Construction Equipment Hrvatska

5 razloga zašto je analiza ulja bitna za vaš stroj

Mazivo je presudno za život stroja. Redovne provjere pomažu u nadzoru njegovog stanja, što je presudno za održavanje maksimalno dugog rada bez zastoja i minimalnih ukupnih troškova vlasništva.

1. Ona povećava profit

Analiza ulja je nenadmašni alat za povećanje učinkovitosti stroja, a to znači i za povećanje profita. Na osnovi podataka prikupljenih analizom rezultata, kupci mogu uočiti greške na stroju i planirati održavanje, što smanjuje rizik od neplaniranih zastoja, sprječava skupe popravke i povećava produktivnost. 

2. Produžava rad bez zastoja

Volvo laboratoriji, koji se odlikuju modernom dijagnostičkom opremom, pružaju kupcima sveobuhvatni izvještaj o stanju stroja. Nakon što se obavi duboka analiza, dijagnoza stroja postaje kupcima odmah dostupna putem mreže, s istaknutim upozorenjima i preporučenim akcijama. Zahvaljujući tim izvještajima, svaki dio stroja može raditi maksimalnim kapacitetom s malo rizika za kvar i visokim razinama rada bez zastoja.

3. Ona bilježi trendove na osnovi povijesti analize

Analiza uzoraka ulja prikuplja informacije o sadržaju vode/rashladne tekućine, nečistoća i kvaliteti metalnih čestica u ulju. Provođenjem redovitih provjera analiza ulja bilježi se povijest rezultata i omogućava laboratorijskim tehničarima i kupcima da vide trendove u učinkovitosti stroja. 

4. Ona djeluje kao sustav ranog upozorenja

Ulje podržava vitalne komponente stroja uključujući motor, mjenjač, osovine, kočnice i sustav hidraulike. Volvo laboratoriji posjeduju potpuno znanje o Volvo strojevima i stoga mogu na osnovi analize ulja protumačiti kako te komponente funkcioniraju. To tehničarima pruža znakove ranih upozorenja za dijelove stroja, dajući kupcima vremena da zamijene svaku komponentu sumnjivu u pogledu oštećenja ili kvara.

5. To je proaktivan način rada

U cjelini, analiza ulja je najpraktičniji postupak za vaš stroj. To je izvrsno pomagalo koje vam pruža bolju kontrolu produktivnosti, održavanja, potencijalnih kvarova i izbjegavanja zastoja.

ZA VIŠE INFORMACIJA

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com