Construction Equipment Hrvatska

Kompaktni i okretni Volvo finišeri P2820D ABG i P2870D ABG daleko nadmašuju konkurenciju.

Napravljeni za grad, modeli P2820D ABG i P2870D ABG su najkompaktniji finišeri u nizu Volvo strojeva. Savršeni partneri za male i srednje poslove finiširanja, oni nude niske troškove poslovanja, sigurnost i udobnost rukovatelja.

Volvo Tracked and Wheeled Pavers

Ako vam treba kompaktni finišer raspona 1,5 - 4,5 m, tada Volvo ima za vas ne samo jednu opciju - nego dvije. P2870D ABG je potpuno novi finišer na kotačima, dok je P2820D ABG najnovija generacija stroja na gusjenicama – i oba pomažu da Volvo dodatno pojača i proširi svoju ponudu finišera. Opremljeni značajkama koje se obično nalaze na većim finišerima, ovi strojevi jamče kvalitetu finiširanja i poboljšanja u sigurnosti, efikasnosti i udobnosti rukovatelja.

Dizajnirani za svestranost

Kao i kod ostalih finišera iz Volvo ponude, P2820D ABG i P2870D ABG proizvode niske razine buke, što ih čini prikladnima za projekte u gradskim središtima, kao što su staze za bicikliste, parkirališta i pješačke zone. Visoko učinkoviti, ovi novi strojevi obećavaju i malu potrošnju goriva i niske emisije CO2. Sa svojim Volvo motorima snage 55kW i savršeno usklađenom hidraulikom, kompaktni finišeri se odlikuju istim prvoklasnim pogonskim sustavom kakvim su opremljeni i veći modeli.

Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu, P2820D ABG i P2870D ABG predstavljaju vrlo prilagodljivo rješenje. Dovoljno su snažni da guraju dobavni kamion, a mogu ih lako snabdijevati i drugi strojevi, kao što su utovarivači na kotačima ili rovokopači. Kupci mogu birati između uobičajenih dvostrukih transportera ili modela sa samo jednim Volvo transporterom - koji je jedinstven za Volvo u ovom razredu veličine i pruža veći učinak po satu. Specifično je za P2870D ABG, da ovaj finišer omogućava kratki (2 m) polumjer okretanja zahvaljujući ugrađenom servo upravljaču.

Volvo finišeri gusjeničari i na kotačima

Pored njihove svestranosti tu je i pregršt opcijskih konfiguracija koje omogućavaju i modelima na kotačima i gusjeničarima da preuzmu širi raspon poslova. To obuhvaća individualno upravljanje krilima uvodnog lijevka, što omogućava finiširanje bliže zaprekama, i elektro-hidraulički sklopivi krov koji tim finišerima pomaže da se uvuku na mjesta s minimalnim zazorom po visini.

I kao da to nije bilo dovoljno praktično, P2820D ABG i P2870D ABG su dovoljno mali da se mogu prevoziti na istom vozilu zajedno s valjkom za zbijanje.

Udobno pod kontrolom

S radnom stanicom kakva je uobičajena kod većih Volvo ABG finišera, ovo su strojevi u kojima će se rukovatelji odmah osjećati kao kod kuće. Da se zajamči maksimalna kontrola nad strojem, Volvo sustav upravljanja finišerom Electronic Paver Management (EPM3) pruža rukovatelju lagan pristup punom rasponu radnih funkcija. Sa spretnim rasporedom i upravljačkim kotačićem, sustav EPM3 može pojednostavniti čak i najteže male i srednje poslove polaganja asfalta. Unutar sustava EPM3 integrirana je program Settings Manager (upravljanje postavkama), koji može spremiti i pozvati korisnički prilagođene parametre iz prethodnih projekata. To znači brže, kvalitetnije finiširanje, bez obzira o kakvom poslu se radi.

Volvo finišeri gusjeničari i na kotačima

Dizajnirana tako da rukovateljima bude udobno i da su produktivni, potpuno korisnički prilagodljiva radna stanica omogućava prelazak iz sjedenja u stajanje u roku od par sekundi. Upravljačka ploča, zajedno s upravljačkim elementima laganim za korištenje, može se kao cijela jedinica klizno gurnuti s jedne strane finišera na drugu. Ona se također može i nagnuti za 30 stupnjeva u svim smjerovima. Zaštitu od nepogoda pruža krov za sve vremenske prilike, s kliznim produžecima koji pokrivaju rukovatelja - čak i kada je sjedalo prošireno. Pored toga, tu je i opcija da se s obje strane platforme rukovatelja postavi ostakljena površina, koja pruža dodatnu zaštitu od vjetra. Za sprječavanje krađe predmeta, postoje nova spremišta smještena ispod krova i na razini ravnjače - a za još veću praktičnost, sve se zaključava ključem za paljenje.

Volvo finišeri gusjeničari i na kotačima

Posao na kotačima (P2870D ABG)

Sve Volvo strojeve karakterizira njihova kvaliteta i inženjerska izvrsnost – pri tome P2870D ABG nije izuzetak. Budući da je u stanju voziti brzinama i do 16 km/h, kompaktni finišer pruža nenadmašnu udobnost za vrijeme i između poslova, zahvaljujući pogonskom podvozju sa 6x4 kotača i ručicama za vožnju stroja, što je jedinstveno u ovom razredu veličine.

Podizanje stražnjeg okvira - 'Rear Frame Lift' je nova značajka jedinstvena kod Volvo finišera. Ona omogućava da se stražnji kotači podignu od tla pritiskanjem na ravnjaču. To je osobito korisno ako kotači zaglave u mekanom tlu i treba ih osloboditi ili ako treba brzo izvršiti popravak kotača.

