Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE prelazi na električne manje strojeve

S ovakvim potezom, prvim u ovoj djelatnosti, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) objavljuje da će 2020. početi s lansiranjem ponude električnih kompaktnih utovarivača na kotačima i kompaktnih rovokopača Volvo brenda.

Pionirski predan tehnologiji budućnosti, Volvo CE je objavio da će do sredine 2020. početi lansirati ponudu električnih kompaktnih rovokopača (EC15 do EC27) i utovarivača na kotačima (L20 do L28), prekidajući novi razvoj tih modela zasnovanih na dizelskim motorima.

S takvim potezom, Volvo CE je prvi proizvođač građevinskih strojeva posvećen električnoj budućnosti svojih kompaktnih strojeva. To je na tragu silno odobravajuće reakcije tržišta nakon uspješnog predstavljanja brojnih koncepata strojeva prijašnjih godina i uske suradnje s kupcima. Taj potez je usklađen sa strateškim fokusom Volvo Grupe na elektromobilnost u svim područjima poslovanja.

Prvi strojevi bit će predstavljeni na izložbi Bauma u travnju 2019., a pratit će ih postupno uvođenje tržište-po-tržište i brži uspon u 2020.

Premda kompanija naglašava da dizelsko izgaranje trenutno ostaje najprikladniji pogonski izvor za njene veće strojeve, električna propulzija i tehnologija akumulatora pokazuje se osobito pogodna za manje Volvo strojeve. S ulaganjem u istraživanje i razvoj koji su sada usredotočeni na brzi razvoj električnih kompaktnih utovarivača na kotačima i rovokopača, Volvo CE je sve bliže kompaktnim strojevima bez dizela u budućnosti.

“Volvo CE se iskazuje u svojoj posvećenosti brendu 'Building Tomorrow' preuzimanjem vodeće uloge u elektromobilnosti i isporukom održivih rješenja koja podržavaju uspjeh kupca,” napominje predsjednik kompanije, Melker Jernberg. “Tehnologija koju smo razvijali sada je dovoljno robusna i to, zajedno s promjenama u ponašanju kupaca i naglašeno regulatornom okruženju, znači da je pravo vrijeme da se posvetimo elektromobilnosti u našoj ponudi budućih kompaktnih strojeva.”

Daljnje informacije uslijedit će u nadolazećim mjesecima.