ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Volvo L260H: Κέρδος σε κάθε βήμα

Η νέα παρουσίαση της Volvo Construction Equipment, ο ελαστικοφόρος φορτωτής L260H, προσφέρει βέλτιστες επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένης αποδοτικότητας καυσίμου έως και 10% και αύξησης της παραγωγικότητας κατά 15%.

Η Volvo Construction Equipment, η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε ελαστικοφόρο φορτωτή 35 τόνων στην αγορά το 2011 – τον L250G, παρουσιάζει τώρα το L260H, το τελευταίο μοντέλο της σειράς H. Κατασκευασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις, το μηχάνημα 35 τόνων έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές βαρέος τύπου και έχει αναβαθμιστεί με την τελευταία τεχνολογία.

Όλο και ψηλότερα!

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το L260H προσφέρει έως και 15% μεγαλύτερη παραγωγικότητα, χάρη στο έξυπνα ανασχεδιασμένο μετατρόχιο, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 50 mm, και τη βελτιστοποιημένη κατανομή βάρους του μπροστινού πλαισίου και του συστήματος βραχίονα ανύψωσης. Aυτά τα δύο χαρακτηριστικά μαζί επιτρέπουν τη χρήση μεγαλύτερων κάδων.

Προετοιμασμένο για παραγωγικότητα, το L260H είναι εξοπλισμένο με πανίσχυρο κινητήρα D13, αποδίδοντας 6% περισσότερη ισχύ και 5% περισσότερη ροπή από το L250G. Τα υδραυλικά συστήματα ανίχνευσης φορτίου επόμενης γενιάς έχουν σχεδιαστεί ώστε να ενισχύουν την ανταπόκριση των παρελκόμενων και να βελτιώνουν την ταχύτητα ανύψωσης και κατεβάσματος της μπούμας. Για πιο γρήγορους χρόνους του κύκλου, το νέο κιβώτιο μετάδοσης HTL310 λειτουργεί σε αρμονία με τον πανίσχυρο κινητήρα και τους άξονες και ο νέος μετατροπέας προσφέρει αυξημένη ροπή, με αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις. Επιπλέον, τα βήματα μεταξύ των γραναζιών έχουν μειωθεί, για ταχύτερη επιτάχυνση.

Η αποδοτικότητα καυσίμου έχει αυξηθεί κατά 10%, χάρη σε μια σειρά από βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Το υδραυλικό σύστημα επόμενης γενιάς εξοικονομεί ενέργεια από την υδραυλική αντλία για άλλες λειτουργίες, μειώνοντας την παροχή υγρού κατά το κατέβασμα και την εκκένωση, ενώ τo νέo φρένo στάθμευσης ξηρού τύπου εξαλείφει τις απώλειες τριβής που προκαλούνται από τα εσωτερικά πολύδισκα φρένα υγρού τύπου. Επιπλέον, η αναβαθμισμένη τεχνολογία OptiShift ενσωματώνει τη λειτουργία Reverse By Braking (RBB) – κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Volvo – και νέο μετατροπέα ροπής με λειτουργία κλειδώματος, δημιουργώντας άμεση μετάδοση κίνησης μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.

Στην εξοικονόμηση καυσίμου συμβάλει επίσης το σύστημα Fully Automatic Power Shift (FAPS), το οποίο εξασφαλίζει ότι το μηχάνημα λειτουργεί πάντοτε με την ιδανική σχέση μετάδοσης. Το L260H είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα eco πεντάλ – ένα χαρακτηριστικό μοναδικό της Volvo – το οποίο ενθαρρύνει την οικονομική λειτουργία εφαρμόζοντας μηχανική δύναμη απώθησης ως αντίδραση στην υπερβολική χρήση του γκαζιού.

