Construction Equipment Hrvatska

75-tonski Volvo EC750E optimizira produktivnost i profitabilnost

Rovokopač gusjeničar EC750E od Volvo Construction Equipment odlikuje se inovacijama u ekonomičnosti goriva, pružajući veću produktivnost i dobitnu učinkovitost koja pomaže da se zajamči maksimalni povrat ulaganja.

75-tonski Volvo EC750E optimizira produktivnost i profitabilnost

EC750E od Volvo Construction Equipment je rovokopač gusjeničar klase 75 tona koji nudi savršenu kombinaciju snage i stabilnosti za poslove većeg kapaciteta u bilo kojoj primjeni. Pogonjen Volvo motorom D16 koji zadovoljava normu Tier 4 Final/Stage IV, rovokopač za teške uvjete isporučuje veliku snagu od 374 kW/502 KS korištenjem napredne tehnologije ekonomične potrošnje, jamči rad s odličnim odzivom za maksimalnu produktivnost i profitabilnost.

EC750E nudi inovativnu elektro-hidrauličku tehnologiju, optimalnu za skladan rad s robusnim motorom, dajući rukovatelju veću kontrolu i produktivnost. Hidraulički sustav, u kombinaciji s naprednim Volvo ECO načinom radi u suglasju na smanjenju unutarnjih gubitaka u hidrauličkom krugu - što daje bolju ekonomičnost goriva bez ikakvog gubitka performansi u većini radnih uvjeta.

Izrađen imajući na umu rukovatelja, Volvo kabina, vodeća u ovoj djelatnosti, pruža rukovatelju vrhunski doživljaj u okruženju niske razine buke za postizanje optimalne produktivnosti. Ergonomski postavljena sučelja stroja - uključujući upravljačke palice, tipkovnicu i LCD monitor – i jasna vidljivost u svim smjerovima jamče maksimalnu učinkovitost i lakoću korištenja. Prostrana kabina odlikuje se raskošnim prostorom za noge i odlaganje, 12 otvora klima-uređaja i podesivim sjedalom, zbog čega rukovatelj ostaje svjež, budan i usredotočen na posao.

Dobitna učinkovitost
Čak i u najtežim okruženjima, EC750E omogućava vrhunske performanse kopanja, uključujući maksimalne sile otkidanja od 323/342 (pojačano) kN kao i dobru ekonomičnost goriva i kratka vremena ciklusa za maksimalni povrat ulaganja. Dobro uravnoteženi rovokopač odlikuje se široko razmaknutim gusjenicama, velikom duljinom gusjenica, podvozjem koje se pruža i uvlači, te optimiziranim protuutegom za čvrstu stabilnost, i sve to omogućava rukovateljima da s pouzdanjem rade i u najnepovoljnijim terenima.

Integrirani sustav načina rada dizajniran je da poboljša ekonomičnost goriva i performanse stroja, dopuštajući rukovateljima da izaberu najbolji način rada za zadatak koji imaju, što jamči ispravnu konfiguraciju za svaki posao.

Za daljnje poboljšanje upravljanja, ovi strojevi su opremljeni visokim tlakom sustava i izdržljivim gusjenicama što jamči veću snagu i lakoću rukovanja pri usponu na strmine i kod vožnje po nestabilnom tlu. Sa sposobnošću dolaska na teško dostupna mjesta na gradilištu, u kombinaciji s novo razvijenim elektro-hidrauličkim sustavom, kupci mogu skratiti vremena ciklusa na minimum i povećati profitabilnost.

Nenadmašno vrijeme rada bez zastoja
Uvijek raspoloživ i spreman za svaki posao, izdržljivi EC750E je dizajniran za postizanje maksimalnog vremena rada bez zastoja. Dizajn stroja za primjene u teškim uvjetima, pouzdane komponente otporne na trošenje i lagan pristup za servisiranje jamče kupcima da će posao obaviti brzo i bez kašnjenja.

EC750E ima pojačanu noseću i kopajuću ruku za teške uvjete primjene izrađene od čelika velike vlačne čvrstoće, dizajnirane da skladno rade sa strojem, što maksimalno povećava učinkovitost i produžuje rad bez zastoja. Za dodatnu zaštitu i pouzdanost čak i u najsurovijim uvjetima, ispod kopajuće ruke zavarene su čelične trake, a s donje strane stroja ugrađena je ploča otporna na teške uvjete. Izrađen sa zaštićenim komponentama, uključujući čvrstu građu okvira za dugotrajni i održivi rad bez zastoja u zahtjevnim primjenama, omogućava kupcima postizanje produktivnosti gotovo bez prestanka.

Za daljnje maksimalno produženje rada bez zastoja, stroj omogućava kupcu brzo i sigurnije servisiranje, zahvaljujući točkama održavanja lako dostupnim putem spretno postavljenih vrata odjeljka koja se široko otvaraju i korištenjem središnjih i okolnih staza.

Za dodatnu sigurnost i izdržljivost, opcijska kabina s atestima FOG (Falling Object Guard - štitnik od padajućih predmeta) i FOPS (Falling Object Protective Structure - zaštitno nadgrađe protiv padajućih predmeta) pruža bezbrižnost za rad u teškim primjenama. EC750E može isto tako za dodatnu zaštitu biti opremljen štitnicima gusjenica u punoj duljini.

Dodatna svestranost
Za povećanje svestranosti, ovi rovokopači su kompatibilni sa širokim izborom izdržljivih priključaka, uključujući lopate opće namjene, lopate za teške uvjete i lopate za ekstremno teške uvjete, Namjenski izrađeni da rade u savršenoj kombinaciji s Volvo strojevima, Volvo priključci čine jednu čvrstu, pouzdanu jedinicu.

Volvo lopate za teške i ekstremno teške uvjete izrađene su korištenjem ploča otpornih na trošenje, što im omogućava da se ističu u kopanju zbijenih materijala. Budući da je savršen za primjene u kamenolomima i rudnicima, kupci mogu računati na izdržljiv stroj, izrađen od kvalitetnih materijala za dugi vijek i vrhunske performanse. Za povećanje izdržljivosti, Volvo lopate su izrađene od čelika velike vlačne čvrstoće i dostupne su sa širokom ponudom zuba, bočnih sječiva, segmenata i potrošnih oplata za dodatnu zaštitu.

EC750E može biti opremljen Volvo hidrauličkim čekićem za razbijanje čak i najizazovnijih materijala. Sa dosljednom snagom i velikom silom lomljenja, za kupce su dobrobit maksimalno snažni udarci i izdržljivost.

Volvo također nudi sustav upravljanja priključcima, koji omogućava spremanje postavki i do 20 različitih priključaka. Sustav dopušta rukovatelju da iz kabine preko monitora s dodirnim zaslonom podesi i memorira zadani hidraulički protok i tlak, i tako zajamči svestranost kroz upotrebu različitih priključaka.

Ključni tehnički podaci:

Ključni tehnički podaciEnds. 

Travanj 2016.

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press

Ili se obratite:

Thorsten Poszwa
Direktor, Vanjske komunikacije
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10 
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com