf

28325,9214

Maks. brzina

km/h

35

mi/h

21,747992

Polumjer zakreta stražnjeg dijela

m

1790

ft in

5872'8"