ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Φτάστε πιο μακριά με τον νέο ελαστικοφόρο εκσκαφέα σειράς Ε της Volvo

Κατασκευασμένος με βάση δοκιμασμένο σχεδιασμό, ο ελαστικοφόρος εκσκαφέας EW220E της Volvo Construction Equipment συνδυάζει άνεση, δύναμη και ακριβή κίνηση για κορυφαία απόδοση.

volvo wheeled excavator ew180e

Η σειρά ελαστικοφόρων εκσκαφέων της Volvo Construction Equipment εμπλουτίζεται με το EW220E, που διαθέτει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά του μικρότερου προκατόχου του, του EW180E, και πολλά άλλα. Διεκπεραιώστε απαιτητικές εργασίες εύκολα, χάρη σε μια νέα μπούμα δύο τεμαχίων, βαρέος τύπου που εξασφαλίζει υψηλή ανυψωτική ικανότητα. Επιπλέον, αυτό το πανίσχυρο μηχάνημα έχει δυνατότητα έκτασης πάνω από 10 μέτρα.

Ελαστικοφόρες επιδόσεις

Το EW220E μπορεί να πραγματοποιήσει διάφορες εργασίες, χάρη σε μια σειρά ευέλικτων διαμορφώσεων και παρελκόμενων. Το μηχάνημα διατίθεται από το εργοστάσιο σε δύο τύπους, με έγκριση για χρήση σε δρόμο ή για χρήση εκτός δρόμου, με βαρύτερο αντίβαρο. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια σειρά ελαστικών υψηλής ποιότητας, που διατίθενται σε μονά και διπλά, ανάλογα με τις συνθήκες εδάφους. Ο δοκιμασμένος κινητήρας πορείας παρέχει την ελκτική δύναμη που χρειάζεται για αναρρίχηση σε κλίσεις ή πορεία σε ανώμαλο έδαφος, ενώ το προαιρετικό σύστημα ανάρτησης μπούμας (BSS) ενεργοποιείται αυτόματα στα 5 km/h, ώστε να απορροφά τους κραδασμούς και να μειώνει τη διαρροή υλικού από τον κάδο.

Ο ελαστικοφόρος εκσκαφέας της σειράς E μπορεί να εξατομικευτεί με μια σειρά παρελκόμενων της Volvo, ειδικά κατασκευασμένων για να προσφέρουν βελτιωμένους χρόνους κύκλου και αποδοτικότητα καυσίμου. Οι νέοι κάδοι διάνοιξης τάφρων αποτελούν τον ιδανικό συνεργάτη για εργασίες διαμόρφωσης τοπίου, διαμόρφωσης πρανών ή συντήρησης τάφρων, ενώ το εργοστασιακό Steelwrist® tiltrotator προσφέρει απόλυτο έλεγχο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μηχάνημα, προαιρετικές βοηθητικές γραμμές παρέχουν βέλτιστη παροχή και πίεση κατά τη λειτουργία παρελκόμενων που απαιτούν παροχή ενός ή δύο δρόμων.

Ο χειριστής μπορεί να αλλάξει παρελκόμενα εύκολα και γρήγορα στο εργοτάξιο και επιπλέον μπορεί να τα μεταφέρει εύκολα από εργοτάξιο σε εργοτάξιο. Ο προαιρετικός κοτσαδόρος τρέιλερ μπορεί να τραβήξει τρέιλερ που ζυγίζουν μέχρι και τρεις τόνους – ή οκτώ τόνους με φρένα υπέρβασης (overrun) – και μπορεί να τοποθετηθεί στα ποδαρικά ή στο παράλληλο μαχαίρι. Οι χειριστές μπορούν επίσης να έχουν μαζί τους όλα τους τα εργαλεία σε μια ειδική εργαλειοθήκη-συρτάρι που βγαίνει από το σύστημα κύλισης. Η εργαλειοθήκη, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά από τη Volvo, μπορεί να μεταφέρει μέχρι 130 κιλά. Ρυθμιζόμενα διαχωριστικά, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν σε πέντε διαφορετικές θέσεις, βοηθούν τον χειριστή να παραμένει οργανωμένος, ενώ ένα μηχανικό στόπερ εμποδίζει το συρτάρι να ανοίξει κατά τη μεταφορά ή τη λειτουργία.

Άνεση και έλεγχος

Με εξαιρετική περιμετρική ορατότητα και εργονομικά τοποθετημένη διασύνδεση, δεν είναι περίεργο το ότι η καμπίνα Volvo με πιστοποίηση ROPS είναι κορυφαία στον κλάδο. Ειδικά σχεδιασμένη, η καμπίνα διαθέτει άφθονο χώρο για τα πόδια και άπλετο αποθηκευτικό χώρο, γιατί ο χειριστής που εργάζεται με άνεση είναι ένας παραγωγικός χειριστής.

Για περισσότερη ευκολία, το σύστημα άνετης οδήγησης (Comfort Drive Control, CDC) προσφέρει στον χειριστή την ευκαιρία να οδηγεί το μηχάνημα χρησιμοποιώντας μόνο το περιστρεφόμενο κουμπί του joystick, μέχρι και 20 km/h – μια νέα δυνατότητα της σειράς ελαστικοφόρων εκσκαφέων της Volvo. Ειδικά στον EW220E, η κολόνα του τιμονιού μπορεί να αφαιρεθεί για επιπλέον άνεση. Ο χειριστής τότε μπορεί να ελέγχει το μηχάνημα – συμπεριλαμβανομένου του tilt rotator, του μαχαιριού και των ποδαρικών – χρησιμοποιώντας μόνο τα joystick.