Prilagodljivi strojevi su napravljeni da zadovolje raznovrsne primjene.Na pravim gusjenicama (P2820D ABG)

Izrađen na uspjehu prethodnih generacija, finišer P2820D ABG se odlikuje brojnim poboljšanjima podvozja, uključujući 150 mm povećanu duljinu za bolju ravnotežu i vuču, i izdržljive strugače gusjenica za glatku završnu površinu. Za dulji rad bez zastoja i niže troškove poslovanja, podvozje uključuje automatski zatezač gusjenica - značajka jedinstvena kod Volva u ovoj klasi - s vijcima praktično smještenim unutar gusjenica, za brže i lakše zamjene obloga gusjenice.

P2820D ABG se odlikuje brojnim poboljšanjima podvozja.Učinkovitost ravnjače

P2820D ABG dolazi opremljen variomatic ravnjačom VB30 s vibriranjem i nabijanjem, koja se odlikuje robusnim sustavom vođenja i hidrauličkom krunom ravnjače. Ona se može produžiti do dvostruke osnovne širine (1,5 m do 3,0 m). Mogu se dodati produžeci ravnjače da se još više poveća širina finiširanja, i do maksimalna 4,0 m. Zajedno s novom ravnjačom VB40, P2870D ABG može zajamčiti izvanrednu kvalitetu polaganja asfalta na još većim širinama i do 4,5 m. Ravnjača dolazi s dva moguća proširenja: 525 mm i 275 mm, pri čemu ovo drugo omogućava prijevoz stroja bez rastavljanja produžetaka i izlaznih vrata.

Ravnjače VB30 i VB40 obje zagrijavaju do 3 °C po minuti i odlikuju se mehaničkom ili hidrauličkom krunom ravnjače i ne trebaju dnevno održavanje s trajno podmazanim ležajevima nabijanja i vibracija. Ravnjača VB40 se također odlikuje nagibnom stazom.

Da bi finiširanje bilo još lakše, hidraulički upravljana izlazna vrata dolaze kao opcijski dodatak, koji eliminira potrebu za ručnim podešavanjima i jamči da su rukovatelji na sigurnoj udaljenosti od prometa. Tankog dizajna, ona također pomažu da se skrati vrijeme potrebno za postizanje čistog završetka rubova. Novo dizajnirana konzola ravnjače se može naginjati i okrenuti u bilo kojem smjeru, što omogućava rukovatelju da ju lako namjesti u položaj sukladno zahtjevima gradilišta i osobnim sklonostima. Raspored tipki je također optimiziran, što znači veću praktičnost i udobnost nego ikada prije.

Maksimalno vrijeme rada bez zastoja

Za brže redovno održavanje i minimalno trajanje zastoja i kod finišera P2820D ABG i P2870D ABG postoje odvodna crijeva za fluide, lagan pristup akumulatoru s vanjskim panelom za pokretanje dugim akumulatorom i samo tri točke podmazivanja. Transporter također ima trajno podmazane ležajeve koji ne trebaju održavanje.

Sustav naknadne obrade ispuha se sastoji samo od filtra dizelskih čestica (DPF). To znači da se ne zahtijeva selektivna katalitička redukcija (SCR) niti AdBlue, i stoga ne treba mijenjati Diesel Exhaust Fluid (DEF) ni provoditi održavanje SCR sustava. Kao rezultat, vrijeme rada bez zastoja je maksimalno, a tekući troškovi stroja minimalni.

Sa sustavom CareTrack - Volvo sustavom nadzora stroja - možete pristupiti cijeloj zbirci telematskih izvještaja. To uključuje stvari kao što su izvještaji o produktivnosti, "zdravlju" stroja i ekonomičnosti potrošnje goriva. Radeći samostalno ili uz podršku Volvo zastupnika, kupci mogu koristiti CareTrack podatke da smanje na minimum rizik od neplaniranog zastoja i zajamče najbolju izvedbu njihovih finišera P2820D ABG i P2870D ABG.

Ključni tehnički podaci:

T5 / Stage 5

 

 

P2820D ABG

P2870D ABG

 

Tip motora

D3,8H

 

Snaga motora

kW

55,4

 

KS (imp)

74,3

 

Pri broju okretaja motora

okr/min

2 200

 

Emisija motora

EU Stage V

 

Osnovna širina

m

1,74

1,8

 

ft

5,7

5,7

 

Maksimalna širina zahvata

m

4,5

 

ft

14,8

 

Učinak finiširanja

t/h

300 

 

Sh t/h

331

 

Maksimalna debljina sloja

mm

250

 

in

9,8

Kapacitet prihvatnog lijevka (bunkera)

t

9

Sh

9,9

Masa traktora

kg

7 950

7 230

7 950

7 230

lb

17.527

15.939

17.527

15.939

*Stvarni učinak finiširanja ovisi o debljini asfaltnog zastora, širini finiširanja i brzini finiširanja, i mijenjat će se sukladno prevladavajućim uvjetima na vašem gradilištu. Mi vam možemo pomoći u izračunavanju učinka finiširanja za specifični projekt.

**Približna težina, bez opcija. Spremnik dizelskog goriva do pola pun, rukovatelj od 75 kg, standardni prihvatni ljevak i krov za vremenske nepogode.

***Kod korištenja proširenja bit će smanjena sposobnost svladavanja maksimalno dopuštenih uspona.