Construction Equipment Hrvatska

Nova generacija stroja EW60E uvodi još više svestranosti

Usavršeni rovokopač na kotačima EW60E od Volvo Construction Equipment odlikuje se poboljšanom hidraulikom za veću kontrolu i prilagodljivost zadacima - a sve u svestranom paketu štedljive potrošnje goriva.

Volvo Compact Excavator EW60E

Novi usavršeni rovokopač na kotačima EW60E od Volvo Construction Equipment sada je još svestraniji i moćniji nego ikada prije. Sada s većom efikasnošću goriva i poboljšanom hidraulikom, EW60E olakšava širok raspon zadataka za rovokopača.

Među novim značajkama je i glavni upravljački ventil hidraulike koji pruža dodatnu funkcionalnost. Kada je za određeni pokret potreban veći hidraulički protok, glavni upravljački ventil može kombinirati protok nekoliko pumpi da optimizira rukovanje strojem. Osobito za gredersko ravnanje, protok se može kombinirano slati u cilindar kopajuće ruke da bi njena brzina bila veća. EW60E sada nije samo svestraniji, nego je isto tako i efikasniji. To se postiže zahvaljujući novoj značajki upravljanja motorom - ECO načinu rada. Ugrađen kao standardna oprema, ECO način rada smanjuje broj okretaja motora - ali bez lošeg utjecaja na performanse što dovodi do smanjene potrošnje goriva.

Važan je protok

Za veću lakoću upravljanja, produktivnost i iskustvo udobnog rukovanja EW60E opremljen je s komandama brzog odziva koje osiguravaju glatke pokrete i omogućavaju podesivi hidraulički protok. Pogon na sva četiri kotača i brzina do 30 km/h jamče izvrsnu mobilnost na cesti ili izvan ceste. Dobro uravnotežen pogonski sklop, i prednja osovina se pri radu blokira za optimalnu stabilnost. Opcijska fiksna i otklonska noseća ruka pružaju svestrane performanse u širokom rasponu operacija od tijesnih radilišta do velikih građevinskih površina.

Volvo kompaktni rovokopač EW60E

Novi Volvo motor zadovoljava nadolazeće propise Stage V. S opcijom automatskog praznog hoda - koju jedinstveno nudi Volvo - motor se automatski gasi nakon prethodno zadanog vremena, što snižava troškove goriva i razinu buke. Posljedica toga što motor nije radio su smanjeni troškovi održavanja i bolja vrijednost stroja kod kasnije prodaje.

EW60E je opremljen brojnim značajkama kombiniranih tako da se poveća dostupnost stroja i skrati vrijeme zastoja radi održavanja. Pristup za servisiranje sa razine tla i praktično postavljena mjesta podmazivanja skraćuju vrijeme servisa i snižavaju troškove održavanja. Rokovi do servisa se mogu lako pratiti na zaslonu u kabini, koji prikazuje podsjetnike kada je potrebno neko održavanje.

Volvo kompaktni rovokopač EW60E

Ovaj rovokopač je opremljen softverom Volvo MATRIS koji analizira ponašanje rukovatelja pomažući mu da poboljša učinkovitost, pojača produktivnost i smanji troškove goriva i održavanja. Volvo također nudi dijagnostički sustav VCADS Pro, koji olakšava upravljanje strojem.

Ključni tehnički podaci:

Motor

Volvo D2.6H

Stage V / Tier 4 final

Maks. Snaga 40 okr/s (2.400 okr/min)
...Ukupna snaga (ISO 14396) 47,3 kW
...Neto (ISO 9249, DIN 6271) 45,2 kW
Sila kidanja (ISO 6015) 43,3 kN 9.730 lbf
Maks. doseg kopanja 6.024 mm 19'9" ft in
Maks. dubina kopanja 3.292 mm 10'10" ft in
Radna masa* 5.920 kg 13.050 lb

* Stroj s nosećom rukom 2,9 m, kopajućom rukom 1,6 m, lopatom 0,142 m3, Standardnim protuutegom, dozerskim nožem