ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Η Volvo ενισχύει τη δύναμη και την ακρίβεια των μικρών εκσκαφέων 3 και 4 τόνων

Οι νέοι μικροί εκσκαφείς ECR35D, EC35D και ECR40D της Volvo Construction Equipment διαθέτουν άνετη καμπίνα και προηγμένα, εύχρηστα χειριστήρια για χειρισμούς ακριβείας.

Η Volvo ενισχύει τη δύναμη και την ακρίβεια των μικρών εκσκαφέων 3 και 4 τόνων

Βασισμένοι σε δοκιμασμένο σχεδιασμό, οι μικροί εκσκαφείς μικρής ακτίνας περιστροφής ECR35D και ECR40D δημιουργήθηκαν για να εργάζονται με ισχύ και ακρίβεια σε περιορισμένους χώρους. Το πιο συμβατικό μοντέλο EC35D έχει παρόμοια αρχιτεκτονική και παρέχει υψηλά επίπεδα άνεσης, απόδοσης και ευελιξίας. Η ευκολία σέρβις, η ευελιξία και η μεγαλύτερη αποδοτικότητα καθιστούν τα νέα αυτά μοντέλα πιο παραγωγικά σε μεγάλο εύρος εφαρμογών.

Οι νέοι εκσκαφείς τριών και τεσσάρων τόνων της Volvo διαθέτουν στιβαρή, ευρύχωρη και άνετη καμπίνα, με δυνατότητα προστατευτικής διάταξης FOPS, TOPS και ROPS. Η μεγάλη πόρτα και η σκάλα με τρία σημεία στήριξης επιτρέπουν την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση από το μηχάνημα, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο στα μικρότερα μηχανήματα, όπου ο χειριστής χρειάζεται να μπαίνει και να βγαίνει συχνά από την καμπίνα. Στο εσωτερικό, το πολλαπλώς ρυθμιζόμενο κάθισμα και η κονσόλα στηρίζονται στην ίδια ανάρτηση και μετακινούνται μαζί, έτσι ώστε να απορροφώνται οι κραδασμοί, να περιορίζεται η κόπωση και να διευκολύνεται ο έλεγχος του μηχανήματος, ανεξάρτητα από τις συνθήκες του εδάφους. Τόσο το συμβατικό μοντέλο, όσο και τα αντίστοιχα μοντέλα μικρής ακτίνας περιστροφής παρέχουν κορυφαία περιμετρική ορατότητα.

Μικρά μηχανήματα, μεγάλη παραγωγικότητα
Το EC35D συνδυάζει τον νέο κινητήρα D1.8A Stage ΙΙΙA της Volvo με ένα υδραυλικό σύστημα που παρέχει υψηλή απόδοση και ομαλή λειτουργία, έτσι ώστε οι πελάτες να επιτυγχάνουν περισσότερα με λιγότερα σε όλες τις εφαρμογές. Οι διαισθητικοί διακόπτες διευκολύνουν το χειρισμό, παρέχοντας μεγάλη δύναμη εκσκαφής και ανύψωσης, και εύκολο χειρισμό πανίσχυρων υδραυλικών παρελκομένων.

Χάρη στη μικρή ακτίνα περιστροφής της ουράς και την τοποθέτηση του κυλίνδρου της μπούμας αριστερά κάτω από την καμπίνα, οι νέοι εκσκαφείς ECR35D και ECR40D της Volvo είναι ιδανικοί για εργασία σε εργοτάξια με περιορισμένο χώρο, περιορίζοντας τον κίνδυνο ζημιάς στο μηχάνημα ή στον περιβάλλοντα χώρο. Όταν η μπούμα βρίσκεται σε μετατοπισμένη θέση, ο ιστός και ο κύλινδρος περιστροφής παραμένουν μέσα στο εύρος των ερπυστριών, και η περιστροφή και η μετατόπιση της μπούμας ελέγχονται ταυτόχρονα, ώστε να μετακινείται εύκολα και γρήγορα το μηχάνημα στην επιθυμητή θέση.

