Construction Equipment Hrvatska

Volvo je predvodnik u s novim 20-tonskim rovokopačem

Novi EC200E, 20-tonski Volvo rovokopač gusjeničar namjenski je izrađen da zadovolji potrebe visoko zahtjevnog tržišta strojeva za srednje teške uvjete.

Volvo Crawler Excavator EC200E

Usmjeren izravno na jedan od najkonkurentnijih segmenata tržišta rovokopača, novi rovokopač gusjeničar EC200E od Volvo Construction Equipment's (Volvo CE) savršeni je partner u širokom rasponu primjena strojeva za srednje teške uvjete. Ovaj 20-tonski model je namjenski izrađeni stroj čije ga tehničke karakteristike pozicioniraju između postojećih jedinica kompanije EC220E i EC180E u regiji EMEA. Idealan za vlastite operacije ili kao dio strojnog parka za iznajmljivanje, i prikladan za graditeljstvo, komunalije, cestovnu infrastrukturu i mnogo drugog, EC200E pruža vrhunske performanse s izvrsnom vrijednošću kojom kupcu jamči visoku profitabilnost.

Impresivna učinkovitost

S desetljećima iskustva i snagom Volvo Grupe iza sebe, Volvo CE je instalirao sljedeću generaciju motora koji zadovoljavaju propise o emisijama za visoko regulirana tržišta. Volvo motor D4 sukladan normi Stage V optimiziran je da bi rukovatelji iz EC200E dobili najbolje performanse, snagu, ekonomičnost goriva i pouzdanost potrebnu za uspjeh u širokom rasponu zadataka. 

Volvo Rovokopač gusjeničar EC200E

S Volvo funkcijom pojačanja snage, već ionako impresivne sile dizanja i kopanja dodatno su povećane dajući kraća vremena ciklusa i optimalnu produktivnost.

Napredni sustav hidraulike kod EC200E radi skladno s potpuno električnim sustavom upravljanja i naprednim ECO načinom rada koji Volvo CE uvodi da se gubitak snage svede na minimum i poboljša upravljivost i vremena odziva. Rovokopač gusjeničar se može također tvornički opremiti dodatnim cijevima za pomoćnu hidrauliku za pogon hidrauličkih priključaka i pojačanje svestranosti i produktivnosti stroja.

Pravi višenamjenski stroj

Model EC200E je krajnje svestran stroj, sposoban riješiti mnoge zadatke u brojnim primjenama. Značajke dizajna uključuju robusnu noseću i kopajuću ruku, jako podvozje, teški protuuteg i zaštićene komponente, što sve omogućava da stroj izvršava teške zadatke u surovim okruženjima. Kombinirajući EC200E s Volvo priključcima izrađenim po mjeri, kupci mogu izvući maksimum iz stroja – maksimalno povećati efikasnost a time i profitabilnost. Izbor priključaka uključuje:

Volvo Rovokopač gusjeničar EC200E

Steelwrist® nagibni rotator

Tvornički se može ugraditi nagibna okretaljka sa sustavom upravljanja i višefunkcijskim upravljačkim palicama. Potpuno integriran u stroj i zaslon u kabini, sustav radi u savršenoj kombinaciji s Volvo lopatama.

Lopate

Bez obzira radi li se o mekanim, srednjim ili tvrdim materijalima, Volvo lopate za kopanje pružaju maksimalnu produktivnost i dugi vijek, a imaju originalne Volvo potrošne komponente. Volvo lopate za čišćenje kanala savršen su partner za uređivanje krajobraza, oblikovanje padina ili održavanje kanala. S odlikom naginjanja za 45° na obje strane, nagibna lopata za kanale je idealan izbor kada se traži čista, glatka padina.

Čekić

Volvo hidraulički čekići su dizajnirani da rade skladno s rovokopačem, dajući dosljednu snagu i učinkovitost. Ti su priključci izdržljivi i na njih se može staviti širok raspon radnih alata da zadovolje brojne operacije.

Brze spojnice

Za brze i lake zamjene priključaka, Volvo nudi puni izbor brzih spojnica.

