Construction Equipment Hrvatska

Srednje veliki utovarivači na kotačima serije H nude 20% bolje iskorištenje goriva

Pružajući i do 20% bolju ekonomičnost goriva, dodanu svestranost i niže troškove poslovanja kroz cijeli vijek trajanja, ažurirani Volvo utovarivači na kotačima L60H, L70H i L90 su tvornice snage s brojnim talentima.

Volvo wheel loader L60H T4F

Teško je zamisliti da srednje veliki utovarivači na kotačima od Volvo Construction Equipment mogu biti još bolji, ali usavršeni modeli L60H, L70H i L90H nude unapređenje u svakom pogledu. Prvi proizvođač koji je popularizirao koncept utovarivača na kotačima prije više od pola stoljeća, Volvo CE koristio je inženjersku izvrsnost da usavršene modele učini lakšim za korištenje i da optimizira osnovne postavke Volvo stroja: dobra ekonomičnost goriva, produktivnost, pouzdanost i vrijeme rada bez zastoja. Najnovija generacija serije H sada je vrhunski utovarivač na kotačima, koji pokazuje kako je Volvo CE na svom polju ostao predvodnik u ovoj djelatnosti.

I do 20% efikasniji

Volvo utovarivač na kotačima L90H T4FJedno od područja najvećih poboljšanja u odnosu na prethodnike je ekonomičnost potrošnje goriva – srednje veliki utovarivači na kotačima su tu i do 20% bolji. Sa snažnim motorima i inteligentnom hidraulikom kao zaštitnim znakom serije H, ključni čimbenik u poboljšanju ekonomičnosti goriva kod novih usavršenih modela je funkcija zaključavanja. Ova opcijska značajka eliminira gubitke u pretvaraču momenta stvarajući izravan pogon između motora i mjenjača, koji radi usklađeno s osovinama. Zaključavanje pretvarača momenta je također automatsko i ne zahtijeva intervenciju rukovatelja, a može se korisnički prilagoditi za daljnje poboljšanje vremena ciklusa i iskorištenja goriva. Efikasnost svakog radnog ciklusa je poboljšana povećanjem najveće brzine do 50 km/h, olakšano opcijskom funkcijom zaključavanja. S dostupnošću na utovarivačima L70H i L90H, rukovatelji mogu očekivati bolji odziv u vožnji, performanse na nagibima, brži rad pri utovaru i nošenju i mirniju vožnju.
Za usklađivanje s poslom i uvjetima tla, rukovatelj može jednostavno podesiti upravljanje vučnom silom na obodu kotača, što će ne samo uštedjeti gorivo, nego će isto tako smanjiti trošenje guma i spriječiti proklizavanje kotača dajući učinkovito punjenje lopate. Za najbolje iskorištenje snage motora u svim primjenama, serija H je opremljena sustavom Smart Control koji jamči da će u svim situacijama biti primijenjen ispravan zakretni moment. Osim toga, Eko-papučica dodatno smanjuje potrošnju goriva zahvaljujući mehaničkom povratnom otporu koji potiče rukovatelja da smanji gas kada se broj okretaja motora približi prekoračenju optimalnog radnog opsega.

Prvak u produktivnosti

Produktivnost je povećana vrhunskom stabilnosti stroja. Nova optimizirana jedinica za utovar i protuuteg novog dizajna jamče da oni ostaju čvrsto na zemlji bez obzira kakav je teren. Model L90H se također odlikuje sa 73 mm većom visinom dizanja i do 3% većom nosivosti na vrhu kraka.
Nisu samo strojevi L60H, L70H i L90H spremni za svaki izazov - iz udobnosti i sigurnosti prostrane Volvo kabine, i rukovatelj je spreman za produktivnu radnu smjenu. Da potakne podrži produktivnost rukovatelja, Volvo kabina je prostrana, s premještenim ključem paljenja radi lakše upotrebe, s ergonomskim upravljačkim elementima i dobrom vidljivošću priključka i okolnog gradilišta. Vidljivost je dodatno poboljšana novim dizajnom bočnih zrcala i kamerom stražnjeg pogleda, i opcijskom prednjom kamerom.
Upravljivost je zajamčena elektro servo upravljanjem. Opcijska značajka pruža rukovatelju potpunu komandu nad hidrauličkim funkcijama olakšavajući prebacivanje između linearnih i pojedinačnih upravljačkih ručica. Pazeći na izvršavanje operacije, rukovatelji mogu birati između tri hidrauličke postavke da prilagode upravljanje ručicom prema svojim poželjnim postavkama. Ručica uključuje zapor (držanje) treće funkcije, funkciju "izbacivanje noseće ruke", vraćanje u položaj kopanja, kao i niveliranja lopate, koja automatski vraća lopatu iz položaja istresanja i iz položaja zahvata. Koristeći lako čitljivi Contronics zaslon, rukovatelj ima potpuni pregled vitalnih informacija o stroju i može izvršiti razne konfiguracije, a sve iz udobnosti sjedala podesivog po vlastitoj želji.

