Construction Equipment Hrvatska

Odlazak u dubinu da se izgradi najduži cestovni tunel na svijetu.

Rekonstrukcija autoputa Coastal Highway Route E39 nije samo do sada najveći norveški infrastrukturni projekt – nego će tunel Rogfast, kojeg je on dio, biti najduži i najdublji podvodni autoput na svijetu. S dubinom od 392 metra ispod razine mora, ovaj pionirski projekt je osma uzbudljiva stavka na popisu megaprojekata tvrtke Volvo Construction Equipment's (Volvo CE).

Koristeći nove tehnike izgradnje mostova i tunela sa zadatkom da se prepolovi vrijeme putovanja, potpuna rekonstrukcija dionice E39, duž Zapadne obale Norveške, u središtu je novog niza danas objavljenih filmova - stavljajući pod svjetla reflektora ljude i strojeve koji stoje iza ovog inovativnog projekta.
 
Norveška je inače poznata po obali koja oduzima dah, s visokim planinama i dubokim fjordovima. Ali taj spektakularni krajolik ima i svoje lošije strane. Trenutno, obalna autocesta Coastal Highway Route E39 između gradova Kristiansanda na jugu i Trondheima na sjeveru treba za putovanje oko 21 sata. Ipak oko trećine od norveških 5,3 milijuna stanovnika živi duž te autoceste, koja je također i trgovački put važan za norveško gospodarstvo, jer se oko 60% izvoznih roba proizvodi na Zapadnoj obali. Osim toga, kada autocesta E39 napušta Norvešku nastavlja se prema Danskoj, što ju čini ulaznom točkom prema ostatku Europe. 
 
I ako – poput Håvarda Langåkera, vozača kamiona za Vassbakk & Stol – vaš posao znači vožnju tim dijelom obale, tada stvari mogu biti teške. “Odlazim i uzimam kamen na gradilištu, a zatim ga vozim na druga gradilišta koja trebaju materijal,” objašnjava Langåker. “Na putu trebam čekati trajekte, stajati u redovima za trajekt, nositi se s ukinutim trajektnim linijama i uskim cestama. Mi imamo otoke i fjordove s cestama koje slijede razvedenu obalu. To je najduži put, ne najkraći, zato putovanje troši jako puno vremena. Ali sve će se to promijeniti.

 

Ovaj pionirski projekt duž norveške obale zamišljen je da se prepolovi vrijeme putovanja.

Uz cijenu od 39 milijardi US$, rekonstruirani autoput Coastal Highway Route E39 skratit će vrijeme putovanja između Trondheima i Kristainsanda sa 20 na svega 11 sati. A tunel Rogfast, s rokom završetka 2026., veliki je dio tog poboljšanja. Zamišljen da bude najduži i najdublji tunel na svijetu ispod mora, pružat će se u dužini od 27 kilometara i 392 metra ispod razine mora na najdubljoj točci.

Ali gradnja tunela na takvoj dubini predstavlja izazov. Da bi putovanje za korisnike ceste bilo što je moguće sigurnije, projekt uključuje gradnju dvaju zasebnih tunela za cestovni promet. Pored toga, svakih 250 metara bit će prolazi koji povezuju dva tunela, i omogućavaju brz i jednostavan izlaz u slučaju nužde.

Volvo CE će iskazati svoju ulogu u ovom inovativnom projektu kao dio najnovije epizode na popisu nagrađivanih megaprojekata. Tiffany Cheng, globalni direktor vanjskih komunikacija u Volvo CE, kaže: “Kada bude gotov, ovaj tunel će život ljudi koji žive i rade u Norveškoj i šire učiniti mnogo lakšim. Biti dio ovog izuzetnog projekta i imati ulogu u poboljšanju dostupnosti kroz ovaj predivni kutak svijeta, stvarno je razlog ponosa za nas u Volvo CE.”

Da biste saznali više, molimo posjetite Spirit Magazine.

Slika 1: Tunel Rogast će se izgraditi na dubini od čak 392 metra ispod razine mora.
Slika 2: Ovaj pionirski projekt duž norveške obale zamišljen je da se prepolovi vrijeme putovanja.