Construction Equipment Hrvatska

Izradili najbolji: predstavljanje posve novog Volvo stroja za rukovanje materijalom EW240E

Gradeći na svom ogromnom iskustvu, Volvo Construction Equipment je kreirao svoj do sada najjači i najinovativniji stroj za rukovanje materijalom - EW240E Material Handler.

Specifično dizajniran za djelatnosti zbrinjavanja i recikliranja otpada i izrađen u tvornici Volvo, novi EW240E stroj za rukovanje materijalom iz Volvo Construction Equipment snažan je i pouzdan partner u onom što mogu biti izazovni radni uvjeti. Ovaj svestrani stroj obećava maksimalnu produktivnost i prilagodljivost sa širokom ponudom svojih iskušanih i testiranih značajki.

EW240E Material Handler težak je 26 tona, a pokreće ga Volvo motor norme Tier 4 final, koji osigurava snagu od 129 kW (173 KS), i postiže maksimalni moment od 850 Nm pri samo 1 350 okr/min. Sa svojom nosećom rukom od 6,5 metara i pet metarskom rukom tipa "labuđi vrat", stroj ima impresivni doseg prema naprijed veći od 11 metara. 

Namjenski izrađen za rukovanje materijalom

Izrađen na desetljećima inženjerskog iskustva, EW240E Material Handler je namjenski građen za poslove rukovanja materijalom. Zahvaljujući dokazanim komponentama koje su zajedničke s drugim Volvo rovokopačima na kotačima, Volvo može posvetiti vrijeme usavršavanju novog stroja kako bi on zadovoljio specifične zahtjeve poslova na rukovanju materijalom. Budući da je najnoviji stroj zasnovan na utvrđenom dizajnu svojih prethodnika, on se odlikuje mnogim novim značajkama, koje su prošle stroge postupke testiranja u stvarnim radnim uvjetima.

Dizajniran za održavanje visoke produktivnosti i minimum vremena u zastojima, EW240E stroj za rukovanje materijalima je idealan za poslove koji zahtijevaju optimalni doseg i vrhunsku vidljivost. Stroj je proizveden s namjenskim nadgrađem i pojačanim podvozjem da podnese sile kojima je izložen u poslovima razvrstavanja otpada. Ostale razlike u usporedbi sa standardnim rovokopačem uključuju hidrauličko izdizanje kabine, četiri stabilizatora kao standard, kotače od pune gume, ravnu noseću ruku izrađenu po mjeri koja je dovoljno prilagodljiva da se na nju može postaviti ili pet metarska ruka tipa "labuđi vrat" ili četiri metarska ruka za hvatanje/razvrstavanje.

Učinkovitost je poboljšana plivajućom funkcijom noseće ruke i amortiziranjem njenog cilindra što svodi na minimum potresanje i drži hvataljku ("grajfer") na mjestu dajući veću stabilnost. Za još veću točnost, upravljanje hvataljkom i sustav mekog kočenja otklona rade skladno tijekom istodobnih operacija, pri čemu optimizirani hidraulički sustav pruža trenutni odziv.

Rukovatelji mogu raditi iz udobnosti prostrane Volvo kabine, koja se može izdići i do pet metara iznad tla pružajući pogled u razini očiju. Održavajući mirno rukovanje pri radu na visini, kabina se također odlikuje amortizerima dvostrukog prigušivanja za smanjenje buke i vibracija. Za veću sigurnost, EW240E stroj za rukovanje materijalima opremljen je graničnikom privlačenja ruke da se izbjegne sudaranje kabine i hvataljke. Kao posebnu sigurnosnu značajku kod rada u natkrivenim prostorima, Volvo nudi opcijsku funkciju ograničenja po visini. Ulazak u kabinu i izlazak iz nje je rukovateljima je olakšan zahvaljujući žarko obojanim rukohvatima i novo dodanim stepenicama na potpornjima.

