Construction Equipment Hrvatska

Volvo CE lansira 100-tonski kruti damper

Potpuno novi 95-tonski (100-tona) R100E proizvođača Volvo Construction Equipment postavljen je kao teški napadač u djelatnostima rudarstva i eksploatacije kamena, stavljajući na prvo mjesto svog dizajna niske ukupne troškove vlasništva.

Svojom veličinom i kapacitetom koji ga čine najvećim damperom u proizvodnoj liniji kompanije, novi kruti damper R100E od Volvo Construction Equipment optimizirat će produktivnost, vrijeme rada bez zastoja i udobnost, a to kupcima obećava snižavanje troškova poslovanja.

Ovaj revolucionarni model izrađen je na snažnim genima, s korijenima koji sežu u daleku 1919. godinu. Već gotovo 70 godina, pogon Volvo CE Motherwell dizajnira, proizvodi i distribuira krute dampere. Izrađen na gotovo cijelom stoljeću inženjerske izvrsnosti, ni jedan se drugi stroj ne može usporediti s R100E.

Prebacite više, zaradite više


Volvo Rigid Hauler R100E T2Pružajući pravu nosivost od 100t/95 tona, najnovija zvijezda u Volvo floti omogućava rukovateljima da brže zadovolje proizvodne ciljeve. Izrađen da izvršava, pogon za R100E daje vrhunski motor snage 783 kW (1075 KS). Kombinirani pogonski sklop isporučuje veliki zakretni moment, nenadmašne performanse vuče i prvoklasnu silu na obodu kotača za optimalno pokretanje. Upravljanje pogonskim sklopom i zakretni moment stroja dolaze od sustava upravljanja stupnjevima prijenosa Volvo Dynamic Shift Control, koji automatski prilagođava točke mijenjanja stupnja prijenosa ovisno o radilištu i ulaznim podacima rukovatelja.

R100E je građen za sve površine u poslovima rudarstva i eksploatacije kamena, gdje su troškovi poslovanja presudni. Kupci mogu očekivati da će sa R100E trošiti manje po turi, jer se odlikuje tovarnim sandukom kapaciteta 60,4 m3 V-oblika za optimalno zadržavanje tereta i minimalno vraćanje zaostalog materijala. U djelatnosti priznata politika tovarnog profila omogućava rukovatelju da zadovolji dosljednu prosječnu ciljanu nosivost (95 t), dok sustav brzog iskretanja tovarnog sanduka jamči kratka vremena ciklusa za svestranu efikasnu učinkovitost.

Volvo se uzdiže na velikom kapacitetu svog krutog dampera i njegovim brzinama vožnje po gradilištu s inteligentnim sustavima nadzora. Opcija vaganja na vozilu On-Board Weighing (OBW) je ugrađeni sustav koji jamči da će stroj prevesti optimalno siguran teret kako bi se dodatno optimizirala proizvodnja i troškovi poslovanja sveli na minimum. To se radi korištenjem izvana postavljenih osjetnika pritiska za nadzor i prenošenjem statistike stroja na zaslon rukovatelja u kabini. informacije o stroju mogu se u realnom vremenu vidjeti ne samo na zaslonu u kabini nego se njima može pristupiti i daljinski putem Volvo telematskog sustava CareTrack® koji rukovateljima i upraviteljima strojnog parka pomaže da poboljšaju planiranja.

Kupci koje zanima povećanje produktivnosti postojećih i budućih projekata mogu uz pomoć svog lokalnog Volvo zastupnika pristupiti aplikaciji simulacije gradilišta Volvo Site Simulation. Sustav radi tako da kupcima pribavlja vrijedne informacije o njihovoj mehanizaciji, izboru voznog parka i konfiguraciji gradilišta, pomažući im da maksimalno povećaju proizvodnju i bolje upravljaju troškovima vlasništva i poslovanja.

Izdržljivog dizajna


Vrijeme rada bez zastoja i produktivnost zasnivaju se na izdržljivom dizajnu stroja, koji naglašava visoku zaštitu i dugi vijek trajanja komponenti, dajući duže rokove između planiranog održavanja.

Pružajući stabilnost čvrstu poput stijene, R100E svladava i najteže terene u potpunoj kontroli. Robusni damper nudi nisko težište i opremljen je vrhunski dizajniranim tovarnim sandukom i šasijom koji skladno djeluju s McPherson ramenima na donjem viličastom ovjesu i novim sustavom servo upravljača. Rukovatelj može kod oštrih skretanja lako manevrirati laganim, intuitivnim upravljačem koji je opremljen daljinskim usmjernim upravljačkim orbitol ventilom.Volvo Rigid Hauler R100E T2

R100E je dizajniran da postigne ne samo optimalnu učinkovitost i produktivnost kroz visoku razinu udobnosti rukovatelja, kontrolu i stabilnost stroja, nego također obećava i smanjenje troškova popravaka. Prednji ovjes je široko raspoređen da apsorbira udarce tereta i površine tla, i zaštiti vitalne sklopove stroja. Detaljna inženjerska rješenja također se vide na dizajnu okvira stroja poput 'konjskog hama', koji pruža prilagodljivost u vožnji neravnim terenom. Okvir izrađen od kutijastih tračnica za upravljač, ima na mjestima najvećih naprezanja dijelove lijevane od čelika velike čvrstoće koji apsorbiraju udarce podloge. Svi provrti na okviru imaju umetnute košuljice za dodatnu zaštitu. Značajna ulaganja utrošena su na stroga testiranja okvira i tovarnog sanduka, što uključuje primjenu 60.000 sati vrijedno opterećenje zamora šasije. S tovarnim sandukom izrađenim od tvrdog čelika 400-HBW, visoko otpornog na udarce i abraziju, kruti damper R100E postiže dugotrajnu učinkovitost.

