Construction Equipment Hrvatska

Jednostavni Volvo hibrid spreman je poboljšati ekonomičnost goriva i do 17%

Kretanje noseće ruke prema dolje kod novog rovokopača EC300E Hybrid puni akumulacijske spremnike energije koja se zatim koristi za pogon hidrauličke pumpe.

Često su najbolje ideje i najjednostavnije. Volvo CE je prigrlio tu ideju i primijenio kod svog genijalnog novog EC300E Hybrid, koji sada počinje testiranje na terenu. Za razliku od drugih sustava koji koriste energiju zamaha nadgrađa rovokopača za električno pomaganje motoru, najnoviji Volvo hidraulični hibrid sakuplja 'slobodnu' energiju proizvedenu spuštanjem noseće ruke rovokopača i koristi ju za povećanje tlaka hidrauličkog sustava. 

Snažni i pravilni pokreti spuštanja noseće ruke nabijaju 20 litarske hidrauličke spremnike, oni zatim daju energiju za pogon hidrauličkih pomoćnih motora koji pomažu u pogonu hidrauličke pumpe. Razine upravljivosti i učinkovitosti su jednake kao i kod standardnog EC300E, uključujući sposobnost istodobnog rada u ECO i Hybrid modu.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-02-1920x1400

Brzi povrat ulaganja u poslovima 'iskopaj i istresi'

Sva ova obična i jednostavna mudrost rasterećuje motor i u procesu daje između 10-12% manju potrošnju goriva, i do 12% manje emisije CO2 - i sve to bez gubitka performansi. Kada se koristi u poslovima 'iskopaj i istresi' (posebno onim sa zakretom od 90°) isplativost ovog jednostavnog pristupa može biti nešto malo više od godinu dana. Stroj pruža jednake razine upravljivosti i učinkovitosti kakve biste očekivali od ekvivalentnog konvencionalnog stroja, i do 17% veću ekonomičnost goriva ovisno o vrsti radova.

Nije samo ideja jednostavna – nego i sklop komponenti – koji se sastoji od svega nekoliko dodanih komponenti jednostavnih za održavanje.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-03-1920x1400

Iako još nisu komercijalno dostupni, EC300E Hybridi se trenutno testiraju na terenu na gradilištima kupaca kako bi se tehnologija ocijenila na primjenama u realnom svijetu.

Tehnologije poput ove su još jedan primjer da Volvo CE ustraje na svojoj posvećenosti inovacijama i razvoju bolje održivih i ekonomičnih rješenja za kupce. 

Za više informacija, molimo posjetite: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/ec300e-hybrid

Slika 1: EC300E Hybrid sada ide na terensko testiranje.
Slika 2: Najnoviji Volvo hidraulični hibrid sakuplja 'slobodnu' energiju proizvedenu spuštanjem noseće ruke rovokopača.
Slika 3: Ova tehnologija pomaže rasterećenju motora.