Construction Equipment Hrvatska

Volvo ECR355E: nikada bez performansi

Novi rovokopač serije E iz Volvo Construction Equipment pruža i do 10% bolju ekonomičnost goriva, značajno povećanje sila kopanja i dizanja, upravljivost i odlično vrijeme rada bez zastoja da osigura najviši standard produktivnosti i učinkovitosti.

Predstavljanje novog rovokopača malog polumjera okretanja ECR355E iz Volvo Construction Equipment. Izgrađen na dokazanom dizajnu E serije, najnovija dopuna je snažan i precizan stroj, što 35 tonski rovokopač čini idealnim partnerom za polaganje cijevi, postavljanje oplate rova i komunalne radove.

U srcu ovog stroja za teške uvjete primjene nalazi se robusni Volvo motor atestirane norme Stage IV/Tier 4 Final. Kombinirajući veliki moment i mali broj okretaja, motor Volvo D8 isporučuje snagu od 180 kW (241 KS) i do 10% povećanje ekonomičnosti goriva, čime pomaže kupcima da učine više uz manje troškova. Napredni elektro-hidraulički sustav koji radi skladno sa snažnim Volvo motorom smanjuje potrošnju goriva i emisije, a isto tako osigurava brži i mirniji rad. Kraćim vremenima ciklusa također doprinosi i funkcija plivanja noseće ruke, koja štedi energiju pumpe pri spuštanju noseće ruke.

Da bi učinkovitost bila visoka, a troškovi poslovanja niski, ECR355E se odlikuje ugrađenim Volvo sustavom načina rada. Ovisno o zadatku koji treba izvršiti, rukovatelj može izabrati način rada - I (Idle (Prazni hod)), F (Fine (Fini rad)), G (General (Opći rad)), H (Heavy (Teški rad)) i P (Power max (Maksimalna snaga)). Novi ECO način rada koristi najnoviju tehnologiju elektroničkog upravljanja pumpom za pojačanu ekonomičnost goriva bez ikakvog smanjenja performansi u većini radnih uvjeta.

Mali polumjer, veliki potencijal

Volvo ECR355E ne samo što napravi više sa manje goriva nego i s manje napora. Na primjer, elektro-hidraulički sustav pruža značajno povećanje i u kapacitetu dizanja i u sili kopanja. Sa sposobnošću da kopa, zakreće i tovari više materijala, ECR355E postiže veću produktivnost u širokom spektru primjena i uvjeta.

Od cestogradnje do velikih infrastrukturnih radova, ECR355E se prilagođava gradilištu zahvaljujući svom čvrstom dizajnu i dugom popisu standardnih i opcijskih značajki, kao što su Volvo dozerski nož, brza spojnica, pomoćna hidraulika i opcijska dvodijelna noseća ruka. Da se bolje prilagodi i zadovolji različite zahtjeve gradilišta, Volvo ECR355E se može lako prevoziti s gradilišta na gradilište zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama. Za bolju pokretljivost stroja mogu se izabrati značajke opcijskog uskog i dugačkog podvozja. ECR355E se također odlikuje povećanim hidrauličkim protokom za točniju kontrolu u operacijama grederskog ravnanja i kombiniranih radova. Sinkronizirane noseća i kopajuća ruka pomažu lakom pomicanju kod istodobne vožnje i dizanja, a isto tako doprinose većoj kvaliteti grederskog ravnanja.

Da se poboljša i održi produktivnost na gradilištu, Volvo nudi Usluge produktivnosti. Ponašanje rukovatelja, postavke za gradilište i konfiguracija stroja su samo neki od glavnih čimbenika unutar 'Usluga produktivnosti' koji mogu biti profinjeni da se pojača produktivnost. Kupci mogu birati između brojnih opcija stroja, 'Assist' rješenja i paketa treninga za poboljšanje performansi vašeg Volvo strojnog parka - što će vam pomoći da napravite i zaradite više.

Učinite više – iz udobnosti

U svrhu manevriranja u skučene prostore gradilišta i manevriranja iz njih, najnoviji rovokopač E serije podiže letvicu upravljivosti i udobnosti rukovatelja sa brojnim novim značajkama. Unutar tihe Volvo kabine, korisnički prilagođeni modovi odziva upravljačkih palica jamče da stroj radi točno ono što rukovatelj namjerava. Hidraulički sustav je usklađen s motorom Volvo D8, dodatno pojačavajući snagu i upravljivost rovokopača. Upravljivost i lakoća rukovanja poboljšane su sučeljem upravljanja strojem (HMI - Human Machine Interface), elektroničkim sustavom koji omogućava rukovatelju da fino podesi funkcije i postavke putem monitora i tipkovnice. Integriranjem ergonomskih upravljačkih elemenata i pojednostavljenih sklopki u tipkovnicu, HMI povezuje rukovatelja i tehnologiju, stvarajući jedno kohezivno radno okruženje.

Iz Volvo kabine sa ROPS atestom, vodećom u ovoj djelatnosti, rukovatelj doživljava vidljivost u svim smjerovima oko stroja zahvaljujući velikim prozorima i uskim stupovima. Opcijska značajka Volvo Smart View objedinjuje četiri izvana postavljene kamere da se dobije pogled na stroj iz ptičje perspektive, koji se prikazuje na monitoru. Sustav omogućava rukovatelju da promatra okolni prostor - što je prednost pri radu u tijesnim prostorima.