Svestran po prirodi

Svestran po prirodi, EW240E stroj za rukovanje materijalima može se konfigurirati i izvana i iznutra. Kupci mogu maksimalno povećati produktivnost dizajnirajući stroj koji specifično odgovara njihovom poslu. Na primjer, kupci mogu izabrati hoće li imati ruku tipa "labuđi vrat" ili ravnu ruku kako bi zajamčili da će pri radu uvijek imati najbolji zahvat materijala. Optimizirane tvornički ugrađenim pomoćnim hidrauličkim krugovima, odgovarajuće hvataljke ("grajferi") rade u savršenom skladu sa Volvo strojem i mogu se dobiti u tvornici Volvo.

Ne samo što se stroj može lako korisnički prilagoditi za posao, nego se može prilagoditi sa više opcija kako bi najbolje zadovoljio potrebe operacije kupaca. S velikim ostakljenim površinama, Volvo kabina pruža vidljivost u svim smjerovima i vrhunsku sigurnost. Za bolju vidljivost, kupci mogu izabrati značajku Volvo Smart View ili jednodijelni prozor od polikarbonata sa zaštitnim filmom. Za još veću praktičnost, funkcija udobnog upravljanja vožnjom - Comfort Drive Control (CDC) - pruža rukovatelju mogućnost da usmjerava stroj koristeći samo valjčić na upravljačkoj palici, sve do brzine od 20 km/h (12mph) - što je nova značajka u ponudi Volvo rovokopača na kotačima. Specifičnost strojeva za rukovanje materijalima EW220E i EW240E jeste da su to strojevi koji se mogu naručiti iz tvornice bez stupa upravljača. To omogućava rukovatelju da upravlja cijelim strojem, uključujući i tiltrotator i potpornje koristeći samo upravljačke palice.

E za efikasnost

Stroj za rukovanje materijalom EW240E Material Handler je po načinu kako radi i pametan i štedljiv u potrošnji goriva. Funkcija automatskog praznog hoda smanjuje broj okretaja motora na prazan hod kada se komande ne diraju neko zadano vrijeme, a uz to automatsko gašenje motora, dodatno pomaže da se smanji potrošnja goriva. Poboljšan ECO načinom rada, koji se automatski uključuje, stroj za rukovanje materijalom EW240E Material Handler je pun značajki koje povećavaju ekonomičnost goriva i smanjuju trošenje stroja.

Da bi vaš stroj bio uvijek spreman za pokret, EW240E Material Handler je dizajniran imajući na umu lakoću servisiranja. Na cijeloj paleti rovokopača serije E, točke mazanja su grupirane zajedno, a filtri su smješteni iza širokih vrata motornog prostora, i sve je dohvatljivo sa razine tla. S poboljšanim pristupom do mjesta kao što su hladnjaci i mrežice, održavanje je lagano i pomaže rukovateljima da "ostanu u sedlu", iako su na kotačima.

Sa strojem koji je cijeli izrađen u Volvo tvornici kupci imaju pristup širokoj ponudi Volvo usluga - osmišljenih da zajamče maksimalni povrat ulaganja. Od Originalnih Volvo dijelova i Volvo servisnih tehničara do proaktivnog praćenja stroja i školovanja rukovatelja - sve je dostupno sa jednog mjesta.

EW240E Stroj za rukovanje materijalom

Ključni tehnički podaci:

Motor Volvo D6J 
Radna masa 
Ravna noseća ruka, ruka za razvrstavanje 4 m, dvojni kotači s punim gumama 10.00-20, hvataljka za razvrstavanje sa brzom spojnicom (1 500 kg)
kg  25 900 
lb  57 100 
Radna masa
Ravna noseća ruka, ruka "labuđi vrat" 5 m, dvojni kotači s punim gumama 10.00-20, hvataljka 600 l (1 600 kg)
kg 26 000 
lb  57 320 
Ukupna snaga kW  129 
KS (imp)  173 
...pri broju okretaja motora okr/min  1 800 
Maks. doseg kopanja mm  11 000 
ft in 36'1" 
Maks. brzina km/h  20 
mph  12,4