ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

EWR170E Αναλάβετε δράση

Ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις του κλάδου για ελαστικοφόρους εκσκαφείς μικρής ακτίνας στροφής, η Volvo Construction Equipment παρουσιάζει το νέο EWR170E, με πλήθος έξυπνων χαρακτηριστικών και εξαιρετική αποδοτικότητα καυσίμου.

volvo wheeled excavator ew170e

Αποδοτικό περιβάλλον

Το EWR170E διαθέτει την κορυφαία στον κλάδο ευρύχωρη καμπίνα της Volvo, σχεδιασμένη με άφθονο χώρο για τα πόδια και περιμετρική ορατότητα, χάρη στα μεγάλα παράθυρα και τις κάμερες πίσω και πλευρικής θέασης. Ο συνδυασμός της τοποθέτησης του κινητήρα στο πίσω μέρος του μηχανήματος με τον πρόσθετο διαθέσιμο χώρο στην μπροστινή δεξιά πλευρά του μηχανήματος, προσφέρει ανεμπόδιστη ορατότητα προς τα δεξιά. Ο ελαστικοφόρος εκσκαφέας μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με το προαιρετικό σύστημα Volvo Smart View: τρεις κάμερες που είναι προσαρτημένες στο πλαίσιο συνδυάζονται και εμφανίζουν, σε πραγματικό χρόνο, μια πανοραμική άποψη του πλάνου λειτουργίας, διευκολύνοντας τη μετακίνηση σε δύσκολες συνθήκες. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενσωματωθεί στην οθόνη του μηχανήματος ή ως αυτόνομη οθόνη.

Για περισσότερη άνεση, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει από μια σειρά χειρολαβών joystick και να προσαρμόσει τα χειριστήρια, για να δημιουργήσει συντομεύσεις για τους υαλοκαθαριστήρες, τις κάμερες ή τη λειτουργία σίγασης. Επιπλέον, το σύστημα άνετης οδήγησης (Comfort Drive Control, CDC) προσφέρει στον χειριστή την ευκαιρία να οδηγεί το μηχάνημα χρησιμοποιώντας μόνο το περιστρεφόμενο κουμπί του joystick, μέχρι και 20 km/h – μια νέα δυνατότητα της σειράς ελαστικοφόρων εκσκαφέων της Volvo.

Για ευκολότερη είσοδο και έξοδο από το μηχάνημα, οι κουπαστές και τα σκαλιά έχουν βαφτεί σε έντονο χρώμα ενώ ένα φως εισόδου – που ελέγχεται από απόσταση – μπορεί να τοποθετηθεί ως προαιρετικός εξοπλισμός, για την καθοδήγηση των χειριστών στο σκοτάδι. Στο νέο πακέτο φωτισμού LED, υπάρχει τώρα ένα πρόσθετο έβδομο φως εργασίας, σχεδιασμένο για τοποθέτηση δίπλα στην πλευρική κάμερα.

Προετοιμασμένο για παραγωγικότητα

Για ομαλότερη και αποδοτικότερη λειτουργία, το EWR170E μπορεί να εξοπλιστεί με το αυτόματο φρένο εκσκαφής, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη Volvo, πριν από 10 χρόνια. Η έξυπνη επιλογή ενεργοποιεί αυτόματα το φρένο λειτουργίας και κλειδώνει την ταλάντωση όταν η ταχύτητα του μηχανήματος είναι μηδενική. Για βελτιωμένους χρόνους κύκλου και αυξημένη αποδοτικότητα καυσίμου, η προαιρετική λειτουργία επίπλευσης της μπούμας αποθηκεύει ισχύ για άλλα υδραυλικά κυκλώματα, εξοικονομώντας ισχύ από την αντλία και μειώνοντας την παροχή υγρού κατά το κατέβασμα της μπούμας.

Η αποδοτικότητα καυσίμου συμπληρώνεται από τον φημισμένο κινητήρα Volvo Tier 4 Final, που αποδίδει υψηλή ροπή σε χαμηλές στροφές κινητήρα. Επιπλέον, το αυτόματο ρελαντί μειώνει τις στροφές του κινητήρα στο ρελαντί, όταν τα χειριστήρια παραμείνουν ανενεργά για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα – και η αυτόματη απενεργοποίηση του κινητήρα σβήνει τον κινητήρα, όταν το μηχάνημα παραμείνει ανενεργό για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται περαιτέρω με τη λειτουργία ECO, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα, βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα καυσίμου και διατηρώντας την παραγωγικότητα. Επιπλέον, η διαδικασία παθητικής αναγέννησης καθαρίζει αυτόματα τα φίλτρα DPF, χωρίς να επηρεάζει την απόδοση.

Για ενισχυμένη σταθερότητα όταν ταξιδεύετε με υψηλές ταχύτητες σε ανώμαλο έδαφος, το EWR170E είναι εφοδιασμένο με ένα προαιρετικό σύστημα ανάρτησης μπούμας (BSS). Σε συνδυασμό με ένα υδραυλικό κύκλωμα και αποσβεστήρες πίεσης αερίου, το BSS ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητα 5 km/h, απορροφώντας τους κραδασμούς, που μπορεί να προκαλέσουν διαρροές στο φορτίο του κάδου.

