Construction Equipment Hrvatska

Stage V: Optimiziran za budućnost

Volvo Construction Equipment na baumi u Minhenu predstavlja motore sukladne normi Stage V.

Volvo CE will be delivering maximum power and performance with new engine technology

Proizvođači motora i građevinske mehanizacije suočeni su s najstrožim izazovom u vezi emisija tim više što su objavljeni novi EU propisi o emisijama norme Stage V koji stupaju na snagu ovog mjeseca. Volvo CE će isporučivati maksimalnu snagu i performanse s novom tehnologijom motora koja je daljnji korak prema održivoj sutrašnjici.

Norma Stage V uvodi čestični broj (PN) ograničenja za sve proizvođače motora između 19 kW i 560 kW, sa zahtjevom da filtri dizelskih čestica (DPF) budu dio sustava naknadne obrade ispuha (EATS) na instalacijama motora u strojevima. Osim toga, posvetit će se veća pažnja emisijama za vrijeme korištenja stroja.

Za motore s u pojasu snage veće od 130 kW i manje od 56 kW, ograničenja stupaju na snagu od 1. siječnja, 2019. Ali za motore s pojasom snage između 56-130 kW, zakonska obaveza će stupiti na snagu godinu dana kasnije 1. siječnja, 2020. Volvo CE je s tim motorima već ispred drugih, jer je kompanija donijela odluku da uvede motore norme Stage V u oba pojasa snage već od početka ove godine.

Mats Andersson, potpredsjednik Marketinga i podrške prodaji za tržišta regije EMEA, u Volvo CE, kaže: “Proizvođači su pod povećanim pritiskom da osiguraju motore koji zadovoljavaju najstrože standarde emisija, a ovi novi EU propisi su još teži. Međutim, hitrim uvođenjem motora sukladnih normi Stage V, Volvo CE je dokazao da je već danas posvećen izgradnji održive budućnosti za svoje kupce.”

Usavršeni motori norme Stage V izrađeni su ne samo da bi zadovoljili te neumitne zahtjeve, nego i da pruže brojne dobrobiti za proizvođače originalne opreme (OEM) i rukovatelje. To obuhvaća:

  • Produktivnost: optimiziranje snage da se kupcu maksimalno poveća korisnost i dobar povrat ulaganja.
  • Rad bez zastoja: zajamčenost da je motor robustan, pouzdan i jednostavan za servisiranje.
  • Troškovi vlasništva: minimalna potrošnja goriva i troškovi održavanja.
  • Održivost: smanjenje emisija za skrb o okolišu i sukladnost s propisima.

Konkurentno rješenje će biti u suštini isto kao i za postojeće motore norme Stage IV, samo što se DPF sada zahtijeva i na strojevima s motorima između 19-36 kW.

Visoko napredni sustav podvrgnut je rigorozne testove u najtežim uvjetima rada da se zajamči zadovoljavanje današnjih i budućih potreba kupaca. Novi poboljšani sustav sada ima hladnjak zraka punjenja, koji hladi usisni zrak za bolju efikasnost, i ili turbopunjač promjenljive geometrije (VGT), dizajniran da optimizira omjer zrak-gorivo i da ga mijenja sukladno promjeni uvjeta, ili turbopunjač fiksne geometrije s premosnim ventilom (waste gate). Filtar dizelskih čestica (DPF) je dizajniran da uklanja čestične tvari ili čađu iz ispušnog plina dizelskog motora, dok katalizator oksidacije dizelskog goriva (DOC) služi da oksidira ugljikohidrate i ugljični monoksid u ugljični dioksid i vodu.

Pasivna regeneracija u sustavu naknadne obrade ispuha uklanja neplanirane zastoje tijekom rada. Trenutni testovi pokazuju da neće biti potrebe za regeneracijom u mirovanju pod normalnim radnim uvjetima; temperatura ispuha se automatski održava na optimalnoj razini.

Konačno, značajka povratnog kruženja ispušnog plina - i hlađenog i nehlađenog - smanjuje emisije povratnim kruženjem dijela ispušnog plina nazad u motor.

S ekonomičnom potrošnjom goriva i maksimalno dugim radom bez zastoja što je ključna briga za Volvo CE, kupci mogu biti sigurni da će njihovi strojevi zadovoljiti najstrože standarde emisija i biti potpuno optimizirani za potrebe sutrašnjice.

Volvo CE koristi najnoviju tehnologiju iz cijele Volvo Grupe kako bi najbolje zadovoljio svoje kupce. Proizvođači originalne opreme (OEM) i rukovatelji mogu također biti sigurni da će njihove potrebe biti zadovoljene kroz globalnu mrežu servisa nakon prodaje.