Εκτός από τις στάνταρ κάμερες πίσω και πλευρικής θέασης, το EW220E μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με το προαιρετικό σύστημα Volvo Smart View: τρεις κάμερες που είναι προσαρτημένες στο πλαίσιο συνδυάζονται και εμφανίζουν, σε πραγματικό χρόνο, πανοραμική άποψη του πλάνου λειτουργίας, διευκολύνοντας τη μετακίνηση σε δύσκολες συνθήκες. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενσωματωθεί στην οθόνη του μηχανήματος ή ως αυτόνομη οθόνη.

Για ευκολότερη είσοδο και έξοδο από το μηχάνημα, οι κουπαστές και τα σκαλιά έχουν βαφτεί σε έντονο χρώμα ενώ ένα φως εισόδου – που ελέγχεται από απόσταση – μπορεί να τοποθετηθεί ως προαιρετικός εξοπλισμός, για την καθοδήγηση των χειριστών στο σκοτάδι.

ελαστικοφόρος εκσκαφέας ew180e volvo

Κατασκευασμένο για μετακινήσεις

Το EW220E, εξοπλισμένο με έναν ισχυρό κινητήρα Volvo Tier 4 Final, ο οποίος αποδίδει υψηλή ροπή σε χαμηλές στροφές, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγικότητα, η λειτουργία ECO ενεργοποιείται αυτόματα. Σε αυτό συμβάλει επίσης η αυτόματη λειτουργία στο ρελαντί και η αυτόματη απενεργοποίηση του κινητήρα, η οποία ενεργοποιείται μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, βοηθώντας επίσης στη μείωση της φθοράς του μηχανήματος.

Ο ελαστικοφόρος εκσκαφέας έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα απόδοσης και αξιοπιστίας. Ο ανθεκτικός σχεδιασμός του συστήματος κύλισης προσφέρει μεγάλη απόσταση από το έδαφος όταν οδηγείτε σε εξαιρετικά ανώμαλο έδαφος, ενώ πανίσχυροι άξονες – εξοπλισμένοι με αυτόματη ή ελεγχόμενη από τον χειριστή ταλάντωση εμπρόσθιου άξονα – προσφέρουν αντοχή σε απαιτητικές εφαρμογές.

Για ομαλότερη και αποδοτικότερη λειτουργία, το EW220E μπορεί να εξοπλιστεί με το αυτόματο φρένο εκσκαφής, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά από τη Volvo πριν από 10 χρόνια. Η έξυπνη επιλογή ενεργοποιεί αυτόματα το φρένο λειτουργίας και κλειδώνει την ταλάντωση όταν η ταχύτητα του μηχανήματος είναι μηδενική.

Για τη διατήρηση του μηχανήματος σε πλήρη λειτουργία, το EW220E έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία συντήρησης. Σε όλα τα προϊόντα ελαστικοφόρων εκσκαφέων της σειράς E, τα σημεία λίπανσης έχουν ομαδοποιηθεί και τα φίλτρα έχουν τοποθετηθεί πίσω από ανοιγόμενα καπό κινητήρα, όλα προσβάσιμα από το επίπεδο του εδάφους. Με βελτιωμένη πρόσβαση σε χώρους όπως τα ψυγεία και τα φίλτρα, η συντήρηση γίνεται εύκολη, βοηθώντας τους χειριστές να έχουν πάντα τον έλεγχο, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Η Volvo προσφέρει επίσης μια σειρά από υπηρεσίες μετά την πώληση για την αποφυγή του απρογραμμάτιστου χρόνου διακοπής λειτουργίας. Λύσεις όπως τα γνήσια ανταλλακτικά Volvo, τα προγράμματα παρακολούθησης ή συντήρησης των μηχανημάτων βοηθούν στο να διασφαλιστεί ότι οι ελαστικοφόροι εκσκαφείς της Volvo θα μεγιστοποιήσουν την απόδοση της επένδυσης για τους ιδιοκτήτες τους.

 


Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά EW220E T4f

Κινητήρας

Volvo D6J

Βάρος λειτουργίας

kg

22180

lb

48898,4716

Μικτή ισχύς

kW

129

hp (imp)

172,99158

... σε στροφές κινητήρα

r/min

1800

Χωρητικότητα κάδου

m3

1

yd3

1,307951

Μέγ. ανυψωτική ικανότητα

kg

8500 μπροστά / 4800 πλευρικά

lb

-

... καθ' έκταση / ύψος

m

6 / 1,5

ft

20 / 5

Μέγ. έκταση εκσκαφής

mm

10150

ft in

33'4"

Μέγ. βάθος εκσκαφής

mm

6310

ft in

20'8"

Διαρρηκτική δύναμη (ISO) (Κανονική)

kN

132

lbf

29674,7748

Διαρρηκτική δύναμη (ISO) (Ενισχυμένη)

kN

117

lbf

26302,6413

Μέγιστη ταχύτητα

km/h

30

mi/h

18,641136