Construction Equipment Hrvatska

Izvještaj otkriva tajnu veće efikasnosti stroja

Najnovija dopuna Izvještajima o uvidu, koju donosi Volvo Construction Equipment omogućava kupcima da bolje razumiju upravljanje strojnim parkom i poboljšaju efikasnost na gradilištu.

Volvo Services Insight Reports

Volvo Construction Equipment nastavlja maksimalno povećavati efikasnost na gradilištu za svoje kupce lansirajući izvještaj 'Productivity Report', novu uslugu analize strojnog parka osmišljenu da prati produktivnost i olakša snižavanje troškova po toni.

Telematski podaci mogu biti moćno sredstvo za poboljšanje učinkovitosti i rada bez zastoja vašeg strojnog parka, ali prekomjerna količina podataka vam može smetati da dođete do informacija koje su zaista bitne. Pridružujući se izvještajima 'Fuel Efficiency Report', lansiranom 2016., Volvo 'ACTIVE CARE Report' i 'Summary Report', lansiranom 2018., najnoviji izvještaj osnažuje posvećenost kompanije pomaganju kupcima da efikasnije upravljaju svojim troškovima poslovanja. Dodavanjem novog izvještaja 'Productivity Report', Volvo CE je grupirao sva četiri alata u krovni paket, nazvan izvještaji o uvidu - 'Insight Reports'. Sa širokim izborom analiza koje su im na raspolaganju, kupci mogu svaki izvještaj prilagoditi tako da odgovara strukturi pojedinog poslovanja i povećati profitabilnost.

Koristeći telematske podatke prenesene sa strojeva, program Insight Reports jasno prepoznaje prostore za poboljšanja. Telematski sustav CareTrack automatski prevodi tisuće podataka sa točaka u stroju u gotove izvještaje, koji se zatim tjedno ili mjesečno e-poštom šalju kupcu. Prikupljanjem detaljnih podataka i njihovim prikazom u lako razumljivom formatu, kupci troše manje vremena na kopanje po složenim informacijama o stroju i više vremena se fokusiraju na svoje operacije. Korištenje uvida i podataka o stroju kupcima omogućava bolje razumijevanje upotrebe njihovih strojeva i donošenje informiranih odluka za poboljšanje sveukupne profitabilnosti.

Volvo Services Insight Reports

Odabir pravog izvještaja

Novo uvedeni izvještaj Productivity Report istaknuto iskazuje koliko tona materijala je obrađeno ili premješteno, pomažući kupcima da steknu kontrolu nad troškovima poslovanja i budu bolje informirani kod natjecanja za sklapanje ugovora. Dostupni na Volvo zglobnim damperima i utovarivačima na kotačima opremljenim sustavom vaganja On-Board Weighing, izvještaji olakšavaju mjerenje produktivnosti i poduzimanje potrebnih koraka za snižavanje troškova po toni. Kombinirajući podatke o produktivnosti i potrošnji goriva, izvještaj olakšava mjerenje efikasnosti, zahvaljujući podacima kao što su ukupno prebačene tone po litri goriva, trošak goriva po toni ili iskorištenje nosivosti.

Naglašenim isticanjem stanja stroja izvještaj Volvo ACTIVE CARE Report je namijenjen smanjenju neplaniranih zastoja i troškova popravka. On uključuje podatke kao što su tehnički alarmi i upozorenja na ponašanje u radu i preporučuje akcije koje smanjuju nepotrebno naprezanje kojem se izlaže stroj. Analizom slučajeva lošeg postupanja sa strojem omogućava kupcima da rano dijagnosticiraju probleme i uvedu korektivne mjere za zaštitu svog strojnog parka. S pravom dijagnostičkom informacijom dostavljenom svakog tjedna putem e-pošte, kupci imaju ključ poboljšanja prakse rukovanja i izbjegavanja skupih i dugotrajnih posljedice koje donose zastoji u radu.

Osmišljen da kupcima pomogne smanjiti potrošnju goriva – faktor broj jedan u troškovima poslovanja – izvještaj Fuel Efficiency Report nudi sveobuhvatni pogled na efikasnost strojnog parka. Izvještaj prepoznaje strojeve koji nisu korišteni sukladno namjeni, ističući jedinice koje mogu dovesti do nepotrebnih troškova za gorivo. Izvještaj također služi za praćenje napretka ciljeva poslovanja koristeći i do osam ključnih pokazatelja učinka (KPI) sukladno individualnim strukturama poslovanja i može uključivati proračunske izdatke za gorivo za predviđanje mogućih troškova i ušteda.

Ključne informacije koje se odnose na 'zdravlje', ekonomičnost potrošnje i produktivnost strojnog parka prikazuju se u izvještaju Summary Report, što kupcu omogućava da vidi širu sliku i prepozna trendove. Svi problemi koji zahtijevaju akciju označeni su zastavicom, dajući kupcima priliku da usavrše prakse rukovanja, uvedu nove načine rada i pozabave se problemima prije nego dođe do zastoja.

Izvještaji 'Insight Reports' omogućavaju kupcima da poboljšaju vrijeme rada bez zastoja, ekonomičnost potrošnje goriva i produktivnost njihovih Volvo strojeva. Podaci su također dostupni u Excel i CSV formatima ako bi kupci htjeli izvesti podatke za daljnju analizu.

Non-stop podrška

U sklopu ponude usluga savjetovanja, uključujući savjete o potrošnji goriva - Fuel Advice i školovanju rukovatelja - Operator Training, kupci mogu dobiti stručne savjete od svojih Volvo zastupnika i razviti plan za povećanje efikasnosti na gradilištu.