Construction Equipment Hrvatska

Volvo sustava zuba nove generacije daje lopatama nešto s čime mogu žvakati

Namijenjena većim Volvo rovokopačima i utovarivačima na kotačima, Volvo sustava zuba nove generacije odlikuje se većom penetracijom, duljim vijekom trajanja - i laganim sustavom montaže bez korištenja čekića.

Volvo Tooth System

Srednji i veliki Volvo Construction Equipment utovarivači na kotačima i rovokopači sada se imaju čime osmjehnuti - s potpuno novim prvoklasnim sustavom zuba koji ne samo što povećava produktivnost i ekonomičnost goriva, nego je i otporniji na trošenje i lakši za montažu, zahvaljujući dizajnu trna za koji ne treba čekić.

U ponudi za Volvo utovarivače na kotačima od L60 do L350, i za Volvo rovokopače od 14 tona kapaciteta pa do našeg najvećeg stroja od 95 tona, novi sustav zuba kopa dublje i ostaje dulje oštar. Dizajn tankog profila pruža bolju sposobnost penetracije i veća punjenja lopate, dajući kraća vremena ciklusa i povrh toga dodatnih 20% više penetracije tijekom trajanja zubi - što pojačava produktivnost i dulji efektivni vijek zuba. Dizajn se također odlikuje samooštrećim oblikovanjem, što dodatno pomaže da se smanji potrošnja goriva.

Geometrija dosjeda

Zaštitno zavarivanje, jači vrh prilagodnika i pametan dizajn pomažu da sustav ima dodatnu robusnost, a velika izdržljivost sustava znači dulje rokove zamjene i smanjeno trošenje lopate. Budući da su dizajnirani isključivo za ove Volvo strojeve, zubi i prilagodnici su posebno usklađeni sa specifikacijom, veličinom i modelom stroja.

Volvo sustav ozubljenja

Odlikujući se glatkim površinama na kritičnim mjestima, novi sustav zuba pomaže raspodjeli naprezanja tijekom rada. S optimalnom ravnotežom težine i zaštite od trošenja, sustav zuba je konstruiran da oslobodi potencijal ovih strojeva - pružajući maksimalnu učinkovitost, silu otkidanja i vrijeme rada bez zastoja.

Postavi. Gurni. Klik.

Osnovno kod zamjenskih dijelova, čak i najbolje zube treba na kraju zamijeniti, ali zamjena zuba s Volvo sustavom zuba nove generacije ne može biti lakša - ni brža. Istinski sustav bez čekića, zubi se odlikuju novim sustavom zabravljivanja koji ima trn za višekratnu upotrebu. Pružajući odličan dosjed i držanje - i s učinkom samo-stezanja kada se postavi, višekratni trn se otpusti jednostavnim zakretanjem za četvrt okreta. Gotova za nekoliko minuta, instalacija ne može biti jednostavnija - postavi, gurni i klik - i to je to.

Pravi zub za dani zadatak

Dostupno je pet tipova zuba za rovokopače: zub opće namjene, zub za abrazivne materijale i stijene, pijukasti zub, rašljasti zub i lopatasti zub. U ponudi su dva tipa prilagodnika, a dostupna je i opcijska kapa za mehaničko trošenje, koja pristaje na standardni prilagodnik i još više produžava vijek zuba. Za utovarivače na kotačima dostupna su tri tipa zuba - zub opće namjene, zub za abrazivne materijale i stijene, zajedno s tri tipa prilagodnika. 

Volvo sustav ozubljenja