Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE i Trimble razvijaju napredniju 3D inačicu za Dig Assist upravljački sustav rovokopača.

Tvornički ugrađena upravljačka platforma za ravnanje Trimble Earthworks bez problema se integrira s aplikacijom Volvo Dig Assist 2D za upravljanje strojem na Volvo rovokopačima.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je objavio da je njihova trogodišnja suradnja s Trimble Inc. rezultirala razvojem integrirane upravljačke platforme za ravnanje Trimble® Earthworks za upravljački sustav na stroju Volvo Dig Assist 2D. Dizajniran za upotrebu s Volvo CE rovokopačima na kotačima i gusjenicama, softver Trimble Earthworks integriran na Volvo rovokopače proširuje mogućnosti aplikacije Volvo Dig Assist da omogući upotrebu 3D konstruktivnih modela, izvedbenih podataka, daljinske podrške, upravljanja dizajnom i imovinom, i drugih Trimble Connected Site® tehnologija. 

Kontrola stroja: ključ za budućnost automatizacije

Koristeći Volvo Co-pilot kao primarno korisničko sučelje, nema potrebe za dodatnim monitorima i osjetnicima. Sve što je potrebno jest preuzeti aplikaciju Trimble Earthworks i instalirati dodatni CPU. Kada se Co-Pilot naruči s aplikacijom Dig Assist, sav potreban hardver je već tvornički ugrađen u stroj. Za 3D, kupac može naručiti da se upravljačka platforma za ravnanje Volvo Trimble Earthworks također tvornički ugradi. Volvo rovokopač tada radi bez poteškoća s ekosustavom Trimble Connected Site.
 
Integriranje upravljačkog rješenja za ravnanje Trimble Earthworks 3D na Volvo rovokopače proširuje mogućnosti aplikacije Volvo Dig Assist. Dodavanje 3D funkcije omogućava da se 3D konstrukcijski modeli bežično uvezu na zaslon u kabini stroja. To je idealno za veće, složenije infrastrukturne projekte, jer se 3D dizajni mogu uvesti na više rovokopača tako da svi koriste isti model. Korisničko sučelje će također biti blisko onima koji koriste Trimble rješenja.

Po želji kupca – tvornički integrirano

"Volvo Co-Pilot pruža savršeno upravljačko sučelje stroja," kaže Jeroen Snoeck, direktor odjela 'Connected Site and Machine Services' u Volvo CE. “Mnogi kupci već imaju poželjnog dobavljača za 3D i geodetski softver. Budući da mi sebe ne vidimo u poslovanju s geodetskim i 3D dizajnom, raduje nas suradnja s vodećim partnerima u toj tehnologiji kao što je Trimble. I to je ono kako mi našim kupcima isporučujemo najbolje iz oba svijeta: Njihovo dobro poznato Trimble rješenje integrirano s tvornički ugrađenom aplikacijom Volvo Dig Assist i platformom Co-Pilot.
 
“Rad s Volvom na integriranom upravljačkom rješenju 3D ravnanja zorno pokazuje dobrobiti koje obje kompanije donose našim zajedničkim kupcima,” kaže Jean Francois Sourdoire, Upravitelj odjela 'Trimble Business Development' za EAME. "Tijesno povezivanje softvera Trimble Earthworks s aplikacijom Volvo Dig Assist otvara poduzetnicima put do lakšeg usvajanja građevinske tehnologije i brži povrat ulaganja.”
 
Trimble i Volvo sprovode globalno testiranje ocjena kupaca u pripremi za međunarodno objavljivanje i puštanje u opticaj krajem 2019.

 

Slika 1: Spajanje aplikacije Volvo Dig Assist i upravljačke platforme za ravnanje Trimble® Earthworks bez problema povezuje Volvo rovokopač s ekosustavom Trimble Connected Site® za projekte zemljanih radova u građevinarstvu. Ekosustav Trimble Connected Site uključuje sustave upravljanja strojem, sustave pozicioniranja na gradilištu i softver za neposrednu komunikaciju i suradnju kroz cijeli tijek građenja.