Po izboru rukovatelja


R100E je ne samo visoko učinkovit stroj nego u prvi plan također dolazi produktivnost rukovatelja - počevši od kabine s ROPS/FOPS atestima. Uz to što pruža manje vibracija i vanjske buke, kabina je opremljena viskoznim izolacijskim nosačima za odličnu kvalitetu vožnje.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

Sa sjedala smještenog na lijevoj strani kabine, rukovatelj može promatrati gradilište i okolna područja kroz velike ostakljene plohe i nisko nagnuti vjetrobran. Dobroj vidljivosti doprinosi pogled od 360° u svim smjerovima koji pruža sustav Volvo Smart View. Taj sustav koristi više ultra-širokokutnih kamera postavljenih izvana koje stvaraju pogled na vozilo i okolnu radnu površinu iz ptičje perspektive i prikazuju ga na monitoru u vozilu. Dobrobiti tog sustava od 360° protežu se dalje od povećanja sigurnosti rukovatelja i osoblja na gradilištu; on također smanjuje ili eliminira rizik od sudaranja s drugim objektima da bi se oštećenje vozila i guma svelo na minimum, osobito pri vožnji unazad jer omogućava rukovatelju da sigurno izbjegne zapreke na tlu. Smanjenjem rizika od slučajnih oštećenja stroja niži su i troškovi popravka a rad bez zastoja je duži.

Svi zasloni i ergonomski upravljački elementi su na dohvat vrhova prstiju sa potpuno podesivog sjedala, koje ima Volvo zračni ovjes i lako se podešava prema tjelesnoj građi rukovatelja. Kabina ima svojstva nadtlaka i HVAC upravljačke elemente, kao i bogat prostor za odlaganje da se smanji zakrčenost kabine i ometanje pažnje.

Kao i svi Volvo strojevi, kruti damper je građen imajući na umu sigurnost koja je ugrađena u svaki vid stroja velike učinkovitosti. Za zaštitu i rukovatelja i osoblja na gradilištu, svi sustavi stroja, kao što su sklopke za gašenje u slučaju nužde lako su dostupni. Retarder mjenjača i funkcija sprječavanja kretanja u neutralnom stupnju prijenosa jamče sigurno upravljanje strojem na nizbrdici, dok zaštita od prevelikog broja okretaja motora automatski uspori stroj do sigurnih radnih granica.

Lagan za preglede


Volvo Rigid Hauler R100E T2Potrebni su redoviti servisni pregledi za uočavanje mogućih poteškoća prije nego se pojave i time zajamči dugi radni vijek. R100E omogućava brz i lagan pristup dnevnim servisnim pregledima i redovnom održavanju sa protukliznih stepenica i sigurnih gazišta, tako da se stroj što je moguće prije vrati na posao. Sve servisne točke su strateški grupirane i nalaze se unutar dosega sa razine tla i servisne platforme da se omogući brzo, lagano i sigurno održavanje i podešavanje stroja, a dizajn kotača izravno montiranih na naplatak podržava sigurno i brzo postavljanje i skidanje. Unutar kabine, imate vrhunski pristup dijagnostičkim podacima koristeći jednostavnu upravljačku ploču za brzu analizu i rješenja. Sa upravljačke ploče, rukovatelj može jednostavno i brzo pratiti stanje stroja i pristupiti sustavima tlaka, temperature, potrošnje goriva, dijagnostike motora, dijagnostike mjenjača i VCU dijagnostike.

R100E se također odlikuje visokom razinom hidrauličke filtracije s magnetskim usisnim filtrima na svakom sustavu hidrauličke funkcije, kao i tlačnim filtriranjem na jedinicama pumpe upravljača, kočnica i hlađenja stražnjih kočnica. Primarni i sekundarni filtri za gorivo postavljeni na motoru uz napredno dvostupanjsko filtriranje ulja sprječavaju svako štetno onečišćenje. Pun izdržljivih značajki koje pružaju vrhunsku zaštitu, R100E optimizira rad i produžava rokove održavanja dajući niže troškove poslovanja.

U rijetkim prilikama kada Volvo R100E treba više pažnje od rutinskog servisnog pregleda, Volvo stručnjaci su uvijek pri ruci da pruže specijalistički savjet putem razgranate mreže zastupnika i tehničara. Kombinirajući lokalno znanje i globalno iskustvo u rudarstvu, Volvo nudi kupcima cijelu paletu usluga - od telematskih izvještaja o stroju, ugovora o servisiranju - Volvo Services Agreements (VSA) i produženog jamstva - za povećanje profitabilnosti kroz cijeli vijek stroja.

Ključni tehnički podaci:

Nosivost kg / lb 95000 / 209,439
Zapremina tovarnog sanduka, SAE 2:1 hrpimice m3/ y3 60,4 / 79
Neto masa kg / lb 69550 / 153,331
Ukupna masa kg / lb 164550 / 362,770
Motor Cummins QST30 CAC (Tier 2 / Stage II)
Maksimalna ukupna snaga motora kW / KS 783 / 1,050
…pri broju okretaja okr/min 2100
Maks. SAE J1349 ukupni moment Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
…pri broju okretaja okr/min 1300
Maks. brzina, km/h / mph 50 / 31.1

Napomena: vi možete izravno preuzeti slike u ovom izdanju za tisak tako da kliknete ovdje.