Construction Equipment Hrvatska

Volvo kompaktni rovokopač malog polumjera okretanja se ističe na skučenom mjestu

Sa snažnim, Volvo motorom ekonomične potrošnje, savršeno usklađenim sa sustavom hidraulike i robusnim tijelom, usavršeni rovokopač kratkog polumjera okretanja Volvo ECR88D nudi izvanrednu produktivnost, stabilnost, lakoću korištenja i sigurnost pri radu u tijesnim uskim uvjetima.

volvo mini rovokopač ecr88d t4f

Kada nedostaje prostora, usavršeni rovokopač ECR88D kratkog polumjera okretanja iz Volvo Construction Equipment je u svom elementu u malim, skučenim prostorima. Već ionako izvanredno mala potrošnja goriva dodatno je poboljšana, zahvaljujući dvjema novim značajkama. Prva je način rada s automatskim gašenjem motora, podesiv da se izvrši nakon vremena neaktivnosti između dvije do 60 minuta. Tu je također 'eco' način rada za štednju goriva, koji optimizira potrebe sustava hidraulike i motora.

Iako kompaktan po svojoj veličini, usavršeni ECR88D se ističe takvim performansama kopanja, silama otkidanja i trganja, i kapacitetom dizanja, da se može mjeriti s onima kakve imaju veći strojevi. 

Vožnja po gradilištu na ovom kompaktnom stroju nikada nije bila lakša, zahvaljujući funkciji s dvije automatske brzine koje pružaju optimalnu vuču, kao i hidrauličkim papučicama za vožnju kojima se lako i precizno upravlja gusjenicama. 

Super nadgrađe


S odlikom dizajna uske karoserije i centralno postavljenom nosećom rukom, nadgrađe na usavršenom ECR88D je tako kompaktno da stražnji dio stroja kruži unutar širine gusjenica. To znači da rovokopač može prići krajnje blizu objektu bez opasnosti da ga udari stražnjim dijelom stroja dok se okreće. Ali kratki polumjer sprijeda/otraga također dobro dođe za rad unutar jednog prometnog traka, s minimalnim ometanjem protoka prometa. (Ova značajka može ponekad biti preduvjet kod ugovaranja posla.)

Usavršeni ECR88D je dostupan s mono-nosećom rukom (ili s opcijskom dvodijelnom nosećom rukom) i više konfiguracija kopajuće ruke i dozerskim nožem za veću prilagodljivost. Postoji također i širi dozerski nož, koji se odlikuje čeličnom papučom od 600 mm. Zahvaljujući svom pojačanom, trodijelnom, okviru podvozja X-oblika od čelika velike vlačne čvrstoće, ECR88D je izdržljiv i pouzdan, i može izdržati surove uvjete zahtjevnih radnih okruženja. Serija D nudi razne opcijske brze spojnice i novi široki izbor originalnih Volvo priključaka. ECR rovokopači također omogućavaju prvoklasne dubine kopanja. 
Brzo pozicioniranje stroja je lako, jer se pokretima zakreta i otklona upravlja istodobno i bez napora putem precizne upravljačke palice. Vrhunska hidraulika i protok pumpe također pomažu da se ostvaruju kraća vremena ciklusa i bolje performanse kopanja. 

Snažna efikasnost

Novi motor isporučuje manje emisije, uz vrhunske performanse i ekonomičnost goriva. To znači veću produktivnost i niže troškove poslovanja. Usavršeni ECR88D dolazi s četvero cilindričnim motorom, izlazne snage 43 kW. Zadovoljava normu Tier 4f/ Stage V i odlikuje se sustavom naknadne obrade ispuha (EATS) dajući manje emisije i besprijekorno miran rad, performanse i produktivnost – čak i za vrijeme regeneracije.Produljenje roka čišćenja DPF filtra na 6000 sati pomoći će kupcima da smanje troškove vlasništva. A sustav automatskog praznog hoda snižava broj okretaja motora kada su upravljački elementi neaktivni neko određeno vrijeme (koje rukovatelj zadaje putem zaslona između tri i 20 sekundi), što smanjuje tekuće troškove i potrošnju goriva.

Mali ali prostran

Iako mali, ECR rovokopači serije D pružaju rukovatelju vrhunsko iskustvo — a udobno okruženje rukovatelja prirodno ima za posljedicu veću produktivnost. Kabina je ROPS-atestirana i odlikuje se modernim stilom oblikovanja s vidljivošću u svim smjerovima i velikim plohama ravnog stakla. Udobnost je postignuta podesivim sjedalom, vrhunskom izolacijom od vibracija i buke, ergonomskim naslonima za ruke, idealno postavljenim komandama i velikom površinom poda s više prostora za noge.Opcijska papučica za otklon noseće ruke omogućava istodobnu operaciju otklona noseće ruke i priključka. Više opcija uključuje LED svjetla i štitnik za kišu koji sprječava da rukovatelj pokisne dok je prednji prozor u otvorenom položaju - dopuštajući da se rad nastavi kakvo god da je vani vrijeme.

Dulje vrijeme rada bez zastoja


Za dulji rad bez zastoja, usavršeni kompaktni rovokopač ECR88D lako se servisira i održava. Sve točke provjera i čišćenja lako su dostupne sa razine tla i grupirane zajedno ispod pokrova širokog otvora koji se zaključava. Točke mazanja noseće i kopajuće ruke su također lako dostupne i u većini primjena mazanje mašću dovoljno je izvršiti samo svakih 10-50 sati rada. I konačno, između mnogo korisnih značajki, opcijski Volvo sustav daljinske telematike CareTrack provodi samo-dijagnostiku, upozoravajući rukovatelja - ili poslovođu strojnog parka u njegovom uredu - ako se otkrije neispravnost, a uz to se prati potrošnja goriva i obavještava o roku predstojećeg servisa. 

Ključni tehnički podaci:

Motor D2.6H
Maks. snaga, bruto 43 kW
Sila kidanja, ISO

57,2 kN (kratka kopajuća ruka)

56,8 kN (duga kopajuća ruka)
Sila izvlačenja, ISO

39.8 kN (kratka kopajuća ruka)

34.4 kN (duga kopajuća ruka)
Maks. doseg kopanja 6,97 m (kratka kopajuća ruka)
7,35 m (duga kopajuća ruka)
Maks. dubina kopanja 4,13 m (kratka kopajuća ruka)
4,53 m (duga kopajuća ruka)
Radna masa 8,6 - 9,5 t

* ECR88D je dostupan u Aziji, Europi i Sjevernoj Americi.