Construction Equipment Hrvatska

3 glavna pokazatelja na koja trebate paziti

Povezivanje vaših strojeva je moćan prvi korak prema snižavanju vaših ukupnih troškova vlasništva. Spoznaje dobivene iz podataka omogućavaju vam da zadate ciljeve i poduzmete akcije za poboljšanja na mjestima koja će imati najveći utjecaj na vašu ukupnu profitabilnost. Ali odakle početi? Ovdje su 3 glavna znaka upozorenja da vaši strojevi nisu dostigli najniže moguće ukupne troškove vlasništva.

1. Vaši strojevi provode puno vremena u praznom hodu ili čekanju

Ako, primjerice, kupac ima 637 sati čekanja, podijeljeno sa 40 sati rada tjedno to je jednako vremenu od 16 tjedana proizvodnje. To je puno bačenog vremena koje se inače moglo potrošiti za proizvodnju i zaradu - a da ne govorimo o gorivu, troškovima održavanja i plaćama rukovatelja! Dugo vrijeme praznog hoda ili čekanja znači da se broj i kapacitet strojeva na vašem gradilištu ne podudara s ciljanim tonama po satu i troškovima po toni. Koristeći alate, kao što je SiteSim, Volvo CE može izračunati vaš idealni postav, uključujući rute kojima rukovatelji trebaju voziti, da poboljšaju produktivnost i dramatično snize vaše ukupne troškove vlasništva.

2. Vaša potrošnja goriva je vrlo visoka

Duga vremena praznog hoda i čekanja su jedan od uzroka nepotrebne potrošnje goriva. Drugi uzrok je neučinkovito rukovanje. Rukovatelji koji imaju tešku nogu na gasu i koriste trzajuće pokrete potrošit će na gorivo količinu novca koja vas može rasplakati. Obuka će pomoći rukovateljima da steknu osjećaj koliko snage im je potrebno dok izbjegavaju proklizavanje guma. Čak će i iskusni rukovatelji imati koristi od tečaja, kao što je obuka Volvo EcoOperator, koja polaznicima pomaže da svoj rad planiraju na najpametniji način i izvuku najviše od svih najnovijih značajki za poboljšanje efikasnosti na novim Volvo strojevima. Svako ulaganje u obuku rukovatelja vrlo brzo se isplati, nakon čega se sve uštede na gorivu dodaju ukupnoj zaradi.

 3. Postoji puno upozorenja na ponašanje u rukovanju

Upozorenja na ponašanje rukovatelja mogu biti u rasponu od prekomjernog turiranja motora ili korištenja pogrešnog načina rada pa do neodgovornog rukovanja strojem. Osim smanjivanja troškova za gorivo, obuka rukovatelja može također pomoći da se smanji trošenje i habanje ili, u najgorem slučaju, oštećenje strojeva. Volvo i njegovi zastupnici nude brojna rješenja obuke namijenjena različitim razinama koja će rukovatelje naučiti kako da rade sa svojim strojevima na miran i učinkovit način koji će dugoročno dovesti do značajno nižih troškova održavanja.

ZA VIŠE INFORMACIJA

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com