Ευέλικτο από τη φύση του

Το EWR170E μπορεί να διαμορφωθεί μεμονωμένα είτε με στάνταρ άξονες πλάτους 2,5 m, είτε – για ενισχυμένη σταθερότητα – με άξονες 2,75 m και μαχαίρι. Εγκεκριμένος για χρήση στο δρόμο, ο εξαιρετικά ευέλικτος ελαστικοφόρος εκσκαφέας διαθέτει προαιρετικό κοτσαδόρο τρέιλερ με έγκριση για χρήση σε δρόμο, ο οποίος μπορεί να τραβήξει έως και οκτώ τόνους (για τρέιλερ με φρένα υπέρβασης (overrun)). Οι χειριστές μπορούν επίσης να έχουν μαζί τους όλα τους τα εργαλεία – μέχρι και 130 κιλά – σε μια ειδική εργαλειοθήκη-συρτάρι που βγαίνει από το σύστημα κύλισης.

H Volvo προσφέρει επίσης μια ολοκληρωμένη σειρά παρελκόμενων, σχεδιασμένα για να συμπληρώνουν την απόδοση του EWR170E και κατασκευασμένα ειδικά για να λειτουργούν αρμονικά με το μηχάνημα. Για απλές και αποτελεσματικές αλλαγές παρελκόμενων, το σύστημα διαχείρισης παρελκόμενων αποθηκεύει τις ρυθμίσεις για μέχρι και 20 διαφορετικούς τύπους.

Για αυξημένη παραγωγικότητα, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το Steelwrist® tiltrotator. Το εργοστασιακά τοποθετημένο σύστημα προσφέρει πλήρη έλεγχο τόσο του μηχανήματος όσο και του tiltrotator, με τις πληροφορίες να παρουσιάζονται σε μία μόνο οθόνη του μηχανήματος.

Ωφέλιμος χρόνος χρήσης

Κατασκευασμένο για μετακινήσεις, το EWR170E διαθέτει βελτιστοποιημένες διαδρομές εύκαμπτων σωλήνων στην μπούμα και στον βραχίονα, βελτιώνοντας την αντοχή και μειώνοντας την πιθανότητα ζημιάς. Επιπλέον, οι καινούργιοι λασπωτήρες που έχουν τοποθετηθεί στον άξονα έχουν τώρα μεγαλύτερο εμβαδόν, ώστε να διατηρείται το μηχάνημα καθαρότερο.

Για τη διατήρηση του μηχανήματος σε πλήρη λειτουργία, το EW170E έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία συντήρησης. Σε όλα τα προϊόντα ελαστικοφόρων εκσκαφέων της σειράς E, τα σημεία λίπανσης έχουν ομαδοποιηθεί και τα φίλτρα έχουν τοποθετηθεί πίσω από ανοιγόμενα καπό κινητήρα, όλα προσβάσιμα από το επίπεδο του εδάφους. Με βελτιωμένη πρόσβαση σε χώρους όπως τα ψυγεία και τα φίλτρα, η συντήρηση γίνεται εύκολη, βοηθώντας τους χειριστές να έχουν πάντα τον έλεγχο, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Για αύξηση της κερδοφορίας και διατήρηση της παραγωγικότητας, η Volvo προσφέρει μια ευρέως διαθέσιμη σειρά δοκιμασμένων και εγκεκριμένων γνήσιων ανταλλακτικών Volvo – τα οποία όλα καλύπτονται από εγγύηση της Volvo. Με την υποστήριξη από μια σειρά υπηρεσιών, η Volvo σάς βοηθά να διατηρείτε το EWR170E σε άψογη κατάσταση, με ευέλικτες επιλογές συντήρησης και επισκευής, καθώς και προγραμματισμένη συντήρηση.

 

 Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά EWR170E T4f

Κινητήρας

D4J

Βάρος λειτουργίας

kg

17950-19200

lb

39573 - 42329

Μικτή ισχύς

kW

115

hp (imp)

154,2173

... σε στροφές κινητήρα

r/min

2000

Χωρητικότητα κάδου

m3

0,7

yd3

0,9155657

Μέγ. ανυψωτική ικανότητα

kg

5500

lb

12125,41

... καθ' έκταση / ύψος

m

6,00/1,5

ft

20 / 5

Μέγ. έκταση εκσκαφής

mm

9360

ft in

30'9"

Μέγ. βάθος εκσκαφής

mm

5750

ft in

18'10"

Διαρρηκτική δύναμη (ISO) (Ενισχυμένη)

kN

126

lbf

28325,9214

Μέγιστη ταχύτητα

km/h

35

mi/h

21,747992

Ακτίνα περιστροφής

m

1790

ft in

5872'8"