Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE u partnerstvu s National Geographic u kampanji održivosti

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) udružio je snage s organizacijom National Geographic da ukaže na veličanstven projekt spašavanja jedne zajednice ugrožene od prijetećeg podizanja razine mora.

Volvo mega project Sundarbans

Kroz novu suradnju koja usklađuje obje zajedničke vrijednosti kompanije u stvaranju ravnoteže planete, ova nova kampanja otkriti će kako Volvo rovokopači pomažu u izgradnji nasipa duž Sundarbansa, povijesne regije između Indije i Bangladeša, da se zemljište zaštiti od prijetećih poplava. Dragocjena delta Sundarbans stanište je bengalskog tigra i uvrštena je na popis UNESCO-ove svjetske baštine – ali je pod stalnom prijetnjom uništenja ako se hitno ne poduzmu dugoročne mjere zaštite.

Smještena duž bengalskog zaljeva, delta Sundarbans je stanište nekoliko ugroženih vrsta i dom 4,5 milijuna ljudi. Nakon razornog ciklona 2009. godine, uništeno je plodno tlo, stoka je uginula, a zemljane zidove koji su štitili otoke odnijele su bujice. Kao posljedica, područje je krajnje izloženo plavljenju s dolaskom plime i to tako dramatično da svakog dana gotovo trećina zemljišta nestaje i ponovo se pojavljuje. Problem dodatno pogoršava nedostatak čiste vode u Indiji, zemlji u kojoj je 80% vode zagađeno.

Kampanja otkriva kako je 20 Volvo rovokopača radilo na svjetskoj baštini da se ti nasipi fizički ponovo podignu i zajamči da će zemljište i stoka biti zaštićeni od šteta uzrokovanih plavljenjima slane vode.

Volvo mega projekt Sundarbans

Spajanjem filmskog sadržaja s pričom baziranom na svrsi, digitalno partnerstvo će poprimiti oblik serije kratkih filmova objavljenih globalnoj publici tijekom jednomjesečne zajedničke kampanje. To će se emitirati od danas ne samo kao dio nagrađenog niza Volvo CE megaprojekata 'The Megaproject Listing' – globalne digitalne kampanje koja predstavlja neke od najnevjerojatnijih građevinskih projekata diljem svijeta – nego i preko National Geographic digitalnih kanala.

Bill Law, viši potpredsjednik odjela Communications u Volvo CE, kaže: “Ovaj nevjerojatni projekt je još jedan korak dalje u našoj globalnoj borbi protiv klimatskih promjena i mi smo ponosni što imamo ulogu, posve doslovno, u izgradnji boljeg svijeta. Veseli nas što možemo istaknuti značaj ovog plana uz National Geographic - s kojim dijelimo ne samo svrhu izgradnje sutrašnjice, nego nam ovo partnerstvo omogućava da ovu poruku pošaljemo još širem globalnom auditoriju.”

Da saznate više o delti Sundarbans molimo posjetite https://www.volvoce.com/global/en/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ i kanale društvenih mreža Volvo CE.

Slika 1: Dom za više od 4,5 milijuna ljudi, Sundarbans je izložen prijetnji od poplava.
Slika 2: Povijesni predio između Indije i Bangladeša je UNESCO-va svjetska baština.

Veljača 2019