Sigurnost i udobnost za rukovatelje

Svaki Volvo stroj je dizajniran s prioritetom sigurnosti tako da EC200E ima ROPS zaštićenu kabinu, izrazito vidljive rukohvate, protuklizne stepenice. S odlikom dizajna prvenstveno za Volvo strojeve srednje veličine, EC200E ima sada mnogo lakši pristup s desne strane. To je omogućeno zahvaljujući novoj stepenici zavarenoj za podvozje i rukohvatu s osloncem u tri točke iznad nje - što penjanje na stroj radi redovnih servisnih pregleda čini lakšim, sigurnijim i bržim.

Volvo Rovokopač gusjeničar EC200E

Okruženje rukovatelja je dodatno poboljšano izvrsnom vidljivošću u svim smjerovima, potpomognutoj kamerom bočnog pogleda i opcijskim sustavom Volvo Smart View koji poboljšava sigurnost rukovatelja i onih koji rade oko stroja. Pored toga, kabina je dizajnirana u konzultacijama s rukovateljima čime se postiglo udobno radno okruženje smanjene buke, jednostavnih komandi i ergonomskog rasporeda. 

Niži troškovi vožnje

EC200E je građen tako da maksimalno produži rad bez zastoja na gradilištu i svede na minimum ometanje radnih aktivnosti. Dugi rokovi servisa za zamjenu ulja i filtra vode do smanjenja potrebnih zastoja; redovno servisiranje je jednostavnije zahvaljujući nizu značajki uključujući grupirane filtre kojima se pristupa sa razine tla, sklopivim rukohvatima i upozorenjima za servis u realnom vremenu. Za daljnje poboljšanje lakoće servisiranja hladnjak motora, hladnjak zraka nabijanja i hladnjak hidrauličkog ulja smješteni su jedan uz drugog na jednom sloju.

Kao i kod ostalih rovokopača u ovom rasponu, Volvo na EC200E pruža izvrsne sustave nadzora stroja. CareTrack u stvarnom vremenu pruža telematske podatke, uključujući sate rada, lokaciju i upozorenja na dospjeli servis, pomažući da budete u toku i sa stanjem stroja i s njegovom učinkovitosti. Postoje razne opcije da se zadovolje različiti zahtjevi. Da vam život bude lakši, CareTrack također omogućava potpuni portfelj izvještaja Insight Reports, uključujući stanje stroja, ekonomičnost goriva i produktivnost. Već gotovi izvještaji omogućavaju donošenje informiranih odluka u upravljanju strojnim parkom bez potrebe za lutanjem kroz podatke i kodove alarma - štedeći tako vrijeme i novac. Kupci također mogu odabrati da nadzor svog strojnog parka povjere Volvu putem usluge Proaktivnog nadzora.

Kao kod svih Volvo proizvoda, i model rovokopača gusjeničara EC200E prati podrška mreže stručnih zastupnika, koja pruža brojna rješenja da bi strojevi kupaca produktivno radili. Dođite i pogledajte to u Minhenu na izložbi Bauma 2019.

Ključni tehnički podaci:

Radna masa

kg

19 870 - 24 580

lb

43.806 - 54.190

Ukupna snaga

kW

115

KS (imp)

154

. . . pri broju okretaja motora

okr/min

2 000

Zapremina lopate

m3

0,275 - 1,1

y3

0,36 - 1,44

Nosivost, uz podvozje

kg

7 320

lb

16.138

. . . na dosegu / visini

m

6,0 / 1,5 

ft

20 / 5

Maks. doseg kopanja

mm

9 993

ft in

32'9"

Maks. dubina kopanja

mm

6 781

ft in

22'3"

Sila kidanja, SAE J1179 (Normalno)

kN

125

lbf

28.101

Sila kidanja, SAE J1179 (Pojačano)

kN

132

lbf

29.675

Sila izvlačenja, SAE J1179 (Normalno)

kN

101

lbf

22.706

Sila izvlačenja, SAE J1179 (Pojačano)

kN

107

lbf

24.055

Sveukupna širina

mm

2 990

ft in

9'10"

Polumjer zakreta stražnjeg dijela

mm

2 850

ft in

9'4"