Strojevi s brojnim talentima

Utovarivači na kotačima nove generacije L60H, L70H i L90H nisu samo efikasni, nego su prikladni za širok raspon primjena, zahvaljujući Volvo Torque Parallel (TP) utovarnim polugama paralelnog momenta. Zajedničko utovarivačima na kotačima serije H – od L60H do L220H–, TP poluge objedinjuju prednosti Z-bar i paralelnih poluga da bi isporučili veliki zakretni moment otkidanja i odličan paralelni prijenos u čitavom rasponu dizanja. Rukovatelj ima potpunu kontrolu nad teretom, koji pouzdano ostaje vodoravan tijekom cijele operacije dajući povećanu sigurnost i produktivnost.
Volvo utovarivač na kotačima L90H T4F Kakav god da je posao, Volvo ima alate da ga se obavi. Usavršena serija H kompatibilna je sa širokim rasponom namjenski izrađenih priključaka, uključujući hvataljke ("grajfere"), metle, krakove za rukovanje materijalima, ralice za snijeg, kao i priključke izrađene po narudžbi za specifične potrebe. Od lakih materijala do teških stijena, strojevi su izrađeni da im pristaju brojne Volvo lopate, kao što su one opće namjene, lopate za ravnanje, za rasute terete, lake materijale i mnoge druge. Da bi pokrenuo korištenje više različitih priključaka, rukovatelj može mijenjati alate praktički u sekundi s Volvo nosačem priključaka, opremljenim vizualnim pokazivačem koji pokazuje da je priključak pravilno zaključan i spreman za uporabu. Za korištenje priključaka s hidrauličkim pogonom, strojevi L60H, L70H i L90H se mogu opremiti opcijskom trećom i četvrtom funkcijom. Svestranost je također poboljšana Volvo vilicom za palete, koja nudi veliku vidljivost i prednosti TP poluga i paralelnog dizanja. Idealne za rukovanje paletama i materijalom, Volvo vilice su dizajnirane za teške uvjete primjene, i omogućavaju da se strojevi kreću bez napora po različitim radilištima, kao što su stovarišta, skladišta i luke.

Ostanite u pokretu


Vlasnici će primijetiti ne samo da im se smanjuju računi za gorivo, nego će također očekivati smanjenje troškova za servisiranje i zamjenu dijelova, zahvaljujući činjenici da je stroj dizajniran za izdržljivost i malo potrebnog održavanja, što produžava raspoloživost stroja i poboljšava sigurnost rukovatelja. Poznati po svojoj pouzdanosti, usavršeni utovarivači na kotačima serije H izrađeni su s jakim okvirom i središnjim zglobom, vodećim u ovoj djelatnosti, koji u kombinaciji s idealno usklađenim originalnim Volvo pogonskim sklopom postiže dugotrajne performanse. Poboljšani kapacitet hlađenja regulira temperaturu komponenti dajući veću iskoristivost stroja pri korištenju priključaka koji stavljaju teške zahtjeve na hidrauliku. Zajedno s opcijom vanjskog hlađenja osovine - idealno za teške radove - te dvije značajke udvostručavaju rokove zamjene ulja da se postigne dulji rad bez zastoja i niži troškovi održavanja. Osim toga, trošenje komponenti je smanjeno s novo dizajniranom opcijskom značajkom odgođenog gašenja motora, koja isključuje stroj tek nakon što se turbopunjač ohladi na idealnu temperaturu.

Jednostavan servis i podrška

Volvo utovarivač na kotačima L90H T4FZa maksimalno vrijeme rada bez zastoja, poklopac motora se otvara elektronički, pružajući pristup sa razine tla do grupiranih servisnih točaka i hladnjaka, što omogućava da se servis izvrši brzo i sigurno. Za lakše čišćenje, sada se instalacija novog hladnjaka izvlači van, a premještena uljevna grla skraćuju vrijeme punjenja za ulje mjenjača i motora. Nadalje, rukohvati i stube su obojeni narančasto da osoblju na održavanju pomognu u kretanju oko stroja. To pomaže da se stroj u najkraćem mogućem roku vrati na posao. Ljestve za pristup s osloncem u tri točke i protuklizna gazišta, uz čvrste i strateški raspoređene rukohvate dodatno podržavaju sigurnost.
Da se smanje ukupni troškovi vlasništva i poveća profitabilnost kroz cijeli vijek stroja, Volvo pruža čitavu paletu rješenja za kupce - od Originalnih Volvo dijelova, priključaka izrađenih po mjeri, izvještaja o efikasnosti i proaktivnog nadziranja stroja. Kupci mogu jednostavno izabrati između raznih Volvo usluga i uvrstiti ih u paket Volvo ugovora o servisu.
Usavršeni utovarivači na kotačima serije H su proizvodne tvornice snage, dizajnirani da postignu najniže troškove po toni. S četiri ključna čimbenika, a to su niska potrošnja goriva, visoka produktivnost, pouzdanost i rad bez zastoja, novi usavršeni Volvo utovarivači na kotačima L60H, L70H i L90H su snaga s kojom se računa.

Ključni tehnički podaci:

 L60H T4f
 L70H T4f
 L90H T4f
Statička nosivost na vrhu kraka pri punom okretu kg 7 630 8 500 9 700
Zapremina lopate m3 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Hvataljke ("grajfer") za trupce m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1,3 - 2,4
Radna masa kg
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Sila kidanja kN 84.9 96.5 137.7
Motor
D6J D6J D6J
Maks. snaga pri okr/min 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995 btto kW 122 127 137
. . . ISO 9249, SAE J1349 neto kW 122 127 137
Maks. moment pri okr/min 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995 btto Nm 820 853 934
. . . ISO 9249, SAE J1349 neto Nm 820 853 934
Gume
 17.5 R25, 20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25

L60H: Na osnovi lopate 2,1 m³ STE P BOE

L70H: Na osnovi lopate 2,4 m³ STE P BOE

L90H: Na osnovi lopate 2,8 m³ STE P BOE

Veljača 2018.

Napomena: vi možete izravno preuzeti slike u ovom izdanju za tisak tako da kliknete ovdje.