Η απόδοση του μηχανήματος στα χέρια του χειριστή
Όλα τα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει στο χειριστή να ρυθμίζει με ακρίβεια τις λειτουργίες και τις παραμέτρους του μηχανήματος μέσω ενός πληκτρολογίου και ενός μόνιτορ. Στο σύστημα μπορούν να αποθηκευτούν έως και τρία προφίλ, έτσι ώστε να προσαρμόζεται η συμπεριφορά του μηχανήματος στις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής και στις προτιμήσεις του χειριστή. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης:

• Τέσσερα ειδικά κουμπιά παρελκομένων, για ακριβή έλεγχο της υδραυλικής παροχής μέσα από την καμπίνα.
• Λειτουργία ECO, για περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου έως και 10%.
• Δύο (προγραμματιζόμενες από το χειριστή) προεπιλεγμένες ταχύτητες κινητήρα, για εφαρμογές όπως διάστρωση εδάφους ή ανύψωση φορτίων.
• Αυτόματο σύστημα ρελαντί, για περιορισμό του θορύβου και της κατανάλωσης καυσίμου.
• Αυτόματο σύστημα απενεργοποίησης του κινητήρα, ώστε να περιορίζονται οι άσκοπες ώρες λειτουργίας του μηχανήματος, να μειώνεται το κόστος συντήρησης και η υποτίμηση της αξίας του μηχανήματος.
• Υπενθυμίσεις για διεξαγωγή σέρβις.

Για όσους προτιμούν μεγαλύτερη απλότητα, τα ECR35D, EC35D και ECR40D διατίθενται επίσης σε πιο συμβατική έκδοση, χωρίς το ηλεκτρονικό πακέτο.

Όποια έκδοση κι αν επιλέξουν, οι πελάτες θα έχουν στη διάθεσή τους μια μεγάλη γκάμα στάνταρ δυνατοτήτων, για αποδοτική διεξαγωγή των καθημερινών εργασιών. Χάρη στην υψηλή ελκτική δύναμη και τον αποτελεσματικό σχεδιασμό της λεπίδας, οι νέοι εκσκαφείς παρέχουν υψηλή απόδοση σε εργασίες διάστρωσης. Η λειτουργία επίπλευσης της λεπίδας επιτρέπει επίσης υψηλή ακρίβεια τελικής ισοπέδωσης σε εφαρμογές διάστρωσης, ενώ η αυτόματη λειτουργία πορείας δύο ταχυτήτων περιορίζει το χρόνο επανατοποθέτησης της λεπίδας.

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος κλοπής, διατίθεται προαιρετικό σύστημα αποτροπής εκκίνησης. Μπορούν να καταχωριστούν έως και τρεις κωδικοί χρήστη στο πληκτρολόγιο για την εκκίνηση του μηχανήματος (οι 4ψήφιοι κωδικοί προγραμματίζονται τον χρήστη).

volvo-ecr35dΤο σέρβις γίνεται απλή υπόθεση
Για να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος διαθεσιμότητας του μηχανήματος, οι νέοι μικροί εκσκαφείς της Volvo CE έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, χάρη σε ένα συνδυασμό αποδοτικών λειτουργιών. Όλα τα καπό έχουν μεγάλο άνοιγμα, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στα σημεία πλήρωσης και η διενέργεια των καθημερινών ελέγχων, ενώ οι σωλήνες πλήρωσης καυσίμου και υδραυλικού υγρού στο πίσω μέρος του μηχανήματος είναι κατάλληλα προστατευμένοι. Ο έλεγχος και η πλήρωση του υδραυλικού λαδιού γίνεται μέσω διαφανούς δοχείου, το οποίο λειτουργεί ως φίλτρο κατά την αναπλήρωση της δεξαμενής και επιτρέπει να διαπιστώνεται έγκαιρα η παρουσία ρύπων.

Όλα τα φίλτρα είναι τοποθετημένα σε σειρά για εύκολη συντήρηση, και τα σημεία ελέγχου σέρβις είναι προσβάσιμα από το έδαφος. Τα μεσοδιαστήματα λίπανσης έχουν παραταθεί στις 50 ώρες, για ελάχιστες απαιτήσεις καθημερινής συντήρησης.

Εργαλεία της δουλειάς
Η Volvo παρέχει μια ολοκληρωμένη γκάμα παρελκομένων και λύσεις ειδικές για κάθε πελάτη για την υποστήριξη των νέων μηχανημάτων. Τα παρελκόμενα περιλαμβάνουν μηχανικούς και υδραυλικούς ταχυσυνδέσμους, υδραυλικό αντίχειρα, σφύρα και κάδο διάνοιξης τάφρων – και όλα παρέχουν μέγιστη ευελιξία και αποδοτικότητα.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:
Οι εκσκαφείς ECR35D, EC35D και ECR40D της Volvo με κινητήρες τεχνολογίας Stage IIIA είναι διαθέσιμοι στις χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής (ΕΜΕΑ).

ECR35D-specs-GR
Τέλος.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.volvoce.com/press

ή επικοινωνήστε με:

Thorsten Poszwa
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
Volvo Construction Equipment
Τηλ.: κωδ. διεθν. κλ. +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
Λονδίνο
Τηλ.: κωδ. διεθν. κλ. +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com