Εγγυημένη κερδοφορία

Το L260H διατίθεται με τέσσερις νέους κάδους – τον κάδο βράχων Volvo, τον κάδο άμμου Volvo και δύο κάδους μεταφόρτωσης υλικών Volvo – ειδικά σχεδιασμένους για να ταιριάζουν με το μηχάνημα. Βελτιστοποιημένοι για την εκάστοτε εφαρμογή, οι κάδοι επιτρέπουν στον ελαστικοφόρο φορτωτή να λειτουργεί στη μέγιστη χωρητικότητα, βοηθώντας τους πελάτες να εξοικονομούν χρόνο, χρήμα και προσπάθεια.

Ο κάδος βράχων Volvo διαθέτει πλέον μεγαλύτερο πυθμένα και μπορεί να συγκρατήσει 11,5% περισσότερο υλικό από ό,τι πριν, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας. Για εφαρμογές διάνοιξης σήραγγας, η Volvo προσφέρει επίσης κάδους βράχων πλευρικής εκκένωσης.

Βελτιστοποιημένος για διαχείριση άμμου ή αδρανών σε μικρά κομμάτια, ο κάδος άμμου Volvo 6,6 m³ είναι η ιδανική επιλογή για λειτουργία σε μαλακό έδαφος. Ο μακρύς πυθμένας του κάδου μεγιστοποιεί τη διείσδυση βελτιώνοντας την πρόσφυση, ενώ ο επίπεδος σχεδιασμός του βοηθά στη διατήρηση καθαρού και επίπεδου χώρου εργασίας.

Ο επανασχεδιασμένος κάδος μεταφόρτωσης υλικών 7,3 m³ της Volvo γεμίζει ευκολότερα και οι νέες κυρτές πλευρές ελαχιστοποιούν τη διαρροή, για έως και 5% μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Ο L260H μπορεί να βελτιστοποιηθεί για εφαρμογές φόρτωσης και μεταφοράς, χάρη στο προαιρετικό σύστημα ανάρτησης μπούμας που ενεργοποιείται αυτόματα, μειώνοντας την αναπήδηση. Επιπλέον, η Volvo προσφέρει μια σειρά πακέτων μεταφόρτωσης υλικών.

Με το σύστημα υποβοήθησης φορτίου, ένα δυναμικό σύστημα ζύγισης φορτίου, οι πελάτες μπορούν να διαχειρίζονται τις εργασίες που έχουν αναλάβει και να παρακολουθούν εύκολα την παραγωγικότητα. Υποστηριζόμενο από την οθόνη αφής 10 ιντσών Volvo Co-Pilot, το σύστημα υποβοήθησης φορτίου παρακολουθεί την ποσότητα του μετακινούμενου υλικού, ώστε κάθε βήμα να αποφέρει κέρδος.

Μεγαλύτερη άνεση, μεγαλύτερη απόδοση

Κατασκευασμένο για να εργάζεται σκληρά, το L260H είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει ένα αποδοτικό περιβάλλον εργασίας. Με τη δυνατότητα χρήσης ενός ή πολλαπλών μοχλών και επιλογής από τρία υδραυλικά προγράμματα λειτουργίας – ανάλογα με την προτιμώμενη απόκριση – το L260H μπορεί να εξατομικευθεί προκειμένου να βελτιώσει την άνεση και την παραγωγικότητα. Επιπλέον, η νέα λειτουργία οριζοντίωσης του κάδου επιτρέπει στον κάδο να επιστρέφει αυτόματα σε οριζόντια θέση, τόσο από τη θέση εκκένωσης όσο και από τη θέση ανάκλησης, μειώνοντας την κόπωση του χειριστή. Για μεγαλύτερη άνεση, το σύστημα άνετης οδήγησης (Comfort Drive Control, CDC) επιτρέπει την οδήγηση του μηχανήματος με τη χρήση ενός μικρού μοχλού. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα επιλογής του νέου ρυθμιζόμενου premium καθίσματος ISRI, για μείωση της κόπωσης.

Η ορατότητα από την καμπίνα έχει βελτιωθεί με νέους καθρέφτες πίσω θέασης ενώ μπορεί να προστεθεί επίσης μια προαιρετική κάμερα πίσω θέασης, η οποία λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα ανίχνευσης ραντάρ ώστε να παρέχει στον χειριστή οπτική και ακουστική ειδοποίηση, ενημερώνοντάς τον για κοντινά αντικείμενα.

