ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η Volvo CE παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «The Megaproject Listing»: Moving the city of Kiruna

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «The Megaproject Listing» μεταφέρει τους θεατές στη βορειότερη πόλη της Σουηδίας, την Κιρούνα – μια πόλη που μετακομίζει ολόκληρη. Η Κιρούνα πρόκειται να μετεγκατασταθεί 3 χιλιόμετρα ανατολικά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα βυθιστεί λόγω των εργασιών εξόρυξης στο συνεχώς αναπτυσσόμενο ορυχείο.

Η ταινία «Moving a City» περιγράφει την ιστορική μετακίνηση της Κιρούνα και των προκλήσεων αυτού του έργου. Η βορειότερη πόλη της Σουηδίας ιδρύθηκε πριν από πάνω από 100 χρόνια λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων σιδηρομεταλλεύματος. Σήμερα, οι εξορύξεις είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για την πόλη. Στην πραγματικότητα, το ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος είναι τόσο σημαντικό που η Κιρούνα μετακινεί ολόκληρο το κέντρο της πόλης προκειμένου να επιτρέψει τη συνέχιση και επέκταση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Περίπου 6.000 άνθρωποι θα πρέπει να μετακομίσουν κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών. Επίσης, περίπου 3.000 σπίτια θα κατεδαφιστούν και θα ξαναχτιστούν ή θα μετεγκατασταθούν κατά τη μετακίνηση που εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά 1,3 δισ. ευρώ.

Volvo Megaproject Listing Κιρούνα

Παρότι η Κιρούνα αντιμετωπίζει ένα δύσκολο έργο, η μετεγκατάσταση θεωρείται επίσης ευκαιρία για τη δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης και βιώσιμης πόλης για τους κατοίκους της κοινότητας.

«Σε αυτή την ταινία παρακολουθούμε το έργο μετεγκατάστασης και τον τρόπο που εργάζονται τα μηχανήματα της Volvo στο νέο κέντρο της πόλης, προετοιμάζοντάς το για την ανέγερση νέων διαμερισμάτων και καταστημάτων. Αυτό το επεισόδιο παρουσιάζει το όραμα της Volvo CE αλλά και αυτών των megaproject: «να οικοδομήσουμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε» όπως λέει η Tiffany Cheng της Volvo CE.

Το επεισόδιο της Κιρούνα είναι το επόμενο της σειράς «The Megaproject Listing», στο οποίο παρουσιάστηκε η σημαντική ανακατασκευή του διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 4 στη Φλόριντα. Τα megaproject της Volvo CE αποτελούν επίσης κύρια άρθρα του περιοδικού Spirit που επανεκδίδεται πρόσφατα σε έντυπη, online έκδοση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «The Megaproject Listing» είναι τώρα διαθέσιμο στη διεύθυνση www.volvoce.com/spirit. Για την ταινία The Megaproject Listing, κάντε κλικ εδώ.