ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Πτώση 2% στις πωλήσεις της Volvo CE κατά το τρίτο τρίμηνο

Βελτίωση του περιθωρίου κέρδους παρά τον αμετάβλητο όγκο πωλήσεων της Volvo Construction Equipment κατά το τρίτο τρίμηνο.

H βελτίωση της ευρωπαϊκής αγοράς και της εισροής παραγγελιών έως και 17% δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τη συνεχιζόμενη αδυναμία σε άλλες αγορές, με αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεων της Volvo Construction Equipment (Volvo CE) κατά 2% το τρίτο τρίμηνο, μετά την προσαρμογή της ισοτιμίας.

Οι καθαρές πωλήσεις κατά το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 3% στα 11.539.000 σουηδικές κορώνες (11.884). Μετά την προσαρμογή της ισοτιμίας οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2%. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στις 601.000.000 σουηδικές κορώνες (576), πράγμα που αντιστοιχεί σε λειτουργικό περιθώριο 5,2% (4,8).

Η καθαρή εισροή παραγγελιών κατά το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 17% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2015, παρότι ξεκίνησε από χαμηλά επίπεδα. Η εισροή παραγγελιών αυξήθηκε σε όλες τις περιοχές. Στην Ευρώπη, η υψηλότερη εισροή παραγγελιών στη Γαλλία και τη Γερμανία αντισταθμίστηκε από τον χαμηλότερο όγκο παραγγελιών στη Νορβηγία και τη Ρωσία. Η αύξηση στη Βόρεια Αμερική οφείλεται εν μέρει στην παρουσίαση των μικρών μηχανημάτων με κινητήρες προδιαγραφών Tier IV final. Στη Νότια Αμερική η αύξηση της εισροής παραγγελιών σχετίστηκε σε μεγάλο βαθμό με την SDLG στη Βραζιλία. Η εισροή παραγγελιών στην Ασία (συμπεριλαμβανομένης της Κίνας) ήταν κατά 24% υψηλότερη. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της αυξημένης εισροής παραγγελιών για τη μάρκα της Volvo στην Κίνα, κυρίως για εκσκαφείς, και της συνεχιζόμενης ισχυρής ανάπτυξης στην Ινδία, καθώς και των αυξήσεων όσον αφορά προϊόντα της επωνυμίας SDLG στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Κατά το τρίτο τρίμηνο, οι παραδόσεις κινήθηκαν σε παρόμοιο επίπεδο με πέρυσι. Ο μεγαλύτερος όγκος παραδόσεων στην Ευρώπη, καθώς και προϊόντων της επωνυμίας SDLG σε εξαγωγικές αγορές και στη σταθεροποιούμενη κινεζική αγορά εκσκαφέων, αντισταθμίστηκε από χαμηλότερες πωλήσεις μηχανημάτων της επωνυμίας Volvo στη Μέση Ανατολή και την Αμερική. 

«Παρά τη συνεχιζόμενη χαμηλή ζήτηση, το λειτουργικό περιθώριο βελτιώθηκε ελαφρώς κατά το τρίτο τρίμηνο στο 5,2%. Περαιτέρω θετικές εξελίξεις ήταν η ελαφρά αύξηση των παραγγελιών σε όλους τους τομείς, από χαμηλά επίπεδα στις περιοχές BRIC», σχολίασε ο Martin Weissburg, πρόεδρος της Volvo Construction Equipment. «Δεν βλέπουμε άμεση αύξηση της ζήτησης και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να επικεντρωθούμε στα δυνατά σημεία της Volvo CE».

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου η Volvo CE παρουσίασε μια σειρά από καινοτομίες όπως ο υβριδικός ελαστικοφόρος φορτωτής με δυνατότητα βελτίωσης της αποδοτικότητας καυσίμων έως και 50% και τα πρωτότυπα αυτόνομου ελαστικοφόρου φορτωτή και μεταφορικού οχήματος.

Tab Q3 2016Τέλος.

Οκτώβριος 2015

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.volvoce.com/press
ή επικοινωνήστε με:

Tiffany Cheng
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
Volvo Construction Equipment
Τηλ: κωδ. διεθνών κλήσεων
+32 499 56 68 47
Email: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan
SE10
Λονδίνο
Τηλ: κωδ. διεθνών κλήσεων 
+44 77 333 50307
Email: brian.osullivan@se10.com

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.thenewsmarket.com/volvogroup για πρόσβαση σε βίντεο στάνταρ ποιότητας εκπομπής του Ομίλου Volvo. Μπορείτε να δείτε και να ζητήσετε βίντεο σε μορφή αρχείων MPEG2 ή σε ταινίες Beta SP. Η εγγραφή και το υλικό βίντεο είναι δωρεάν για τα μέσα ενημέρωσης.