Ασφαλής διαχείριση φορτίου

Προσφέροντας ισχύ σε απαιτητικές εφαρμογές, το L260H έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την αντοχή και έχει σχεδιαστεί για εύκολη συντήρηση. Ο δοκιμασμένος σύνδεσμος τύπου Ζ της Volvo παρέχει υψηλή διαρρηκτική δύναμη, επιτρέποντας τη μέγιστη ανύψωση πλήρως γεμάτων κάδων. Για μακροχρόνια απόδοση, ο βραχίονας ανύψωσης έχει διπλή στεγανοποίηση σε κάθε πείρο. Η ισχυρή δομή πλαισίου συνδυάζεται ιδανικά με το συγκρότημα μετάδοσης κίνησης Volvo και διαθέτει υδραυλικό ανεμιστήρα ψύξης για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας των εξαρτημάτων. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί επίσης αυτόματα σε ανάστροφη φορά, για αυτόματο καθαρισμό των μονάδων ψύξης. Για τη μείωση της φθοράς των εξαρτημάτων, μπορεί να προγραμματιστεί αυτόματη ενεργοποίηση καθυστερημένης απενεργοποίησης του κινητήρα. Η νέα λειτουργία απενεργοποιεί το μηχάνημα όταν ο υπερσυμπιεστής έχει κρυώσει στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Το L260H προσφέρει κορυφαία δυνατότητα σέρβις και εύκολη συντήρηση για την αύξηση του ωφέλιμου χρόνου χρήσης. Η καμπίνα έχει δυνατότητα κλίσης είτε σε γωνία 30º είτε 70º, παρέχοντας ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ζωτικά εξαρτήματα ενώ η πρόσβαση στον κινητήρα γίνεται μέσω ενός ηλεκτρονικά ανοιγόμενου καπό κινητήρα. Επιπλέον, οι συσσωρευτές ανάρτησης μπούμας βρίσκονται τώρα στο εξωτερικό του μπροστινού πλαισίου και το φρένο στάθμευσης είναι εξωτερικό, για ευκολότερη πρόσβαση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων. Επιπλέον, οι κουπαστές και τα σκαλιά έχουν βαφτεί σε πορτοκαλί χρώμα, για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των τεχνικών συντήρησης και των χειριστών στο μηχάνημα.

Η Volvo προσφέρει επίσης μια σειρά από υπηρεσίες για ενίσχυση της απόδοσης. Τα γνήσια ανταλλακτικά της Volvo, η προληπτική παρακολούθηση, η εκπαίδευση των χειριστών και η προσομοίωση εργοταξίου της Volvo αποτελούν μερικές από τις πολλές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι το L260H θα μεγιστοποιήσει την απόδοση της επένδυσης για τους ιδιοκτήτες.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

L260H

T3

T4f

Στατικό φορτίο ανατροπής σε πλήρη στροφή

kg

23 770

23 770

Χωρητικότητα κάδου

m3

5.3-10.2

5.3-10.2

Βάρος λειτουργίας

kg

34 000 - 39 000

34 000 - 39 000

Διαρρηκτική δύναμη

kN

328

328

Κινητήρας

Volvo D13E

Volvo D13J

Μέγ. ισχύς στις

r/min

1 500

1 500

. . . SAE J1995 μικτή

kW

310

310

. . . ISO 9246, SAE J1349 καθαρή

kW

309

309

Μέγ. ροπή στις

r/min

1 100

1 100

. . . SAE J1995 μικτή

Nm

2 343

2 343

. . . ISO 9246, SAE J1349 καθαρή

Nm

2 328

2 328

Ελαστικά

29.5 R25, 875/65R29

Βάσει της διαμόρφωσης του μηχανήματος: Βάσει κάδου STE BOE P 6,7 m³/8,8 yd³