Construction Equipment Hrvatska

Novi Volvo EC60E isporučuje veliku učinkovitost stroja u kompaktnom paketu

Zamjenjujući EC55C koji se ukida, Volvo Construction Equipment je izradio snažniji i produktivniji rovokopač gusjeničar EC60E koji pruža udobnije i efikasnije rukovanje za brojne raznovrsne primjene.

Volvo Compact Excavator EC60E

Novi rovokopač gusjeničar EC60E od Volvo Construction Equipment (Volvo CE) izrađen je da odgovara svakom gradilištu – od tijesnih prostora pa do velikih građevinskih projekata. Ovaj stroj pruža poboljšanu vuču, izvrsnu silu zakreta i veliku nosivost kako bi se izvanredni rezultati postigli brzo. Kompaktnog dizajna, dugačke kopajuće ruke i s opcijskom fiksnom i otklonskom nosećom rukom, svestran i snažan EC60E pogodan je za velik raspon primjena.

Snaga + kontrola = lakše, brže rukovanje

Da se osigura optimalna učinkovitost u smjeni za smjenom, ovaj stroj je opremljen Volvo motorom norme Stage V/Tier 4 final i podesivim hidrauličkim protokom. Efikasan sustav hlađenja ima pogon snage 44,3 kW da se eliminira pregrijavanje.

Upravljački elementi vrlo brzog odziva kod EC60E jamče da stroj izvršava točno ono što rukovatelj želi pružajući tečne pokrete kroz cijelu operaciju. Rukovatelj može podesiti stroj prema svom vlastitom stilu da on odgovara danom poslu za lakše upravljanje i veću učinkovitost. Pomoćni hidraulički protok, brzinu električnog dozerskog noža i otklona noseće ruke rukovatelj može podesiti i prilagoditi kroz tri različita načina odziva -'Active', 'Normal' ili 'Soft' (aktivno; normalno; mekano).

EC60E je opremljen usavršenim sustavom hidraulike koji se odlikuje novim dizajnom glavnog upravljačkog ventila. Pružajući rukovatelju dodatnu funkcionalnost, kada je za određeni pokret potreban veći hidraulički protok, glavni upravljački ventil može kombinirati protok nekoliko pumpi da optimizira rukovanje strojem. Osobito za gredersko ravnanje, protok se može kombinirano slati u cilindar kopajuće ruke da bi njena brzina bila veća.

Volvo kompaktni rovokopač EC60E

Višefunkcijski nosač alata

Za vrhunsku svestranost, EC60E može biti opremljen širokim izborom izdržljivih priključaka prikladnih za širok raspon primjena, uključujući komunalne radove, gradnju, poljoprivredu, uređenje krajobraza i šumarstvo. Ti priključci se mogu lako mijenjati da se štedi vrijeme i smanje troškovi, a dizajn stroja, hidraulika, cijevi i sklopke u kabini u kombinaciji sa izborom Volvo priključaka omogućavaju EC60E da s lakoćom svlada brojne različite zadatke.

Dodavanje mehaničke ili hidrauličke brze spojnice omogućava brzu i efikasnu zamjenu priključaka. Na raspolaganju je cijeli raspon lopata od ojačanih opće namjene do lopata za čišćenje jaraka, što omogućava da stroj radi u širokom rasponu poslova. Izdržljivi Volvo hidraulički čekići su potpuno kompatibilni sa strojem EC60E. Izrađen je širok raspon alata (ili nastavaka) za čekić tako da može razbijati sve vrste materijala povezujući izvanredne performanse s niskim razinama buke i vibracija. Stroj također može biti opremljen hidrauličkim Volvo "palcem", dizajniranim za rad i sa izravno učvršćenom Volvo lopatom i sa brzom spojnicom da se omogući obavljanje brojnih zadataka uključujući skupljanje na hrpu, postavljanje, utovar, dizanje i nošenje različitih vrsta materijala.

Volvo kompaktni rovokopač EC60E

Volvo kompaktni rovokopač EC60ENiži troškovi, dulji rad bez zastoja

Volvo motor i poboljšana hidraulika rade savršenom skladu da pruže vrhunsku ekonomičnost goriva. S opcijom automatskog praznog hoda - značajkom koju nudi samo Volvo - motor se automatski gasi nakon prethodno zadanog vremena, što snižava troškove goriva i razinu buke. Kao pomoć da se još više smanje računi za gorivo standardno je ugrađen ECO način rada. Kada je uključen, funkcija malo snizi broj okretaja motora - ali ne i performanse, što dovodi do niže potrošnje goriva. Zaustavljeni brojač sati rada smanjuje troškove održavanja i povećava vrijednost kod preprodaje stroja.

Volvo kompaktni rovokopač EC60EEC60E je opremljen brojnim značajkama kombiniranih tako da se poveća dostupnost stroja i skrati vrijeme zastoja radi održavanja. Pristup za servisiranje sa razine tla i praktično postavljena mjesta podmazivanja skraćuju vrijeme servisa i snižavaju troškove održavanja. Rokovi do servisa se mogu lako pratiti na zaslonu u kabini, koji prikazuje podsjetnike kada je potrebno neko održavanje.

Ovaj rovokopač je opremljen softverom Volvo MATRIS koji analizira ponašanje rukovatelja pomažući mu da poboljša učinkovitost, pojača produktivnost i smanji troškove goriva i održavanja. Volvo također nudi dijagnostički sustav VCADS Pro, koji olakšava upravljanje strojem.

Volvo kompaktni rovokopač EC60E

Ključni tehnički podaci:

Motor

Volvo D2.6H

Stage V / Tier 4 final
..Izlazna snaga pri 36.7 okr/s (2.200 okr/min)
SAE J1995 bruto 44,3 kW (60 KS)
Ukupna širina 1 920 mm
Maks. doseg, Standardna/Duga ruka 6,105 / 6,395 m
Visina izbacivanja, Standardna/Duga ruka 4,150 / 4,340 m
Dubina kopanja, Standardna/Duga ruka 3,695 / 3,995 m
Sila izvlačenja (ISO 6015) 28,8 kN
Otkidanje (ISO 6015) 43,3 kN
Radna masa 5 730