Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE kupuje poduzeće CeDe za specijalne namjene

Potpisan je sporazum o kupnji švedske tvrtke malog obujma specijalizirane za prilagodbu strojeva

Volvo CE aquires CeDe group

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je objavio kupnju partnera, CeDe Grupu specijalnih primjena, za neobjavljeni iznos. CeDe Grupa ima sjedište u Malmou, Švedska, a sklopljeni posao – čije stupanje na snagu se očekuje sredinom ožujka – obuhvaćat će njihovo intelektualno vlasništvo, operacije, ostalu imovinu i osoblje od oko 45 zaposlenika s punim radnim vremenom. Budući da su godišnji volumeni proizvodnje relativno mali, sklopljeni posao neće imati materijalni učinak na prihod ili financijski položaj Volvo CE.

CeDe Grupa ima dobru reputaciju u Skandinaviji kao poduzeće malog obujma za prilagodbu građevinske i rudarske mehanizacije za posebne namjene. Radeći za nekoliko vodećih originalnih proizvođača opreme (OEM), uključujući Volvo CE i njegove zastupnike, njihove prilagodbe uključuju razvoj novih karoserija za dampere (npr. gorivo, voda, otpad.), preinake rovokopača na kotačima za tračnice, kao i preinake za podzemne primjene u rudnicima itd.

Kompanija je osnovana 2000. godine i njeni se korijeni mogu pratiti do izvornog Volvo poslovanja s rovokopačima, Åkerman.

Osnaženi, nezavisni specijalist

Vizija je da će CeDe u vlasništvu kompanije Volvo CE ostati agilna, poduzetna, samostalna poslovna jedinica. Volvo CE će kompaniji učiniti dostupne svoje značajne kompetencije i dodatne resurse da im se omogući širenje opsega tržišta i baze kupaca, i da postanu europski predvodnik u toj specijaliziranoj djelatnosti. Osnaženi partner će također poduprijeti ciljeve Volvo CE da proširi svoju ponudu proizvoda na nove segmente i primjene, stvarajući tako partnera koji može isporučiti prototipove malog obujma i proizvodnih serija. Kompanija će nastaviti pružati i širiti inženjerske usluge non-Volvo CE kupcima.

“Ova akvizicija ima smisla na više strateških razina,” objašnjava predsjednik uprave Volvo CE Melker Jernberg. “CeDe je već dokazao da ima duboki inženjerski talent u prilagođavanju naših strojeva za specijalne namjene. Ovaj bliži odnos omogućit će da Volvo CE poveća našu ponudu proizvoda dok će istodobno osnažiti sposobnost CeDe da se proširi na nova tržišta i segmente, kako uz Volvo CE tako i uz druge OEM kupce.”

Izvršni direktor CeDe Grupe, Krister Johnsson se slaže: “Izuzetno nam je drago što se pridružujemo porodici Volvo CE kompanija. S našim dosadašnjim dugim i dobrim odnosom s Volvo CE i dubokim razumijevanjem njihovih proizvoda, veseli nas prilika da dodatno razvijemo naše usluge i proširimo doseg na nova tržišta.”