Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE otvara centar za rad bez zastoja - EMEA Uptime Center

U nastojanju da kupcima u Europi, Srednjem Istoku i Africi postane prvi izbor u radu bez zastoja, Volvo CE je sastavio namjenski tim za proaktivnu podršku Volvo zastupnicima u pružanju rješenja kod problema koji mogu dovesti do kraćeg rada bez zastoja.

Smješteno u EMEA regionalnom sjedištu Volvo CE u Eskilstuni, u Švedskoj, novi centar za rad bez zastoja - 'Uptime Center' pomagat će cijeloj mreži Volvo zastupnika u Europi, Srednjem Istoku i Africi da strojeve kupaca drži uvijek spremne i u pogonu.

On će služiti kao IT 'mozak', nadzirući prijenos podataka sa strojeva priključenih na sustav CareTrack i prepoznajući područja na kojima se može poboljšati efikasnost i rad bez zastoja.

“Većina problema s kojima radimo trebaju biti stvari koje otkrivamo prije nego to učini zastupnik ili kupac. To je naš cilj – biti proaktivan i pružati rješenja za probleme prije nego se oni dogode,” kaže Fredrik Gerhardsson, potpredsjednik odjela Naknadne prodaje unutar Volvo CE Sales Region EMEA.

Stručnjaci koji rješavaju slučaj upozorit će zastupnike na kôdove grešaka i alarme pojedinog stroja tako da mogu odmah u ime svojih kupaca poduzeti akcije za smanjenje neplaniranih zastoja, potrošnje goriva i održavanja, čime se sprječavaju daljnji problemi.

“Kada prepoznam problem, ja izradim cjelovit izvještaj koji šaljem zastupniku. Zastupnik kreće u pružanje preventivnog održavanja, dodatne obuke ili nudi opcije koje će zajamčiti još dulji rad bez zastoja ili bolju efikasnost. Školovani rukovatelj, na primjer, može uštedjeti puno novaca na gorivu i neplaniranom održavanju,” kaže Leif Waad, jedan od stručnjaka koji rješavaju slučaj u centru za rad bez zastoja - 'Uptime Center'.

Među-funkcijska suradnja

Centar je rezultat reorganizacije odjela za podršku proizvodu jer efikasno vođenje zastupnika kroz preventivno održavanje zahtijeva ekspertizu koja će biti više od naknadne prodaje.

“Uključivanje svih područja Volvo CE tim pomaže u stvaranju kulture rada bez zastoja i donosi kupcu uslugu na prvu liniju poslovanja,” kaže Robert Sundkvist, upravitelj centra za rad bez zastoja - 'Uptime Center'.

Uptime Centre