Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE pomaže da se prokrči put do prekretnice povezanosti

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) slavi, kao dio Volvo Grupe, dostizanje 1 milijuna povezanih strojeva kupaca – pomažući im zauzvrat s pametnim rješenjima za gradilišta, da produže rad bez zastoja, te poboljšaju sigurnost i produktivnost.

U znak prolaska ove ključne etape , Volvo CE je danas (četvrtak, 3. listopada) uručio četiri rovokopača – svaki s ugrađenim kompletnim Volvo sustavom telematike CareTrack – danskoj kompaniji za iznajmljivanje strojeva GSV Materieludlejning u Kirke Hyllinge, Danska.

Ali ovo postignuće, koje se smatra najvećim brojem povezanih komercijalnih vozila i strojeva u ovoj djelatnosti, tek je početak. Volvo CE ima 150.000 povezanih sredstava Grupe.

Jens Ejsing, generalni direktor Volvo CE Danska, izjavio je na svečanosti: “Biti dio digitalnog ekosustava presudno je za uspjeh naših kupaca. Kao vrhunski brend, svaki dan radimo i na pružanju vrhunske usluge koja će našim kupcima kao što je GSV Materieludlejning pomoći da koriste svoje Volvo strojeve na najefikasniji mogući način. Ponosni smo što smo vodeći na ovom polju s rješenjima povezivanja najviše kvalitete.

“Za nas, povezanost znači ne samo značajno povećanje sigurnosti, rada bez zastoja i ekonomičnosti goriva, a time i sniženja troškova. To je također vitalni alat koji nam pomaže da ostvarimo naš cilj izgradnje boljeg svijeta.'' 

Volvo CE prokrčio put do prekretnice povezanosti_02Na današnjoj primopredaji, strojevi – jedan rovokopač EC220EL, dva rovokopača EC250EL i jedan rovokopač ECR235EL – opremljeni su pametnim Volvo sustavom povezivanja CareTrack. On djeluje tako da hvata točke tisuća podataka sa stroja, koje zatim daljinski prate specijalizirani eksperti u centru za rad bez zastoja Volvo Uptime Center. Ti eksperti pritom koriste najmoderniji dijagnostički softver za obradu ogromne količine podataka u realnom vremenu i filtriraju nazad kupcu i zastupniku samo najbitnije informacije. 

Zahvaljujući prikupljenim podacima, može se predvidjeti trošenje na presudnim dijelovima, unaprijed planirati servise i naručiti pričuvne dijelove – a sve to vlasniku skraćuje zastoje, što vodi do veće produktivnosti. Kombinirajte to s mogućnostima povezivanja Volvo Grupe u cijelom sektoru – kamioni, autobusi i građevinski strojevi – i lako ćete vidjeti kako se efikasnost oslobađa u cijelom lancu vrijednosti.

Dan Vorsholt, izvršni direktor u GSV Materieludlejning, kaže: “Veseli nas što smo dio ove revolucije povezanosti i svjedoci što se sve može postići s prvoklasnim sustavom upravljanja strojnim parkom. Presudno je što smo u stanju pratiti svaki vid našeg poslovanja, jer je mogućnost nadziranja produktivnosti naših strojeva, do u sekundu, glavni doprinos našem uspjehu.”

Slika 1: Rene Schelhase, prodavač u Volvu (plava košulja); Jesper Lykke Jensen, operativni direktor u GSV.
Slika 2: Primopredaja rovokopača danskoj kompaniji za iznajmljivanje GSV Materieludlejning u Kirke Hyllinge, Danska.

ZA VIŠE INFORMACIJA

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com