Ergonomski dizajnirana kabina također se odlikuje velikim vertikalnim vjetrobranom za veću vidljivost i sigurnost. Veliki gornji prednji prozor može se lako zavrnuti gore i skloniti s puta, a donji segment se može ukloniti i pohraniti unutar kabine radi veće praktičnosti. Praktičnost i udobnost su optimizirane naprednim sustavom upravljanja klima-uređajem, koji se može lako podesiti putem osam inčnog LCD monitora. Vodeći sustav kruženja zraka i odleđivanja ubrzava proces zagrijavanja i hlađenja kabine za udobnije okruženje. Ostale standardne značajke uključuju podesivo sjedalo, bogat prostor za noge i amortizeri vibracija, što jamči da će rukovatelj ostati svjež, budan i usredotočen.

Zadovoljio test

Pored produktivnosti i kontrole, stroj za teške uvjete primjene je uvijek raspoloživ i spreman za rad. ECR355E je opremljen podvozjem X okvira s gornjim valjcima od kovanog čelika i moćnom nosećom i kopajućom rukom dajući održivo vrijeme rad bez zastoja i dugotrajnost. Vrata odjeljka koja se široko otvaraju omogućavaju nesmetani pristup bitnim točkama održavanja sa razine tla, uključujući tlačne ventile pumpe, filtre i paket hlađenja. A sa logično grupiranim razvodnicima podmazivanja, protukliznim pločama i obiljem rukohvata, rukovatelji se mogu okretno i sigurno vratiti na posao.

Za rušenja i druge poslove u teškim uvjetima, Volvo nudi pojačanja i pakete štitnika koji jamče da su Volvo strojevi zaštićeni. Kupci mogu izabrati između širokog izbora opcija, uključujući štitnike noseće ruke i cilindra lopate, teška bočna vrata, pojačane donje pokrove, štitnik prstena okretanja oko osi i pakete zaštite od padajućih predmeta (FOG) postavljene na kabinu.

Pored 'Usluga produktivnosti', Volvo nudi 'Usluge rada bez zastoja', dizajnirane da snize troškove popravka i otklone neplanirane zastoje. Koristeći inovativnu tehnologiju, Volvo zastupnici daljinski prate strojeve kupaca. Svaki problem se može rano dijagnosticirati i poduzeti korake za njegovo ispravljanje i nalaženje održivog rješenja.

Više nego stroj

Volvo pruža sveobuhvatan raspon priključaka i rješenja za kupce koja podržavaju novi ECR355E, dajući najkraća vremena ciklusa i maksimalnu produktivnost. Sa Volvo brzim spojnicama i sustavom upravljanja priključkom, rukovatelji mogu lako mijenjati između hidrauličkih čekića, lopata opće namjene, lopata za teške uvjete, hidrauličkog palca i Steelwrist® tiltrotatora.

Volvo nudi puni raspon brzih spojnica, koje uključuju Volvo univerzalnu i SteelWrist® brzu spojnicu S tipa. Tvornički ugrađeni tiltrotatori odlikuju se namjenskim upravljačkim palicama i zaslonom u boji koji su potpuno integrirani u sustav stroja. Tiltrotatori su u savršenom skladu s novom serijom Volvo lopata rovokopača za agresivni rez. Da se postigne ispravan protok i tlak za hidrauličke priključke kao što su kosilice, brusilice, škare, drobilice i tiltrotatori, stroj se može tvornički opremiti širokim izborom dodatnih hidrauličkih vodova za napajanje tih priključaka.

Sustav upravljanja priključkom zaštićen lozinkom omogućava pohranjivanje i do 20 različitih priključaka. Laki korisnički sustav omogućava rukovatelju da unutar kabine preko monitora podesi ispravan hidraulički protok i tlak, da bi postigao najveću učinkovitost priključaka.

Za kraće vrijeme zastoja i stručnu njegu, Volvo brže proaktivno odgovara na zahtjeve kupca i pruža punu podršku potrebama vašeg servisa i održavanja kroz svoje lokalne radionice i servisna vozila za uslugu na licu mjesta. Nadalje, Originalni Volvo dijelovi su opsežno testirani i odobreni da se zajamči trajnost stroja i dugi rad bez zastoja. Volvo zastupnici pomažu da izvučete više iz svakog stroja nudeći slobodan pristup kompletnoj ponudi usluga, koje osiguravaju maksimalnu zaštitu prihoda kupca.

ECR355E Tehnički podaci

Na osnovi konfiguracije stroja: ECR355EL, 2-dijelna noseća ruka 6,2 m, ruka 2,55 m, papuča 700 mm.

Ključni tehnički podaci:

Motor D8J  
Radna masa kg 34 100 - 38 000
lb  75 200 - 83 800 
Ukupna snaga kW 180
KS (imp) 241 
...pri broju okretaja motora okr/min 1 800 
Zapremina lopate m3 0,92 - 2,06
y3 1,24 - 2,69 
Nosivost uz podvozje kg  12 680 
lb  27 490 
... na dosegu / visini 6,0 / 1,5 
ft  20 / 5
Maks. doseg kopanja mm  10 741 
ft in  35'3" 
Maks. dubina kopanja mm  6 818 
ft in  22'4" 
Sila kidanja, SAE J1179 (Normalno) kN  165 
lbf  37 090 
Sila kidanja, SAE J1179 (Pojačano)
kN  179 
lbf  40 240 
Sila izvlačenja, SAE J1179 (Normalno) kN  133
lbf  29 900
Sila izvlačenja, SAE J1179 (Pojačano)
kN  144 
lbf  32 370 
Sveukupna širina mm  3 340 
ft in  10'11" 
Polumjer zakreta stražnjeg dijela mm  1 900
ft in  6'3"