Construction Equipment Hrvatska

Istraživanje potencijala 5G u građevinarstvu

Prvi u svijetu, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je među rijetkim pionirskim kompanijama koje iskušavaju 5G mobilnu povezivost. O programu osmišljenom da ostvari veliki utjecaj na inovacije u građevinarstvu, reći će nam više ekspert za 5G tehnologiju Calle Skillsäter, Volvo CE tehnički specijalist za povezane strojeve.

Partnerski program 5G između kompanija Telia i Ericsson prva je industrijska primjena 5G tehnologije, u kojoj sudjeluje samo mali broj kompanija iz nordijskih zemalja. Za Volvo, to znači testiranje razvoja daljinski upravljanih strojeva i nalaženje potencijala u realnom svijetu za autonomna rješenja.

Calle, što ovaj pokus znači za Volvo CE?

5G nam omogućava da podatke prenosimo na način o kojem smo do sada mogli samo sanjati. Brža, pouzdanija mobilna mreža će značiti da smo u samom vrhu pokretanja mnogo brže tržišne implementacije tehnologija kao što je automatizacija. Nešto što se prije par godina činilo nemogućim sada vrlo realna mogućnost.

Dakle, što vi točno testirate? I kako je testno gradilište organizirano?

Imamo testni poligon od 25 hektara na kojem se nalazi daljinski upravljani utovarivač na kotačima L180H - i oko 100 m udaljen simulator u šatoru iza betonskog zida. Sama staza za testiranje ima brojne fizičke zapreke, put vodi uzbrdo i nizbrdo i preko grubog terena - a sve je osmišljeno tako da oponaša stvarne uvjete na gradilištu. Trenutno je simulator dosta blizu stroja, ali to je samo zato da možemo biti uz stazu radi podešavanja uvjeta na njoj. U stvari nema razloga da stroj ne bude i mnogo dalje u polju.

PressRelease2019_April26_02Koliko daleko?

Već smo 2017., uspješno spustili stroj 400 m ispod zemlje i upravljali njime sa površine. I kada smo 2015. prvi puta testirali tu tehnologiju imali smo jedan rovokopač postavljen u Eskilstuni a rukovali smo njime iz Barcelone. Dakle to vam govori o mogućnostima upravljanja na daljinu. I sada sa znatnim skraćenjem kašnjenja signala koje 5G pruža, znači da stvarno možete postići daljinsko rukovanje iz ekstremne udaljenosti. Ali kod određene udaljenosti kašnjenje u mreži će ipak biti značajno.

Koliko dugo će se pokus odvijati i što se nadate postići?

Ovu ćemo tehnologiju testirati dvije godine. Za to vrijeme, očekujemo da učinkovitost mreže naraste i postane bolja. Ono što je zaista uzbudljivo jest što smo u ovoj vrlo ranoj fazi u jedinstvenoj poziciji da "ispeglamo" sve probleme i odigramo ključnu ulogu sa stvarnim utjecajem na to kako će 5G raditi u industrijske svrhe kada bude mnogo šire zastupljena.

Naravno, nama ovdje u Volvo CE je cilj, da sustav učinimo toliko zrelim i toliko uspješnim da ga možemo testirati s našim kupcima. Da vidimo kako ova tehnologija može funkcionirati na stvarnom gradilištu. Nadamo se da ćemo nešto postići do kraja ovog pokusnog razdoblja.

Hoćete li tehnologiju isprobavati i s ostalim Volvo strojevima?

Apsolutno. Cilj je da nakon početne faze testiranja s utovarivačem na kotačima, tada budemo u stanju testirati sustav sa strojem konceptom HX2 damperom da vidimo je li moguće imati radni ciklus u potpunosti vođen korištenjem 5G tehnologije. U načelu, možemo tada 5G testirati sa šest do osam autonomnih dampera koji prevoze šljunak po gradilištu.

Izgleda da rudarstvo nudi neke od najboljih potencijala za iskorištenje ove tehnologije. Zašto je to tako?

Rudarenje može biti opasno - bilo za ljude koji rukuju strojevima na udaljenim lokacijama ili zbog isparenja koja se ispuštaju nakon miniranja stijena. Ali ako možemo ukloniti ljude sa radilišta, tada možemo u potpunosti smanjiti rizik od nesreća. Imat ćete također mogućnost vođenja nekoliko operacija na više radilišta iz jednog središta - a to povećava produktivnost.

Postoje li još neki sektori koji mogu imati dobrobit od 5G automatizacije?

Apsolutno, nije tu samo rudarenje. Djelatnost šumarstva može svakako profitirati, kao industrija gdje imate puno kamiona koji dolaze na utovar i pretovar na vlakove, često i noću. Jasno da noćni rad sadrži neke opasnosti zbog slabije vidljivosti stoga uklanjanje rukovatelja čini operaciju sigurnijom. I opet, za stvarno opasne poslove u industriji čelika ili u sektoru energije, gdje fizičko premještanje materijala može biti rizično zbog opasnosti od eksplozije ili emisije otrovnih plinova, uklanjanje ljudi je svakako dobro rješenje.

Ali u građevinarstvu je zaista u pitanju povećanje produktivnosti?

Sigurnost je očito značajan faktor, ali jasno je da će 5G izravno pozitivno utjecati na produktivnost. Današnja tehnologija daljinskog upravljanja ima kašnjenja koja upravljanje strojem čine vrlo teškim pri bilo kojoj brzini ili preciznosti, a 5G će biti jednako dobra kao u realnom vremenu. Osim toga, kvaliteta slike je mnogo bolja, video snimke su u boljoj razlučivosti i 5G pruža pouzdaniju vezu - a sve to olakšava rukovatelju u simulatoru.

Koje izazove ste do sada doživjeli?

Bilo nam je teško u početku doći do hardvera. Toliko smo rano krenuli s pokusom da imamo problema u nalaženju modema za komunikaciju s antenom. Telia je bila korisna jer nam je osigurala pravu opremu. Toliko smo uranili s isprobavanjem ove tehnologije da to očito ima i svoje prednosti i nedostatke.

A nakon što se te poteškoće riješe, kada možemo vidjeti 5G zastupljenu šire u ovoj djelatnosti?

To ovisi o različitim slučajevima upotrebe u građevinarstvu - kako oni rade, zadovoljavaju li zahtjeve djelatnosti, je li to izvedivo za kupce? 5G će prvo doći do onih koji najviše profitiraju, ali će trebati vremena da se izgradi mreža i potrebna infrastruktura. Za nas ovdje u građevinskoj djelatnosti, i za statičke operacije kao što su kamenolom ili rudnik to zaista može doći vrlo brzo. Tajming je dobar - naši kupci trebaju povezivost i oni žele više podataka. A mi smo ti koji pružamo istraživanje da vidimo baš koliko je to moguće.

Slika 1: Volvo CE trenutno testira mogućnosti za 5G u daljinskom upravljanju utovarivačem na kotačima.
Slika 2: Calle Skillsäter, Volvo CE tehnički specijalist za povezane strojeve.