Construction Equipment Hrvatska

Nove visine produktivnosti dizanja, sigurnosti i svestranosti Volvo polagača cijevi serije E

Volvo Construction Equipment okretni polagač cijevi PL3005E pruža vrhunske sposobnosti učinka zahvaljujući njegovom dizajnu na osnovi rovokopača i sofisticiranim značajkama.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

Kao strojevi dokazano najveće učinkovitosti u svojim segmentima, ne iznenađuje da su Volvo Construction Equipment okretni polagači cijevi krcati pregrštom najmodernijih značajki u pogledu produktivnosti i poboljšanja sigurnosti. Zahvaljujući inteligentnom dizajnu, na osnovi rovokopača u kombinaciji s naprednim sustavima upravljanja opterećenjem i telematike, impresivni polagači cijevi nude nenadmašnu učinkovitost za brojne različite poslove.

S impresivnom sposobnošću zakretanja za 360°, rukovatelj može sigurno okretati nadgrađe da bi s lakoćom rukovao velikim, teškim cijevima i polagao ih bilo kuda oko stroja - što je posebno korisno za utovar i istovar, i dodavanje cijevi u stroj za savijanje. S momentom prevrtanja i do 55 tona (120,000 lb), okretno i efikasno se izvode zadaci u teškim uvjetima primjene kao što je spuštanje i spajanje sekcija cijevi.

Pružajući mogućnosti polaganja beskrajne cijevi, jedinstveni dizajn polagača cijevi omogućava pouzdanu stabilnost za siguran rad na grubom terenu i kosinama nagiba i do 35°. Uz izvrsnu stabilnost i glatku hidrauliku za simultane kretnje, okretni polagači cijevi su savršen izbor za poslove spuštanja. Pri radu na strminama, usmjerite noseću ruku uz kosinu da poboljšate stabilnost i povećate sigurnost.

Za samo 2,5 sata, polagači cijevi serije E mogu se preurediti u standardni rovokopač, pružajući tako kupcima dobrobiti dva stroja u jednom, i pomažući im da izvuku najviše iz svoje investicije. Hidraulika savršeno odgovara i za polaganje cijevi i za poslove kopanja što znači da nema gubitka snage ni u jednoj konfiguraciji.

Zapovjedno radno mjesto

Građeni na desetljećima inženjerske izvrsnosti, Volvo polagači cijevi serije E su izrađeni tako da pružaju jednaku mjeru produktivnosti i sigurnosti – počevši od Volvo kabine.

Sa podesivog sjedala, rukovatelj ima potpunu kontrolu nad svojom udobnošću. Prostrano okruženje, kontrolirane buke i klime dodatno je poboljšano s komandama koje su podatne pod rukom. Hidraulički podignuta kabina sa ROPS atestom sigurnosti pruža pogled na gradilište i rov kao na komandnom mostu, ima sustav upravljanja opterećenjem (Load Management System - LMS), koji prati opterećenje i javlja rukovatelju kada se dosegne granica, pružajući optimalnu sigurnost i efikasnost.

Počnite raditi bez odgađanja

Nove visine produktivnosti dizanja, sigurnosti i svestranosti Volvo polagača cijevi serije E

Ne samo što su robusni polagači cijevi dizajnirani imajući na umu produktivnost, nego su također puni mnoštva značajki koje smanjuju rizik od oštećenja za maksimalan rad bez zastoja. Za razliku od tradicionalnih polagača cijevi tipa dozera s bočnom nosećom rukom, Volvo serija E se može lako prevoziti između gradilišta ili po njima na prikolici ili 'labudici' bez skidanja noseće ruke ili protuutega.

Za lakše održavanje, udaljeni filtri su odvojeni od motora i hladnjaka, što olakšava čišćenje i pomaže da se zajamči brzina i okretnost kod provedbe redovitih servisnih pregleda. Za praćenje stanja i performansi stroja, u polagače cijevi se može ugraditi CareTrack, najmoderniji Volvo sustav telematike. Ovaj sustav u realnom vremenu nadzire informacije o brojnim podacima stroja, uključujući potrošnju goriva i sate rada motora, pomažući kupcu da optimizira ekonomičnost goriva, izbjegne neplanirane zastoje i maksimalno povrati investiciju.

Kao i svi Volvo strojevi, polagači cijevi serije E su opremljeni Originalnim Volvo dijelovima, koji su podvrgavani strogim provjerama i atestirani da se zajamči najviša kvaliteta i dugotrajna učinkovitost. Svi Volvo kupci imaju pristup trenutnoj podršci kad god im je potrebna, zahvaljujući globalnoj Volvo mreži servisa.

Ključni tehnički podaci:

Motor Volvo D8J

Radna masa

kg
lb
35,030
77,300

Ukupna snaga motora

kW
KS (imp)
180
241
 . . . pri broju okretaja motora okr/min 1800 

Maks. moment prevrtanja

t
lb
55
120,000

Nazivni kapacitet

t
lb
31
68,000

Stand. duljina nosive ruke

m
ft in
7,4
24'4"

Produžena duljina noseće ruke

m
ft in
9,2
30'4”
Maks. radni nagib  ° 35