Construction Equipment Hrvatska

Vrhunski nagibi ravnina vrhunskom brzinom sa Volvo Active Control

S automatskim pokretima noseće ruke i lopate, novi sustav Volvo Active Control čini poluautomatski rovokopač koji postiže savršene nagibe ravnina pritiskom na tipku.

Tko ne bi želio izradu savršenih nagiba ravnina učiniti lakšim? Rukovateljima novajlijama teško je postići pravu dubinu i kut, a za iskusne rukovatelje to može biti malo...rekli bismo...ponavljajuće. Na sreću, i jedni i drugi mogu sada slaviti, zahvaljujući genijalnom Volvo Construction Equipment novom automatskom sustavu upravljanja kod ravnanja strojem.

Početno je bio u ponudi na novom rovokopaču gusjeničaru EC220E, ali ubrzo se proširio na cijeli niz modela, Volvo Active Control je sustav upravljanja strojem kojim se rukuje putem 10-inčnog Volvo Co-Pilot tableta u kabini. Sustav vodi rukovatelja kroz funkcije kako bi automatizirao postupak kopanja. Jednom kada se potrebni parametri za dani posao unesu u sustav i posao zatim pokrene putem tipke, rovokopač automatski podešava pokrete noseće ruke i lopate za izvršenje preciznih rezova, prateći željeni oblik s ravninama točno pod pravim kutom - i sve to u značajno kraćem roku.

Bolji posao za upola kraće vrijeme

Volvo Active Control

Dobrobiti sustava su neupitne. Ponuđena brzina i preciznost su takvi da je vrijeme izrade ravnine gotovo prepolovljeno (45%) u usporedbi s konvencionalnim ravnanjem. I nije potrebno nikakvo vrijeme za dotjerivanje, jer sustav sve radi ispravno od prve. Sigurnost je također poboljšana, budući da je sustav toliko točan da nije potrebna druga osoba koja bi provjeravala dubinu/nagib.

Sustav Volvo Active Control koji je u cijelosti dizajnirao Volvo pokreće aplikacija Dig Assist iste kompanije, i za upravljanje hidrauličkim sustavom rovokopača koristi tehnologiju 'pogona-putem-žične-veze'. Sa sustavom Volvo Active Control zaduženim da automatski podešava pokrete noseće ruke i lopate, rukovatelj može jednoručno postići savršeno izveden posao – sa samo lijevom rukom potrebnom za upravljanje brzinom kopajuće ruke.

Volvo Active Control

Otklonite brigu iz vaših misli

Volvo Active Control upravlja brojnim funkcijama da bi isporučio savršene nagibe ravnina – ali i da zajamči izbjegavanje opasnih situacija. Značajka ograničenja dubine sprječava lopatu da kopa ispod zadane granice, i tako izbjegava sudaranje s poznatim podzemnim instalacijama. Ograničenje visine, s druge strane, pomaže da se spriječi da lopata, noseća ruka ili štap udare u naponske vodove, stropove itd. postavljanjem zadane sigurne visine. Konačno, ograda okretišta sprječava da stroj bočno udari u zapreke. I tovarenje u kamion može biti lakše, zahvaljujući upravljanju položajem okreta koje omogućava da rukovatelj unaprijed programira mjesto hrpe i kamiona.

Volvo Active Control

Čak je i servisiranje poboljšano, jer nema hidrauličkih upravljačkih vodova oko kojih treba brinuti - što pomaže da se još više produži vrijeme rada bez zastoja.