Construction Equipment Hrvatska

Pitaj stručnjaka: Stefan Pettersson o ukupnim troškovima vlasništva

Inženjer primjene Stefan Petterson je stalni Volvo CE stručnjak prodajne regije EMEA za ukupne troškove vlasništva (TCO). Upitali smo ga za mišljenje o tome kako kompanija i njeni zastupnici rade po ovom pitanju da kupcima isporuče izvanredne rezultate profitabilnosti.

Stefan PetterssonZašto se Volvo CE toliko fokusira na ukupne troškove vlasništva?

Mi u Volvo CE, nastojimo staviti uspjeh kupca u srž svega što radimo. Pored postizanja sigurnih i ekološki osviještenih postupaka koji zadovoljavaju ciljeve proizvodnje i zadane rokove, profitabilnost je presudni dio uspjeha kupca. Naši kupci jednostavno ne mogu nastaviti poslovati ako im posao nije profitabilan.

Kao prvoklasni brend, Volvo nema najjeftinije prodajne cijene na tržištu. Razina inovacija i kvaliteta dizajna i izrade naših strojeva nužno se odražava i na cijenu ulaznice. Ali mi našim kupcima možemo ponuditi najbolju vrijednost za novac na tržištu.

Novac koji Volvo strojevi dugoročno uštede na potrošnji goriva i održavanju, uz to što su visoko produktivni, pruža u konačnici impresivno niske ukupne troškove vlasništva. To je ono što nas izdvaja od naših konkurenata i čini svu razliku za naše kupce.

Ali na ukupne troškove vlasništva ne utječu samo sami strojevi, nego i način kako se oni koriste. Zato je naš cilj raditi s kupcima proaktivno na savjetodavni način da im se troškovi još više smanje.

Kako Volvo CE definira ukupne troškove vlasništva?

Mi ukupne troškove vlasništva računamo kao trošak vlasništva stroja i poslovanja s njim u dolarima po satu podijeljeno s onim što on proizvede ili u tonama ili u kubnim metrima po satu.

Troškovi vlasništva uključuju cijenu nabave, preostalu vrijednost, amortizaciju, kamate, osiguranje i porez. Troškovi poslovanja uključuju potrošnju goriva, potrošne dijelove, preventivno održavanje i popravke.

Što najviše doprinosi ukupnim troškovima vlasništva?

Potrošnja goriva, zahtjevi održavanja i produktivnost su danas nesumnjivo najveći doprinosi ukupnim troškovima vlasništva.

Koje su glavne zapreke postizanju najnižih mogućih ukupnih troškova vlasništva?

Prva glavna zapreka postizanju najnižih mogućih troškova vlasništva je nepovezanost strojeva. Spajanje strojeva na naš telematski sustav CareTrack pomaže kupcima da prate glavne čimbenike utjecaja na ukupne troškove vlasništva njihovog strojnog parka – potrošnju goriva, iskorištenje, stanje stroja i postupke rukovanja – tako da mogu prepoznati mjesta za poboljšanje, zadati ciljeve i poduzeti mjere.

Druga ključna zapreka postizanju najnižih mogućih ukupnih troškova vlasništva je ne dovođenje pravilnog broja i kapaciteta strojeva na gradilište na osnovi ciljanih tona po satu ili troškova po tonama. Ako se to ne podudara, strojevi će trošiti vrijeme i gorivo u praznom hodu ili u čekanju da partnerski stroj ili strojevi budu spremni.

Konačno, ako kupci ne ulože u školovanje svojih rukovatelja, onda im ne omogućavaju postizanje punog potencijala. Dobro uvježbani rukovatelji imaju osjećaj koliko snage trebaju, efikasno planiraju svoj posao i dobro skrbe o svojim strojevima, što vodi do niže potrošnje goriva, manjih troškova održavanja i popravaka i veće produktivnosti.

Kako Volvo CE pomaže kupcima da snize ukupne troškove vlasništva?

Već sam spomenuo dobrobit od sustava CareTrack u sniženju troškova vlasništva. Ako kupci trebaju dodatnu podršku u tumačenju podataka, velika su pomoć naši izvještaji o uvidu - 'Insight Reports'. Kupci već na prvi pogled mogu vidjeti trenutnu zaradu koju ostvaruju od svojih strojeva.

Još jedan važan alat za troškove vlasništva je program SiteSim, koji izračunava optimalni postav za gradilište kupca kako bi se nepotrebno čekanje ili prazni hod sveli na minimum. Taj softverski program može čak preporučiti idealne rute kojima rukovatelji trebaju voziti.

Kada je u pitanju obuka rukovatelja, postoji mnogo različitih opcija ali ja osobno navijam za vježbanje na simulatoru. Volvo simulatori koriste isti softver i podatke kao i Volvo CE funkcija Tehnologija u svrhu istraživanja i razvoja, što ih čini što je moguće bližim realnoj stvari. Rukovatelji mogu vježbati vještine bez rizika za stroj ili druge ljude i mi možemo postaviti simulatore čak u sjedištu kupca da se vrijeme izbivanja od proizvodnje svede na minimum.

Kako će se ti alati razvijati u budućnosti?

Mi smo nedavno već napravili neke prilično uzbudljive napredne korake. Siguran sam da ste do sada već čuli za Volvo Co-Pilot. Naša najnovija nadogradnja je uvrštavanje funkcije 'Operator Coaching' za treniranje rukovatelja, koja potiče poboljšanja u tehnikama vožnje ciljajući na poznata ponašanja rukovatelja koja značajno utječu na ekonomičnost goriva. Kroz trenutnu povratnu informaciju, učinak ponašanja rukovatelja se u realnom vremenu prikazuje na zaslonu u kabini i on može prepoznati kriterije i razumjeti učinke svojih postupaka u odnosu na te kriterije. Ta informacija u realnom vremenu, pomaže rukovatelju da donese bolje odluke za smanjenje potrošnje goriva i trošenje i habanje stroja.

A od prošle godine, koristimo mjerenja i fotografije dronom za izradu 3D modela gradilišta kupca u programu SiteSim. To nam pomaže da u našim simulacijama postignemo novu razinu točnosti. Sada te 3D modele gradilišta kupca možemo unijeti i u naše simulatore tako da rukovatelji mogu vježbati i brusiti egzaktne zadatke i putove koje će poduzimati u stvarnom životu. Vjerujem da će simulatori strojeva postati još važniji dio načina na koji radimo s kupcima.

Maksimalno povećaj profitabilnost

ZA VIŠE INFORMACIJA

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com