Construction Equipment Hrvatska

Volvo Construction Equipment i SDLG čine novi iskorak u Kini

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) i SDLG će dodatno širiti svoju suradnju da ubrzaju putovanje do povećanja profita. Do prosinca 2020, svi rovokopači od 15 tona izrađeni za kinesko tržište bit će objedinjeni u jednu proizvodnu liniju na osnovi najnovije Volvo tehnologije i Volvo brendirani.

Volvo CE i SDLG trenutno proizvode i prodaju vlastite zasebne proizvodne linije rovokopača u Kini. Kako bi još više ubrzala rast u vezi s nadolazećim standardima za emisije China IV, svi rovokopači od 15 tona za kinesko tržište bit će objedinjeni u jednu do prosinca 2020. Proizvodi će se zasnivati na najnovijoj Volvo tehnologiji i biti će Volvo brendirani. 


Od kada je Volvo CE u 2007. preuzeo 70% od SDLG, ukupna prodaja je narasla sa približno 3 milijarde švedskih kruna na 17 milijardi uz dobru profitabilnost. SDLG ima čvrstu poziciju na tržištu utovarivača na kotačima i uspješno je ušao na tržište rovokopača uz tehnološku podršku od Volvo CE. 


“Donoseći zajedno poslove s našim većim rovokopačima u Kini maksimalno će se povećati naša sposobnost da budemo na usluzi kupcima u Kini,” komentira Melker Jernberg, predsjednik Volvo Construction Equipment. “SDLG je bio sjajan uspjeh od kada smo počeli našu suradnju 2007. S rastom prodaje oba brenda i našom sve tješnjom suradnjom proteklih godina, ovo je za nas prirodan sljedeći korak.”

Novinari koji bi željeli više informacija, molimo obratite se na: Bill Law, SVP Corporate Communications +46 31 323 84 96